Espresso, Filtre Kahve, Espresso Bazlı Kahveler ve Kahve Demleme Yöntemleri

bana (mekanda) cold brew varken soğuk americano isteyenler uzaylı gibi geliyor. bugün bu durumla karşılaştım ve bu beni rahatsız etti biraz. bari kesenin ağzını açmışken biraz daha fazla verip (hatta büyük zincirlerde anımsadığım kadarıyla aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor ikisi) orijinalini içmek bana daha mantıklı geliyor.

Son düzenleme:
WE süreyya’da aerocino diye bir şey içtim. Double shot espressoyu buzla ve “buharlı suyla” (doğru duyduysam) çalkalayarak elde edilen tat olarak cold brew ve americano arasında yer alan bol köpüklü ve rengi açık bir içecekti. 205 TL tuttu. güzeldi. umarım yüksek fiyatlı şeyleri paylaşmamdan rahatsızlık duymuyorsunuzdur.

WE süreyya’da aerocino diye bir şey içtim. Double shot espressoyu buzla ve “buharlı suyla” (doğru duyduysam) çalkalayarak elde edilen tat olarak cold brew ve americano arasında yer alan bol köpüklü ve rengi açık bir içecekti. 205 TL tuttu. güzeldi. umarım yüksek fiyatlı şeyleri paylaşmamdan rahatsızlık duymuyorsunuzdur.

Kahve Dünyası Al Götür şubeleri de fıçıda cold brew ve americano satıyor.

Bursa 23 Nisan şubesinde Fıçı Cold Brew içmiştim kahve açık renkli ve köpüklüydü. Normal cold brewden daha hafifti tadı.

Kahve Dünyası Al Götür şubeleri de fıçıda cold brew ve americano satıyor.

Bursa 23 Nisan şubesinde Fıçı Cold Brew içmiştim kahve açık renkli ve köpüklüydü. Normal cold brewden daha hafifti tadı.
cafe nero gibi makineden koymuşlardır. normalde kahve dünyasını boykot etmekle beraber operatörüm cold brewde de geçerli olan kahve dünyası beleş kahve kodu verdi onun için deneyeceğim

doğru biliyormuşum @Emirhan Sevdalı food in life'dan alıntılıyorum fıçı cold brew'i anlatıyor:

Kahve Dünyası Algötür’den Yaz Serinliği: Buz Gibi Draft Kahve​

2 Temmuz 2024

Kahve Dünyası Algötür sizi benzersiz bir kahve deneyimine çağırıyor. Sadece Kahve Dünyası Algötür mağazalarında sunulan, ipeksi köpüğü ve zengin aromasıyla fark yaratan “Draft Kahve” nitro gazı ile uzun demleme yapılarak, soğuk servis ediliyor.

Şehrin her noktasında ve otoyollarda hayata lezzet katan Kahve Dünyası Algötür, sadece kendi mağazalarına özel ürünleriyle farkını bir kez daha ortaya koyuyor. Bu ürünlerden biri olan Draft Kahve, zengin aroması ve ipeksi köpüğüyle kahve tutkunlarına bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Draft Kahve, soğuk olarak demlenmiş kahvenin nitrojen (azot) gazıyla karıştırılmasıyla üretiliyor. Bu sayede kahvenin aromaları daha kuvvetli şekilde hissedilebiliyor, bardağa doldurulduğunda ise gazlı yapısı sayesinde köpük oluşuyor. Fıçıya bağlı bir musluktan köpüklü olarak servis edilen Draft Kahve, bu özel sistem sayesinde her yudumda taptaze kalıyor.

