sezgin_ist
WT Yönetici
İETT'de olmasını istediğiniz otobüs hatlarını bu başlık altında paylaşabilir yorumlarınızı yazabilirsiniz.
KS harflerini Küçüksu'nun kodu olarak düşünebilirsiniz. Örneğin; Ümraniye Metro'nun UM olması gibi. Parantez içerisindeki hâlleri de eski hat kodları.KS ön ekiyle önerdiğiniz hatlar, satır sonunda parantez içinde yer verdiğiniz mevcut hatların ikamesi mi olacak?
Geçen hafta paylaştığım Küçüksu Peronlar hattı ile ilgili yeni bir düşünce geldi aklıma. Geçen hafta ÜCRETSİZ ENTEGRASYON uygulamasından bahsetmiştim ama daha adil bir uygulama geldi aklıma: Hatların Kendi Ücret TarifesiKüçüksu Peronlar
KS1 - Üsküdar
KS2 - Altunizade (Sahilden ve sadece sabah ve akşam işe gidiş ve dönüş saatlerinde)
KS3 - Kadıköy
KS4 - Kadıköy (14R)
KS5 - Ümraniye Metro (14R-1)
KS6 - Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi (UM13)
KS7 - Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi (11ST)
KS8 - Hekimbaşı (15H)
KS9 - Tepeüstü (11H)
KS10 - Tepeüstü (11H-1)
KS11 - Yenimahalle - Hekimbaşı (15TY)
KS12 - Şahinkaya Garajı
KS13 - Şahinkaya Garajı (136B)
KS14 - Tokatköy (15TY)
KS15 - Şehit Kerim Savaş (15P)
KS16 - Şehit Kerim Savaş (15P-1)
KS17 - Çiğdem Mahallesi (15P-2)
KS18 - Harmantepe (15P-3)
KS19 - Şehit İsmail Kefal (15ŞN)
KS20 - Hidiv Kasr-ı
KS21 - Yeni Camii
KS22 - Köprübaşı (15KÇ)
KS23 - Köprübaşı (KÇ3)
KS24 - Köprübaşı (KÇ4)
KS25 - Fazilet Camii (KÇ-1)
KS26 - Türker İnanoğlu İlkokulu (KÇ-2)
KS27 - Gölbahçe (15N)
KS5 , KS6 ve KS7 hatları ÜCRETSİZ M5 ENTEGRASYONU olacak. Onları UM koduyla da değerlendirebiliriz. KS araçlarının kendi arasında ÜCRETSİZ ENTEGRASYONU olacak fakat birkaçı hariç.
Evet, ücret tarifesi kısmında görmüştüm ve Gemlik özelinde kazıklandığımızı düşünmeme sebep olmuştu.İstanbul'daki tek-çift bilet uygulamasından farklı olarak hatları mesafelerine göre ücretlendirme (gittiğin kadar öde değil) uygulaması Bursa'da var.
Çok kısa hatlar (en düşük ücret) 30 TL olup belirli kilometre aralığındaki hatlar gruplandırılarak 35, 37.50, 40, 52.50 ve 60 TL olacak şekilde farklı ücretlendiriliyor. Yani 9 kilometrelik hattı kullananla 20 kilometrelik hattı kullanan aynı ücreti ödemiyor.