Güncel Akaryakıt Fiyatları

Dünyada petrol tırmanışa geçmiş
112 dolara fırlamış
bugün sadece yüzde 13 arttı

Ekli dosyayı görüntüle 37733

Avrupa çözüm için çöplerden ve gübreden (hayvancılık ve kanalizasyon) ortaya çıkacak metan gazını biyogaza dönüştürüp yakıt olarak kullanmaya başlayabilir.

Çöpü çok olan bizde de bu biyogaz işi yapılmalı. Elektrikli araçlar tek başına çözüm değil tekrar söylüyorum.

Avrupa çözüm için çöplerden ve gübreden (hayvancılık ve kanalizasyon) ortaya çıkacak metan gazını biyogaza dönüştürüp yakıt olarak kullanmaya başlayabilir.

Çöpü çok olan bizde de bu biyogaz işi yapılmalı. Elektrikli araçlar tek başına çözüm değil tekrar söylüyorum.
Biyogaz tesisi kurulumu, başlangıçta yüksek sermaye (CAPEX) gerektiren ancak işletme aşamasında kendi kendini finanse edebilen, stratejik bir yatırımdır. Maliyeti etkileyen en temel unsurlar tesisin kapasitesi, kullanılan teknoloji ve hammaddenin (atık) türüdür.

Savaş Öncesi (Şubat 2026). - Bugün (8 Nisan 2026). -Artış Oranı (%)

Motorin~60,39 TL - 86,29 TL - %43

motorin kullananları cezalandırmışlar

benzin 56-57 tl - 64-65 tl olmuş - %11

burda garip bir saçmalık var

Savaş Öncesi (Şubat 2026). Bugün (8 Nisan 2026). Artış Oranı (%)

Motorin~60,39 TL 86,29 TL %43

motorin kullananları cezalandırmışlar

benzin 56-57 tl 64-65. %11

burda garip bir saçmalık var
Motorin dolaylı yollardan sübvanse edilmiş gibi piyasası vardı, artık gerçek fiyatlar yansıtılıyor. Bir ülkenin tüm lojistiğini motorin tüketen araçlara bağlarsanız elbette piyasaya ucuz sunmak zorundasınız. Şimdi ne değişti; Dünya'da ki elektrikli araç akımı, sözde çevre duyarlılığı ve Paris İklim Anlaşması gibi nedenle bizde bu trende uyup ona göre fiyatlandırma yapıyoruz. Motorin üretim maliyeti > Benzin üretim maliyeti

Bugün, 10 Nisan 2026 Cuma günü akaryakıt fiyatlarında oldukça hareketli ve "çifte gelişme" olarak adlandırılan bir tablo hakim. Sabah saatlerinde gelen dev indirimin ardından, maalesef gece yarısından itibaren geçerli olacak bir zam haberi geldi.

Gece Yarısı Beklenen Zam (11 Nisan Cumartesi itibarıyla)

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle bu gece yarısından itibaren fiyatlar tekrar yükselecek:
  • Motorin: Litre başına yaklaşık 4,12 TL zam bekleniyor.
  • Benzin: Toplamda 1,78 TL'lik bir artış hesaplansa da, eşel mobil sisteminin devreye girmesiyle pompaya yansıyacak tutarın 44 kuruş olması öngörülüyor.

Geri