Kahve Dünyası Algötür mağazalarında üç farklı soğuk Draft Kahve sunuluyor. Kahve Dünyası’nın özel espresso harmanından hazırlanan Draft Americano, narenciye tatlarının ön planda olduğu bir kahve deneyimi yaşatıyor. Draft Cold Brew, limon asiditesi ve ceviz tatlarını yoğun bir şekilde hissedildiği, yumuşak içimiyle dikkat çekiyor. Narenciye ve toprak tatlarının tam yağlı süt ile daha da lezzetlendirildiği Draft Caffe Latte ise sütlü kahve sevenlerin favorisi oluyor.

bu nitrojen gazlı kahve evde yapılabiliyormuş. fıçıla diye bir site buldum nitro cold brew için tankı ve seti satıyorlar. normal kahve dünyalarında bulunur mu bu? yarın denemeyi düşünüyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
doğru biliyormuşum @Emirhan Sevdalı food in life'dan alıntılıyorum fıçı cold brew'i anlatıyor:

2 Temmuz 2024

Kahve Dünyası Algötür sizi benzersiz bir kahve deneyimine çağırıyor. Sadece Kahve Dünyası Algötür mağazalarında sunulan, ipeksi köpüğü ve zengin aromasıyla fark yaratan “Draft Kahve” nitro gazı ile uzun demleme yapılarak, soğuk servis ediliyor.

Şehrin her noktasında ve otoyollarda hayata lezzet katan Kahve Dünyası Algötür, sadece kendi mağazalarına özel ürünleriyle farkını bir kez daha ortaya koyuyor. Bu ürünlerden biri olan Draft Kahve, zengin aroması ve ipeksi köpüğüyle kahve tutkunlarına bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Draft Kahve, soğuk olarak demlenmiş kahvenin nitrojen (azot) gazıyla karıştırılmasıyla üretiliyor. Bu sayede kahvenin aromaları daha kuvvetli şekilde hissedilebiliyor, bardağa doldurulduğunda ise gazlı yapısı sayesinde köpük oluşuyor. Fıçıya bağlı bir musluktan köpüklü olarak servis edilen Draft Kahve, bu özel sistem sayesinde her yudumda taptaze kalıyor.

Kahve Dünyası Algötür mağazalarında üç farklı soğuk Draft Kahve sunuluyor. Kahve Dünyası’nın özel espresso harmanından hazırlanan Draft Americano, narenciye tatlarının ön planda olduğu bir kahve deneyimi yaşatıyor. Draft Cold Brew, limon asiditesi ve ceviz tatlarını yoğun bir şekilde hissedildiği, yumuşak içimiyle dikkat çekiyor. Narenciye ve toprak tatlarının tam yağlı süt ile daha da lezzetlendirildiği Draft Caffe Latte ise sütlü kahve sevenlerin favorisi oluyor.

bu nitrojen gazlı kahve evde yapılabiliyormuş. fıçıla diye bir site buldum nitro cold brew için tankı ve seti satıyorlar. normal kahve dünyalarında bulunur mu bu? yarın denemeyi düşünüyorum

Sadece Al Götür şubelerde var.

2 Temmuz 2024

@Efe16 Burfaş ta böyle alengirli kahve işlerine girse nasıl olurdu abi? 😂

@Efe16 Burfaş ta böyle alengirli kahve işlerine girse nasıl olurdu abi? 😂
bence süper olur idi. bursada böyle bir şey yapan mekan zaten azdır. hem cold brew'de kahve kalitesi sıcak demlemeye nazaran çok da önemli değil hem nitrojen gazı kahveyi tatlandırıyor ve asiditesini bayağı düşürüyor. nereden ne kadar çok kısarsa kıssın hem fena olmayan bir içecek olurdu hem burfaşın kasaları dolup taşardı. bbb ye iletilmeli bu
Sadece Al Götür şubelerde var.
zaten sanırım kod draft kahvelerde geçerli değilmiş düz cold brewde geçerliymiş, şikayetvarda cold brew diye buzlu filtre kahve veriliyor denmiş farklı farklı şubelerde inşallah kötü bir sürprizle karşılaşmayız

vay vay. istanbul belediyeleri örnek almalı. bizde yok böyle şeyler. hatta bugün çarşıdaki maltepe mekan'ın fiyat listesine baktım soğuk içeceklerin direk fiyatı yoktu

2024 yazında açıldı diye hatırlıyorum Genç Kafe'yi o zaman yoktu ama bu geçtiğimiz yaz Ice Americano içmek için gittiğimde Cold Brew olduğunu gördüm. Parasına göre tadı da fena değildi. Cold brew tadını iyi bilen biri olarak kahve çekirdeği farklılığından dolayı oluşan tat farkı dışında bir tat farkı yoktu yani demleme doğru diyebiliriz. Kafeler maalesef kolayına kaçıp hep Ice Americano satıyor ama Cold Brew daha iyi aslında.

