📢 Duyurular 📢

WowTurkiyem Türkiye'nin Ulaşım,Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Forumu Üyelik Ücretsizdir.

Hangi Yakıt Türünü Kullanan Aracı Tercih Edersiniz?

Hangi Yakıt Türünü Kullanan Aracı Tercih Edersiniz?

• Dizel

Oy: 1 25.0%
  • Benzin

Oy: 0 0.0%
  • LPG

Oy: 0 0.0%
  • Hibrit

Oy: 1 25.0%
  • Elektrik

Oy: 4 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
Aramızda da elektrikli araç misyoneri var mesela @Efe16
Elektirikli uçak gibi giden arabalar tabiki motor bozulma sorunu,yok şanzımanı dağıtacağız korkusu yok, her dakika yağ değiştirme sıkıntısı yok, yanlış yağ veya benzin koyarlasa motor yeme sorunu yok, motorun ambeleye kalkma sorunu yok, soğutma sistemi problemi yok yok oğlu yok.:D

Elektirikli uçak gibi giden arabalar tabiki motor bozulma sorunu,yok şanzımanı dağıtacağız korkusu yok, her dakika yağ değiştirme sıkıntısı yok, yanlış yağ veya benzin koyarlasa motor yeme sorunu yok, motorun ambeleye kalkma sorunu yok, soğutma sistemi problemi yok yok oğlu yok.:D

Elektrikli araç lobisi seni kendine çekmiş abi eskiden böyle değildin benzinli manuel araba severdin 😂

Elektrikli araç lobisi seni kendine çekmiş abi eskiden böyle değildin benzinli manuel araba severdin 😂
6 yıl beni yedi araba evet çok güzel ama çok masraflı eskidikçe dahada masrafı artıyor.Şimdi sen uzun süreli kullansan benle aynı düşüncelere sahip olurdun o yüzden petrol türevli 8-15 yaş arası araba almak kumar oynamakla eş değer şuan sıfır alırsan bi 2-3 yıl kafan rahat olur sonrası satarsan paran cebinde kalır.

Hybrid veya elektrikli tercih ederdim. Şehir içi elektrikli menzili yeterli şehirler arasında şarj molaları ile falan belki uzasada tercih edilebilir. Toplu taşıma araçlarında da gerekli altyapının sağlanması dahilinde elektrikli otobüs veya minibüs filosu kurulabilir.

Ben şahsen BYD vb. tam elektrikli bir arabayı tercih etmem. Daha küçük elektrikli araçların 2. araç olarak kısa mesafeler için kullanılması, şehirler arası ya da sık kullanım gibi yüksek kilometreler için hibrit, benzinli, lpgli veya dizel araçların tercih edilmesinden yanayım.

Toplu taşımada da elektrikli araç olarak troleybüs gibi şebekeye bağlı bir aracın tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Raylı sistemi bu başlığa dahil etmiyorum. Yüksek kapasiteli bataryalı elektrikli araçlara prensibim gereği karşıyım.

Geri