Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
**1-70174275606 no'lu başvurunuzla ilgili Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü ile yapılan görüşme neticesinde alınan bilgi şu şekildedir:**
*"Sayın Yetkili,*
*Öncelikle hassasiyet ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ederiz. İlerleyen dönemlerde de her türlü öneri, soru ve desteklerinizi beklemekteyiz.*
*Metro hatlarında istasyon noktaları ve yolcu çıkışları, fizibilite ve ulaşım etütleri, yolculuk sayıları vb. veriler ışığında belirlenmektedir. Bununla birlikte hatlardaki geometrik kısıtlar, arazinin jeolojik durumu, yapı stoğu, yapılara verilecek hasar öngörüleri, kamulaştırma/tahsis durumu vb. nedenler de etkili olmaktadır. Ayrıca yapılan genel değerlendirmelerde hat uzunluğuna bağlı yolculuk süresi ve hattın maliyeti de güzergâh belirlenmesinde önemli bir etkendir.*
*Yukarıda bahsi geçen hususlar dikkate alınarak M8 Bostancı–Parseller Metro Hattı'nın Çekmeköy yönünde uzatılması talebiniz ilerleyen dönemlerde yapılacak planlama ve etüt çalışmaları kapsamında ilgili kriterler çerçevesinde değerlendirilecektir.*
Metro kavramınsan bihaber yapılan metro, 10 dakikada bir gelen metro sadece saçmalıktır. Çok büyük bir hizmet de değildir.
Moskova'da yoğun saatlerde metro 90 saniyede bir geliyor. İstanbul'da ise ekranda 10 dakika bekleme süresi yazıyor ve bu normalmiş gibi sunuluyor. Metro, insanları bekletmemek için vardır. 10 dakikada bir gelen sistem metro mantığıyla bağdaşmıyor.
Bu kadar uzun aralıklar modern bir metro işletmeciliği için kabul edilebilir değil.
Metro kavramını gerçekten bilenler için 10 dakikada bir gelen tren normal değildir. Lizbon'u, Napoli'yi gördüm, Moskova'da yaşadım. Metro; sık, hızlı ve kesintisiz ulaşım demektir. 10 dakikalık sefer aralığı başarı değil, yetersizlik göstergesidir.
Bu metroyu öve öve bitiremediler. Ama tren 10 dakikada bir geliyor. 2009'da Moskova'da yaşadım; metro yoğun saatlerde 90 saniyede bir geliyordu. Metro dediğiniz şey beklemek değil, hızlı ulaşım demektir.
Metro yapılması elbette önemli. Ancak metroyu sadece tünel ve ray olarak görmek yanlış. Metro, sık seferle çalıştığında metrodur. Yıllarca övülen bir hatta 10 dakika tren bekliyorsak, bunu da konuşmak gerekir. 2009'da Moskova Metrosu'nu kullandım; aradaki fark ortada.