Burulaş - Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliğinden Haberler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bursa Büyükşehir Belediyesi otobüs filomuzun tüm araçlarında, havalandırma kanalları ve petekler düzenli olarak mevsimsel temizleme veya değişimden geçiriliyor. 🛠️ Bu sayede araçlarımızda sunulan hava her zaman daha temiz ve sağlıklı oluyor.
🌞 Ayrıca bu işlemler, sıcak yaz aylarında yaşanan klima sorunlarının da önüne geçerek dört mevsim konforlu yolculuk sağlıyor!
📍 BURULAŞ, sizin için hep en iyisini düşünüyor. 🌟

074011.jpg 074012.jpg

Kaynak: BURULAŞ / X

Ray bakımlarına son zamanlarda öncelik verildi bursaray artık eski bir sistem 23 yıl oluyor neredeyse o rayların döşeneli.

hattın rayları periyodik olarak değiştiriliyor efe bey, 23 yıldır üzerinde duran ray sayısı çok yoktur, özellikle kurplardaki raylar periyodik olarak değiştirilir, değişmeyen beton traverslerdir.

hattın rayları periyodik olarak değiştiriliyor efe bey, 23 yıldır üzerinde duran ray sayısı çok yoktur, özellikle kurplardaki raylar periyodik olarak değiştirilir, değişmeyen beton traverslerdir.
Aynen son kalanlarıda değiştiriyorlar.Altınşehir durağına gelmeden dönülen virajdaki raylarıda geçenlerde değiştirdiler.

Aynen son kalanlarıda değiştiriyorlar.Altınşehir durağına gelmeden dönülen virajdaki raylarıda geçenlerde değiştirdiler.
altınşehir kurpları, osmangazi, gökdere viyadüğü üstündeki dönüş buraları zaten sık sık değişmesi de gerekiyor sert dönüş olduğu için burada aşınma fazla oluyor.

2 adet körüklü bmc,14 adet mikrobüs karsan jesttir, ve 1 çiftkatlı güleryüz cobrayı gösterecekler.

körüklülerimiz 616-617 numara olarak göreve başlayacaklar anlaşılan kalanlarda 617den geriye olmak üzere numaralandırılır. İlk önce 17D hattına verilmeliler kaliteleri herşeyi demirtaş hattında belli olur. Bana bu yapılan körüklü bmc alımı geçici gibi geliyor biraz daha idare etmek için önümüzdeki yıllarda kaliteli marka tercih edileceğini düşünüyorum.

körüklülerimiz 616-617 numara olarak göreve başlayacaklar anlaşılan kalanlarda 617den geriye olmak üzere numaralandırılır. İlk önce 17D hattına verilmeliler kaliteleri herşeyi demirtaş hattında belli olur. Bana bu yapılan körüklü bmc alımı geçici gibi geliyor biraz daha idare etmek için önümüzdeki yıllarda kaliteli marka tercih edileceğini düşünüyorum.
Mercedes cocecto k danda alacaklardır 2026 veya 2027 ben yüksek sayıda sipariş bekliyorum eldeki körüklülerde eskidi artık.

2 adet körüklü bmc,14 adet mikrobüs karsan jesttir, ve 1 çiftkatlı güleryüz cobrayı gösterecekler.

alinur aktaş dönemi gibi eski, 2. el mi alınacak yoksa cidden sipariş üstüne üretilen sıfır km mi alınacak? eski dönemde biliyorsunuz 2020 sonunda(2021 diyelim biz ona) 2017 model araba alındı. 2019 bmcler dışında model yılında alınan araç yoktu nerdeyse.

alinur aktaş dönemi gibi eski, 2. el mi alınacak yoksa cidden sipariş üstüne üretilen sıfır km mi alınacak? eski dönemde biliyorsunuz 2020 sonunda(2021 diyelim biz ona) 2017 model araba alındı. 2019 bmcler dışında model yılında alınan araç yoktu nerdeyse.
Araçlar sıfır zaten daha gelecek eski yönetimin saçma otobüs alımları artık olmaz Ayrıca mustafa başkanın konuşmalarından 2026 yılında da bu traz alımların devam edeceği anlaşılıyor burulaş filosu eksikti ben 50-60 otobüs alacaklarını düşünüyorum 2026 içinde.

