Zaten almanlar elektirikte biraz bocalasada şuan tekrar öne geçmiş durumdalar bmw,mercedes ve audi 700-900 km menzilli 10 dakikada şarj olabilen modeller çıkarıyorlar.Yine vw ve opelde elektirkli versiyonlarda gelişim sunacaklar bunların kalitesine kimse yetişemez yine en çok satacak modeller alman olacak bence tek marka var bunlarla uğraşabilecek o da byd markası o satış çalabilir dünya genelinde.Baktığım da Wolkswagen,bmw,audi,opel yeni nesil hibrit araçlarının üzerinde bir kaliteye hala uzakdoğu araçları ulaşabilmiş değil,belki toyota yatırım yapıyor kendini geliştirmeye harcıyor onun dısında ben byd ve chery de alınabilirlik bir şey göremiyorum.Hibrid model üretmemekte ısrar eden byd bence bu yönden ve argesine farklılık katmadığı için kısa dönem popüler olup kaybolacak gibime geliyor
Ben olsam yatırım yapılmaza byd nin satışlarını durdururum ülke genelinde sonuç olarak devleti kandırma olur fabrika yapılmazsa.Fabrikayı kurmadan teşvik veren zihniyete sormak lazım; neyi amaçladılar? Bu işten kimin cebi doldu?
İktidardan da kaynaklanıyor bence. İktidar da halka şirin gözükmek için Türkiye'ye yatırım yapılıyor algısı oluşturma çabasına girmiş olabilir. Aynı şeyi Chery için de yaptılar. Chery Samsun'a fabrika kuracak dediler. Ama fabrikanın kurulduğu yok.Ben olsam yatırım yapılmaza byd nin satışlarını durdururum ülke genelinde sonuç olarak devleti kandırma olur fabrika yapılmazsa.
Bakalım keşke yatırım gerçekleşse ama ben hiç zannetmiyorum.Şuanki ekonomik şartlarla büyük yatırımcının ülkeye gelmeside zor artık.İktidardan da kaynaklanıyor bence. İktidar da halka şirin gözükmek için Türkiye'ye yatırım yapılıyor algısı oluşturma çabasına girmiş olabilir. Aynı şeyi Chery için de yaptılar. Chery Samsun'a fabrika kuracak dediler. Ama fabrikanın kurulduğu yok.
Yeni yatırımlar gelmediği gibi Türkiye elindeki yatırımları da kaybediyor.Bakalım keşke yatırım gerçekleşse ama ben hiç zannetmiyorum.Şuanki ekonomik şartlarla büyük yatırımcının ülkeye gelmeside zor artık.
BYD'nin Manisa'ya fabrika kuracağını zannetmiyorum. Fabrika kurmaya niyeti olan şimdiye kadar çoktan çalışmalara başlardı.Fabrika yapılsa bile ilk yıllarda montaj fabrikasından öte geçemeyecek. İlerleyen yıllarda yan sanayiye parça üretimi yaptırırlar mı bilmiyorum