2024 yazında açıldı diye hatırlıyorum Genç Kafe'yi o zaman yoktu ama bu geçtiğimiz yaz Ice Americano içmek için gittiğimde Cold Brew olduğunu gördüm. Parasına göre tadı da fena değildi. Cold brew tadını iyi bilen biri olarak kahve çekirdeği farklılığından dolayı oluşan tat farkı dışında bir tat farkı yoktu yani demleme doğru diyebiliriz. Kafeler maalesef kolayına kaçıp hep Ice Americano satıyor ama Cold Brew daha iyi aslında.
bence de cold brew daha iyi. fakat bence bu konuda istisna denebilecek cafe nero'daki kafeinsiz kahveden yapılan ice americano diyebilirim. bazen cold brew olmuyor mekanda özellikle kışın bunu sipariş ediyorum oldukça güzel bir tadı var. bence seversiniz. kafeinsiz kahveye diğer yerlerin aksine fiyat farkı almıyorlar diye hatırlıyorum

Ankara da ankara markaları Coffee Lab ve Arabica coffee house var onların da al götür sistemine acil geçmesi lazım.Cold brew bir kez içme gafletinde bulundum,konyak şişesine benzer
aşırı acı bir tadı vardı sonraki zamanlar alışınca hafif mi geliyor nasıl oluyor

Ankara da ankara markaları Coffee Lab ve Arabica coffee house var onların da al götür sistemine acil geçmesi lazım.Cold brew bir kez içme gafletinde bulundum,konyak şişesine benzer
aşırı acı bir tadı vardı sonraki zamanlar alışınca hafif mi geliyor nasıl oluyor
ben bütün yemekleri hep sade olarak tüketiyorum onun için bana güzel geliyor herhalde.
daha meyvemsi kahvelerden yapılanlar daha tatlı oluyor çok görmedim ama dışarıda yapıldığını

cold brewde al götür var zaten. özellikle demleyip şişeye koyanlar şişeyi alıp kaçmanıza izin veriyor

Son düzenleme:
Yahu istersen 500₺ kahve iç, buna biz karışamayız. Ne güzel deneyim paylaşıyorsun, devam ;)

buradan ilham alıp artık dışarıda bulduğum cold brewlerin özelliklerini ve fiyatlarını not etmeye karar verdim, istanbula gelirseniz içersiniz belki. şu an çok bir şey girmedim ama paylaşayım. bana esnafta 250'nin üstü eğer kahvede özel kılan bir özellik yoksa kazık gibi geliyor.:
rise and shine erenköy: 270 tl, şişede, peru kahvesinden, ikram yok
lleno coffee (bakırköy çarşı): 240 tl, sürahiden koyuyor, yanında ikram kurabiye de veriliyor, hangi kahve olduğunu bilmiyorum
drinkee bostancı: değişmediyse 210+ikram, şişede, kahvesi değişiyor
vind coffee süreyyapaşa: 215 tl, ikram yok, nereden koyduğunu bilmiyorum sanırım sürahi

fiyatlarını bilmediğim/hatırlamadığım ama güzel olan diğer yerler:
daniels coffee pendik (küçük zincir, pendik şubesinde sürekli cold brew bulunuyor da yalova çarşısındakinde yoktu ilginç)
qua coffee pendik
meet lab coffee (küçük zincir sanırım fiyatları 250'den yüksekti)
the muses bakery altıntepe (kışın burada cold brew içmek için 2 gün evvelinden telefon açmanız gerekiyor ama bence değer hem kahve hem çalışanları üst düzey)

daha hatırlarsam editlerim

Geri