Metro İstanbul Haberler ve Duyurular

METRO İSTANBUL:

🚇 38 yıldır İstanbul ile aynı yolculuktayız.

16 Ağustos 1988’de başlayan yolculuğumuz, İstanbul’un ritmiyle birlikte büyüyerek bugünlere ulaştı.

Bugün, İstanbul’un ulaşımında raylı sistemlerin omurgası olmanın gururuyla; geçmişten aldığımız deneyim ve birikimle, geleceğin İstanbul’u için çalışıyoruz.

38 yıldır her gün milyonlarca yolculuğa eşlik ediyor; İstanbul’un hareketliliğine güç, şehrimizin geleceğine değer katıyoruz.

Birlikte nice yıllara. ❤️💙🤍🧿

1786997371362.webp

🍿 Bu yaz da açık havada, aynı perdenin karşısında buluştuk.

Metro İstanbul Açık Hava Sinema Günleri’nin 6. sezonunu; 12 film, 22.611 izleyici ve bolca güzel anıyla tamamladık.

2021’den bu yana 107.885 İstanbulluyu açık havada sinema keyfiyle buluşturduk. 💙

Birlikte güldük, birlikte izledik, birlikte güzel anılar biriktirdik.

Bu yaz bizimle aynı perdenin karşısında buluşan tüm İstanbullulara teşekkürler! 🙌

Bir sonraki yaz, aynı yerde, aynı keyifle buluşmak üzere! 🍿🎬

METRO İSTANBUL:

Esenler Yerleşkemizde Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burak Küntay’ı ve üniversitenin değerli akademisyenlerini ağırladık.

2023 yılında başlattığımız Raylı Sistemler Temel Eğitim Sertifika Programı’nın 4. dönemi için iş birliği protokolümüzü Genel Müdürümüz Özhan Şenol ve Prof. Dr. Burak Küntay’ın katılımıyla imzaladık.

Akademik bilgi ile Metro İstanbul’un 38 yıllık sektör deneyimini bir araya getiren program kapsamında, katılımcılara raylı sistem işletmeciliğinin farklı alanlarında teorik ve saha eğitimleri verilecek.

Türkiye’de hızla gelişen raylı sistemler sektöründe kariyer yapmak isteyen gençleri bir adım öteye taşıyacak sertifika programı 5 hafta sürecek. Programın saha eğitimleri ise Metro İstanbul alanlarında verilecek.

Raylı sistemler alanında bilgi ve deneyimin paylaşılmasına, nitelikli insan kaynağının gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz.

HRteM5DaMAAyHCl.webp HRteM46akAEaKOa.webp HRteM4YX0AA4JXh.webp HRteM4XWsAAjV15.webp

Metrolarda Kış Tarifesine Geçiliyor​

İşletmemizde bulunan tüm hatlarımızda 14 Eylül Pazartesi günü itibarıyla Kış Tarifesi işletmesine geçilecektir.

Tüm hatlarda ilk ve son tren saatleri aynı olmakla birlikte, hatların yolcu yoğunlukları analiz edilerek gün içerisindeki sefer sıklıklarında değişiklikler yapılmıştır. 14 Eylül Pazartesi günü itibarıyla tüm hatlarımızda günlük toplam 512 ilave sefer gerçekleştirerek 492.390 ek yolculuk kapasitesi sağlayacağız. Böylelikle trafikten yaklaşık 426.109 araç çekilmiş olacak.

Güncel tarife bilgilerini sefer tarifeleri sayfamızdan sorgulayabilir ya da istasyonlarda bulunan yolcu bilgilendirme ekranlarından öğrenebilirsiniz.

Kış tarifemize 14 Eylül Pazartesi günü web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca; 2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk günü olan 14 Eylül Pazartesi günü, saat 06.00 ile 16.00 arasında kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınız ile entegrasyona dahil toplu ulaşım araçlarında ücretsiz hizmet verilmesi kararı alınmıştır. Buna göre; Metro İstanbul işletmesinde bulunan tüm hatlarda ücretsiz seyahat edilebilecektir.

Kaynak: Metro İstanbul

Geri