Dünyada petrol tırmanışa geçmiş
112 dolara fırlamış
bugün sadece yüzde 13 arttı
Ekli dosyayı görüntüle 37733
Çözüm olmayan bir dünyada tek çözüm değil diyorsun ama elektiriğe rakip olacak bir çözüm yokElektrikli araçlar tek başına çözüm değil tekrar söylüyorum.
Biyogaz tesisi kurulumu, başlangıçta yüksek sermaye (CAPEX) gerektiren ancak işletme aşamasında kendi kendini finanse edebilen, stratejik bir yatırımdır. Maliyeti etkileyen en temel unsurlar tesisin kapasitesi, kullanılan teknoloji ve hammaddenin (atık) türüdür.Avrupa çözüm için çöplerden ve gübreden (hayvancılık ve kanalizasyon) ortaya çıkacak metan gazını biyogaza dönüştürüp yakıt olarak kullanmaya başlayabilir.
Çöpü çok olan bizde de bu biyogaz işi yapılmalı. Elektrikli araçlar tek başına çözüm değil tekrar söylüyorum.
Çok yüksek zamanla 100 tl geçilir mazotta benzinde 90 tl civarlarında takılır durur ülke için büyük zarar şuan tepeden tırnağa herşeye zam gelecek taşıma fiyatları artacağı için.Anlık durum
varil başına 110 dolarda takılıyor
dün gece 7 zam yaptılar maden ateşkes anlaşması yapıldıBrent Petrol şuan %10 düşerek 92,5$ seviyesinden işlem görüyor
Tahminen yarın büyük indirim gelirdün gece 7 zam yaptılar maden ateşkes anlaşması yapıldı
zam oranını geri alsınlar
100 kmde 10 litre yakan bir arabanın 1000 km maliyeti 7000 tl indirim gelse dahi büyük paralar gerçekten.Tahminen yarın büyük indirim gelir
100 kmde 10 litre yakan bir arabanın 1000 km maliyeti 7000 tl indirim gelse dahi büyük paralar gerçekten.
chery tiggo 8 tiggo 7 ve bir çok c ve d suv araç şehir içi ortalamaları 8-12 litre benim opel astra bile 7,2 yiyordu şehir içi yahu100 kilometrede hangi araba 10 litre yakıyormuş abi![]()
Ben 6,5 ile geziyorumchery tiggo 8 tiggo 7 ve bir çok c ve d suv araç şehir içi ortalamaları 8-12 litre benim opel astra bile 7,2 yiyordu şehir içi yahu
Motorin dolaylı yollardan sübvanse edilmiş gibi piyasası vardı, artık gerçek fiyatlar yansıtılıyor. Bir ülkenin tüm lojistiğini motorin tüketen araçlara bağlarsanız elbette piyasaya ucuz sunmak zorundasınız. Şimdi ne değişti; Dünya'da ki elektrikli araç akımı, sözde çevre duyarlılığı ve Paris İklim Anlaşması gibi nedenle bizde bu trende uyup ona göre fiyatlandırma yapıyoruz. Motorin üretim maliyeti > Benzin üretim maliyetiSavaş Öncesi (Şubat 2026). Bugün (8 Nisan 2026). Artış Oranı (%)
Motorin~60,39 TL 86,29 TL %43
motorin kullananları cezalandırmışlar
benzin 56-57 tl 64-65. %11
burda garip bir saçmalık var
Paris İklim Anlaşması
Bireyselde olabilir ama ailede olmuyor o işler. @Efe16 bizi maaşa bağlarsa elektrikli araç alabiliriz belkiMotosiklete geçin abiler![]()
Bireyselde olabilir ama ailede olmuyor o işler. @Efe16 bizi maaşa bağlarsa elektrikli araç alabiliriz belki![]()
Tuktuk ile tek başına Bursa-İzmir yap bakalım ne kadar mantıklı gelecek sanaAcaba Hindistan'daki arkası koltuklu tuktuklardan Türkiye'ye getirilir mi? Bajaj, Piaggio, TVS gibi markaların tabii. Gerçi o coğrafyada da elektrikli tuktuklar türemiş ama benzinlisi hâlâ iş görür.
Tuktuk ile tek başına Bursa-İzmir yap bakalım ne kadar mantıklı gelecek sana![]()
Şehir içinde de sayısı çok olunca kural tanımazlık çok olacaktır.70 km'yi geçmeyen araç için Bursa - İzmir ölüm abi ölüm. Şehir içi kullanım amacıyla kast etmiştim ben.