İETT 50 Adet Elektrikli Solo Tip (12 Metre) Otobüs Alımı

sezgin_ist

WT Yönetici
İETT 50 adet 12 metre uzunluğunda elektrikli otobüs alım ihalesini 23.06.2026 tarihinde yapacak.

Bu alıma dair gelişme ve yorumlarınızı bu konuda paylaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Araçların teslim süresi ihale ilanında şöyle belirtilmiş:

Sözleşmenin imzalandığı tarihi izleyen ilk gün işe başlama tarihidir.

Teslim süresi işe başlama tarihinden itibaren 330 takvim günüdür.

Teslim programı, işe başlama tarihinden başlayarak; 1. parti 20 adet 300 takvim gününe kadar, 2. parti 30 adet 330 takvim gününe kadar, olmak üzere partiler halinde kısmi teslim yapılacaktır.

Araçların teslim süresi ihale ilanında şöyle belirtilmiş:

Sözleşmenin imzalandığı tarihi izleyen ilk gün işe başlama tarihidir.

Teslim süresi işe başlama tarihinden itibaren 330 takvim günüdür.

Teslim programı, işe başlama tarihinden başlayarak; 1. parti 20 adet 300 takvim gününe kadar, 2. parti 30 adet 330 takvim gününe kadar, olmak üzere partiler halinde kısmi teslim yapılacaktır.
Hayırlı olsun istanbula ibb işini biliyor

Bu ihaleyide Akia alırsa şaşırmam. Başka firma kazanırsa süpriz olur benim için.

İETT'nin yanlış bilmiyorsam 8 metrelik otobüs ihalesi de ya yapıldı ya yapılacak. Onu da Akia alır ve bu sayede ilk kez Türkiye'de Akia Ultra LE8 modelini görürüz. Siyasi açıdan yanlı bir tutum bu, İETT (İBB) yönetimi ihaleleri kendi yandaşına veriyor. Keşke daha farklı bir tutum sergilense.

İETT'nin yanlış bilmiyorsam 8 metrelik otobüs ihalesi de ya yapıldı ya yapılacak. Onu da Akia alır ve bu sayede ilk kez Türkiye'de Akia Ultra LE8 modelini görürüz. Siyasi açıdan yanlı bir tutum bu, İETT (İBB) yönetimi ihaleleri kendi yandaşına veriyor. Keşke daha farklı bir tutum sergilense.

8 metre dizel 150 otobüs alımının ihalesi 21 temmuz'da yapılacak. İhalelerin Akia kazanması zaten şuan tartışılan bir konu. Ama en uygun fiyatıda tekliflerde Akia veriyor.

Şirkete zaten kayyum atandı 1 sene önce diye biliyorum.
Yani yandaşlık bi durumu kalmadı direkt devlet yönetiminde şuan...

En ucuz teklifi veriyorlar diye bence ihaleleri alıyorlar... Diğer firmalar yüksek fiyatlar çekiyor.

https://www.google.com/amp/s/www.aydinlik.com.tr/amp/haber/ibb-sirketine-kayyum-atandi-541123

Şirkete zaten kayyum atandı 1 sene önce diye biliyorum.
Yani yandaşlık bi durumu kalmadı direkt devlet yönetiminde şuan...

En ucuz teklifi veriyorlar diye bence ihaleleri alıyorlar... Diğer firmalar yüksek fiyatlar çekiyor.

https://www.google.com/amp/s/www.aydinlik.com.tr/amp/haber/ibb-sirketine-kayyum-atandi-541123

Oo o zaman iyi sorun yok ucuzdan alsın İETT darısı başımıza (Bursa'ya). Fabrika Bursa'da ama şu Akia'dan bir nasiplenemedik ya.

8 metre dizel 150 otobüs alımının ihalesi 21 temmuz'da yapılacak. İhalelerin Akia kazanması zaten şuan tartışılan bir konu. Ama en uygun fiyatıda tekliflerde Akia veriyor.
Zamanında tüm belediyeler BMC aldıysa İstanbul'da da Akia olması şaşırtıcı olmaması gerekiyor diye düşünüyorum

Zamanında tüm belediyeler BMC aldıysa İstanbul'da da Akia olması şaşırtıcı olmaması gerekiyor diye düşünüyorum

O dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de BMC almıştı o şaşırtıcı mesela.

İzmir'in zamanında sürekli Otokar alması, siyasi iktidar tarafından yönetilmiş belediyelerin zamanında BMC alması ve İETT'nin Akia alması (önceki alımlar) maalesef aynı kapıya çıkıyor.

Düşük teklif veriyorsa, kriterleri en iyi şekilde karşılıyorsa, avantajlıysa bir marka kazanmalı, yandaş olduğu için değil.

Geri