o zamanlar eski sitedeydik çok iyi hatırlıyorum ihale şartnamesindeki madde 2016 yılına kadar trafik tescili olmayan sıfır km araç alınabilir maddesi ihaleyi açıkca FSM Demirbaşa vermek için yazılmış bir maddeydi, sonucunda ne oldu FSM demirbaşın elinde kalmış ne kadar Temsa BMC varsa hepsini bizim eski yönetim aldı. 2020, 2021 BMCler normalinden daha pahalıya mercedes conectodan 200 300 bin daha pahalıya gelmişti kazıklanmıştık hatta zamanında.

o zamanlar eski sitedeydik çok iyi hatırlıyorum ihale şartnamesindeki madde 2016 yılına kadar trafik tescili olmayan sıfır km araç alınabilir maddesi ihaleyi açıkca FSM Demirbaşa vermek için yazılmış bir maddeydi, sonucunda ne oldu FSM demirbaşın elinde kalmış ne kadar Temsa BMC varsa hepsini bizim eski yönetim aldı. 2020, 2021 BMCler normalinden daha pahalıya mercedes conectodan 200 300 bin daha pahalıya gelmişti kazıklanmıştık hatta zamanında.
O zamanki araç fiyatlarını da unutmayın 1 milyon civarı idi mercedesler

Araçlar sıfır zaten daha gelecek eski yönetimin saçma otobüs alımları artık olmaz Ayrıca mustafa başkanın konuşmalarından 2026 yılında da bu traz alımların devam edeceği anlaşılıyor burulaş filosu eksikti ben 50-60 otobüs alacaklarını düşünüyorum 2026 içinde.
50 60 araç değilde 6 9 12 ve 18 metre olarak her parçadan 50 şer araç alınmalı tabi atak Sultan lf Novo ve Neo dışında Doruk gibi araç olacak 9metre

50 60 araç değilde 6 9 12 ve 18 metre olarak her parçadan 50 şer araç alınmalı tabi atak Sultan lf Novo ve Neo dışında Doruk gibi araç olacak 9metre
50-60 derken 1 yıl içindeki sayı bu şekilde olur zaten hepsini körüklü alamazlar 25 körüklü, 20 12 m,15 tanede 9 m olabilir ama toplam sayı 2026 sonu bu civarları bulur diye düşünüyorum.önümüzdeki 4 yılda her yıl ortalama 50 otobüs alsalar 4 yıl sonunda 200 otobüse ulaşılmış olur.Startejik plandada ortalama 200 otobüs 2029 yılı için gösterilmiş alınırsa ne ala

Son düzenleme:
50-60 derken 1 yıl içindeki sayı bu şekilde olur zaten hepsini körüklü alamazlar 25 körüklü, 20 12 m,15 tanede 9 m olabilir ama toplam sayı 2026 sonu bu civarları bulur diye düşünüyorum.önümüzdeki 4 yılda her yıl ortalama 50 otobüs alsalar 4 yıl sonunda 200 otobüse ulaşılmış olur.Startejik plandada ortalama 200 otobüs 2029 yılı için gösterilmiş alınırsa ne ala
tek seferde büyük alım yapmaktansa ufak ufak alımlar yapmakta mantıklı en azından sayıyı tutturabilirler, körüklü otobüs alımları önemli ama kaliteli marka tercih edilmeli.

tek seferde büyük alım yapmaktansa ufak ufak alımlar yapmakta mantıklı en azından sayıyı tutturabilirler, körüklü otobüs alımları önemli ama kaliteli marka tercih edilmeli.
Aynen öyle bakalım bir sonraki körüklü alımında hangi markayı tercih edecekler.Otokara mesafeli olduklarını biliyorum ama öhoya son gelen kent 12 lf baya iyi motor sessiz körüklüde tahminimce iyidir.conecto k pahalı diyebiliyorum alternatif kent 18 m olabilir.

