Chery Otomobil

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici
Chery ile ilgili haberleri ve fotoğrafları bu başlıkta paylaşalım.

Chery nin yenilediği Tiggo 9 modeli ülkemizede geliyor araba gerçekten harika görünüyor.

Cherry Samsun'a fabrika kurmaktan vazgeçmiş başka bir yer istemiş diye söylentiler var. Bu konuda bilgisi olan var mı.

Bursa'ya falan gelmesin. Bandırma'da Marmara OSB (adını yanlış hatırlıyor da olabilirim) kuruluyordu orası için biçilmiş kaftan olur. Hem liman var, hem tren yolu var, hem de Bursa'ya yakın olurda yedek parça burada üretilirse fabrikaya yakın olur.

Cherry'nin Bursa'ya geleceğini zannetmiyorum. Hem bursa otomobil fabrikalarına fazlasıyla doydu hem de bursa'da fabrika için uygun yer yok. Bursa'da mevcut sanayi bölgeleri bile Bursa'ya sorun oluyor daha fazla sanayiye gerek yok bursa'da. En azından Bursa'nın çevresine kurulsun. O bölgeler gelişir ve nüfus dağılımı daha dengeli olur.

Bursa'ya falan gelmesin. Bandırma'da Marmara OSB (adını yanlış hatırlıyor da olabilirim) kuruluyordu orası için biçilmiş kaftan olur. Hem liman var, hem tren yolu var, hem de Bursa'ya yakın olurda yedek parça burada üretilirse fabrikaya yakın olur.
Neden gelsin ya trafik artsın iyice belki bakanlık bursaya 40 km lik yeni otoyol projesi yapar :D

Chery yatırımı açıklandı.Ülkeye hayırlı olsun vergi muafiyetinden yarrarlanacağı için fiyatların bir miktar düşmesi bekleniyor.Satışlar tekrar artacaktır cheryde

Cherry türkiyede fabrika kurarsa Marmara veya ege bölgesinde yatırım yapacağını düşünüyordum. Açıkcası Cherry'nin Samsun'a yatırım yapacağına hiç ihtimal vermezdim. Ama Cherry Samsun'a yatırım yaptı. Cherry'nin Samsun yatırımı İzmit-bursa-izmir hattındaki stratejik yatırımların başka bölgelere dağıtılması açısından iyi oldu. Samsun'a hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cherry'nin Samsun'a fabrika kuracağını açıklamasından sonra Reuters kaynaklı CNBC-e'de geçen habere göre Cherry'den açiklama gelmiş. Sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını yalanlar gibi ifadeler var.

Reuters/Chery: Türkiye'de doğrudan fabrika kurma planımız yok, üretim tesisleri için ortak arıyoruz​

YAYIN TARİHİ, 26 Mart 2025 17:24 - GÜNCELLEME, 26 Mart 2025 18:53

• Chery, Türkiye'de doğrudan bir fabrika kurma planı olmadığını, Türkiye'de üretim tesisleri için ortak aradığını açıkladı.
Chery'den açıklama: Türkiye'de doğrudan fabrika kurma planımız yok, üretim tesisleri için ortak arıyoruz

Reuters'ın aktardığına göre, Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye'de doğrudan bir fabrika kurma planı olmadığını, Türkiye'de üretim tesisleri için ortak aradığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Chery'nin Samsun'da yıllık 200 bin araç kapasiteyle kuracağı tesis yatırımı için şirket temsilcilerine teşekkür belgesi verdi.

Türkiye'nin 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi tanıtım programı sonrasında yayında yatırımın 1 milyar dolar olmasının planlandığı ve 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı ifade edildi.

Kaynak: Reuters

Moderatör tarafında düzenlendi:
Chery şimdilik yatırımı yalanladı nasıl bir olay anlamadım.Yatırım mı başka birşey mi belli değil.

Bir ara Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş'ın Togg'daki atıl kapasiteyi değerlendirmek için bazı otomotiv şirketleriyle görüşüyoruz demişti 6 ay evvel. Hatta bir şirket ismi de geçmişti. Gaozoundo diye ya da buna yakın bir isimli Çinli bir şirketti. Togg CEO'su durum netleşince açıklama yapılacağını söylemişti. Belki Cherry ile de görüşüyorlardır. Cherry'nin açıklamasına Türkiye'de uyan en uygun şirket Togg.

Geri