100 araç zaten gerekli olan araç sayısı üstüne birde filo yenileme için de gerekli o345 lerin gitmesi için 60.70 solo 20.25 körüklü lazım

Aynen öyle bakalım bir sonraki körüklü alımında hangi markayı tercih edecekler.Otokara mesafeli olduklarını biliyorum ama öhoya son gelen kent 12 lf baya iyi motor sessiz körüklüde tahminimce iyidir.conecto k pahalı diyebiliyorum alternatif kent 18 m olabilir.
Otokar olayı iett Man olayı gibi en yeni Otokar 12 yıl önce alınmıştı çalışan ise 13 yıllık ve yönetim 3.ye değişiyor Altepe ayrı alinur ayrı Bozbey ayrı dönem ne kadar 2 parti olsa da 3 dönem var şuana kadar otokar olayı kalmamıştır alınacasa büyük motorlu kent alınsın
sitesine bakınca kısa körüklü de ufak motor uzun körüklü ve xl da büyük motor var bize büyük motor lazım
soloda mercedes Otokar Kobra körüklüde otokar mercedes 8 metre alınmasın 9 metrede otokar kobra alınsın

Mustafa Bozbey:

Bursamızın ulaşım ağını güçlendirmeye devam ediyoruz.

Ulaşım filomuza eklenen 14 yeni mikrobüs, 2 körüklü otobüs ve çift katlı otobüs ile hemşehrilerimiz kentimizde daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayacak. İştirak şirketimiz BURULAŞ’ın çalışmalarıyla yenilenen Mimar Sinan Otobüs Garajı ise artırılan kapasitesi ve modern altyapısıyla yeniden hizmete girdi. Günlük 170 aracın yıkanabildiği, 200 otobüsün akaryakıt ikmali yapabildiği bu garaj, artık 5 bakım kanalıyla ortalama 200 adet araca hizmet verebilecek.

Ayrıca, bugün başlattığımız Gezici Şoför Eğitim Programı ile şoförlerimiz; engelli bireylere yönelik hassasiyet, güvenli sürüş ve müşteri memnuniyeti gibi konularda kendilerini geliştirecek. Böylece hemşehrilerimize daha kaliteli ve güvenli bir hizmet sağlayacağız.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizin ulaşım ağını güçlendirmek ve yeni yatırımlar yapmak için çalışmaya devam ediyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu önemli adımın kentimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ulaşım filomuza eklenen 14 yeni mikrobüs, 2 körüklü otobüs ve çift katlı otobüs ile hemşehrilerimiz kentimizde daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayacak. İştirak şirketimiz BURULAŞ’ın çalışmalarıyla yenilenen Mimar Sinan Otobüs Garajı ise artırılan kapasitesi ve modern altyapısıyla yeniden hizmete girdi. Günlük 170 aracın yıkanabildiği, 200 otobüsün akaryakıt ikmali yapabildiği bu garaj, artık 5 bakım kanalıyla ortalama 200 adet araca hizmet verebilecek
Hayırlı olsun yeni gelecek otobüs filosu için yeni yere ihtiyaç vardı.Körüklülerde güzel.

Biz körüklü ve solo otobüs diyoruz ama farkında olmadan Burulaş'ın bünyesinde her geçen gün minibüs sayısı artıyor

Biz körüklü ve solo otobüs diyoruz ama farkında olmadan Burulaş'ın bünyesinde her geçen gün minibüs sayısı artıyor
Bunları heralde bursaraya dikey taşıma için aldılar öyle bir düşünceleri vardı bu dönüşen minibüs hatları vs yeni hatlar açılacak belkide.

Bunları heralde bursaraya dikey taşıma için aldılar öyle bir düşünceleri vardı bu dönüşen minibüs hatları vs yeni hatlar açılacak belkide.
bunun için jest yerine centro almalılardı denizlinin aktığı paket ama yan tabela büyük olacak şekilde alacaksın jest 20 25 yolcu alırken centro 40 45 i alıyor rahat

Geri