Türkiye Karayolları'ndan Haberler

AŞIK ŞENLİK TÜNELİ VE ÇILDIR-AKTAŞ SINIR KAPISI YOLU HİZMETE AÇILDI​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır kapısına ulaşım sağlayan Çıldır-Aktaş Yolu’nu 16,3 kilometre uzunlukta inşa ettiklerini belirterek “Güzergâhtaki 2 bin 159 rakımlı Mozeret Geçidi’ni 2 bin 308 metre uzunluğundaki Aşık Şenlik Tüneli ile geçtik. Güzergâhı 4 kilometre kısaltarak seyahat süresini 35 dakikadan 10 dakikaya düşürdük böylece yıllık toplam 113,5 milyon lira tasarruf edeceğiz. Artık kışın çetin şartları, insanımızın günlük hayatlarını olumsuz etkilemeyecek, bölgenin ticareti canlanacak, turizmi gelişecek.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı yolunun açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, “Mozeret Geçidi sadece bir ulaşım yolu değil. Bölgenin tarihi, kültürel ve ekonomik dokusunu şekillendirmesi açısından önem taşıyor. İpek Yolu üzerindeki geçit, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin etkileşimine sahne olmuş; ticaret kervanları, göçmen milletler ve ordular buradan geçerek tarihin akışını değiştirmişlerdir. Geçidin çevresinde bulunan tarihi kalıntılar bu zengin geçmişin izlerini taşımaktadır. Mozeret Geçidi'nin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması bölgenin sürdürülebilir kalkınması için büyük önem taşımaktaydı. Ardahan’ın yetiştirdiği büyün ozan Aşık Şenlik’in ismini tünele vererek bölgenin kültürel mirasına da sahip çıktık.” ifadelerini kullandı.


“Mozeret Geçidi’ni 2 Bin 308 Metre Uzunluğundaki Aşık Şenlik Tüneli ile Geçtik”

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Gürcistan arasındaki Aktaş Sınır Kapısı’na ulaşımı sağlayan ve Aşık Şenlik Tüneli’nin de bulunduğu 16,3 kilometre uzunluğundaki Çıldır-Aktaş Yolu’nu bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamladıklarını belirterek “Güzergâh üzerinde yer alan 2 bin 159 rakımlı Mozeret Geçidi’ni de 2 bin 308 metre uzunluğunda çift tüplü olarak inşa ettiğimiz Aşık Şenlik Tüneli ile geçtik. Proje kapsamında ayrıca 53 metre uzunluğunda Çıldır Köprüsü ve 6 adet hemzemin kavşağı da inşa ettik.” dedi.


“Seyahat Süresini 35 Dakikadan 10 Dakikaya Düşürdük”

Aşık Şenlik Tüneli ile Ardahan ve Doğu Anadolu’nun Çıldır ilçesi üzerinden Aktaş Sınır Kapısı’na ve Gürcistan’a yüksek standartlı bir ulaşım sağladıklarının altını çizen Uraloğlu, “Ağır kış şartlarının yaşandığı Mozeret Geçidi’ndeki keskin virajları baypas ettik. Yol kotunu 209 metre aşağıya alarak bu güzergahı kullanan sürücülerimizin yaşadığı problemleri asgari düzeye indirdik, 14 keskin virajı ortadan kaldırarak güvenliği en üst düzeye taşıdık. Çalışmalarımızla güzergâhı 4 kilometre kısaltarak, seyahat süresini 35 dakikadan 10 dakikaya düşürdük. Böylece zamandan 84,2 milyon lira, akaryakıttan 29,3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 113,5 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 2 bin 42 ton azaltarak Ardahan’ın eşsiz doğasının korunmasına katkı sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.


“Gürültü Bariyeri ile Canlı Hayatının Korunmasına Katkı Sağlayacağız”

Bakan Uraloğlu, projede doğanın korunması için gösterilen hassasiyete işaret ederek “Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı Yolu’nun Aktaş Gölü yakınlarından geçen kesiminde toplam 2 bin 660 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde gürültü bariyeri montaj çalışmaları yapıyoruz. Gürültü bariyeri ile 42 kuş türünün yaşadığı ve bazı türlerin Türkiye’deki tek üreme noktası olan göldeki doğal hayatın ulaşımdan etkilenmesinin önüne geçeceğiz. Böylece bu bölgemizde canlı hayatı ve çeşitliliğinin korunmasına da katkı sağlayacağız.” dedi.


“Kışın Çetin Şartları İnsanımızın Günlük Hayatını Olumsuz Etkilemeyecek”

Tünelin yüzyıllardır kış aylarında ulaşımın zorlaştığı bölgeye bir nefes olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Tünel bölge insanının yüreklerine umut aşılamış; Ardahan'ın geçmişiyle geleceği arasında bir köprü olmuştur. Artık kışın çetin şartları, insanımızın günlük hayatlarını olumsuz etkilemeyecek, bölgenin ticareti canlanacak, turizmi gelişecek; tünelimizin içinden geçen her araç, bölgenin kalkınmasına bir tuğla daha koyacaktır. Bu tünel, Ardahan'ın coğrafi izolasyonunu ortadan kaldırarak, bölgeyi Türkiye'ye ve dünyaya daha yakın hale getirmiştir. Artık Ardahan, sadece doğal güzellikleriyle değil, ulaşım kolaylığıyla da dikkat çeken bir yer haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

1731075837315.webp

1731075845986.webp

1731075850561.webp


1731075873752.webp

1731075882647.webp

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 

YOLLARA MOTORCU DOSTU BARİYER​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki yol ağında 2024 yılı Ekim ayı itibariyle toplam 177 kilometre motorcu dostu bariyer montajı yaptıklarını bildirdi. Motorcu dostu bariyer ile olası bir çarpışma durumunda standart bariyerlere göre motosiklet sürücüsünün ciddi şekilde yaralanmasının ya da hayatını kaybetmesinin önüne geçilebildiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Yıl sonuna kadar toplam 20 kilometre daha motorcu dostu bariyer montajı yapacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki yol ağında gerçekleştirilen motorcu dostu bariyer çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ve bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan motorcu dostu bariyer sistemleriyle motosiklet kullanıcılarının oto korkuluk ile çarpışması durumunda kaza şiddetinin azaltılmasının amaçlandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Motorcu dostu bariyer uygulaması ile 2 teker üstünde seyahat eden motosiklet sürücülerimiz için yollarda daha güvenli bir sürüş sağlamayı amaçlıyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundaki yollarda trafik kaza tespit tutanaklarını inceleyerek motosiklet kazalarının yoğunlaştığı kesimlerde yaptığımız çalışmalar sonucunda 2024 yılı Ekim ayı itibariyle toplam 177 kilometre motorcu dostu bariyer montajını tamamladık.” dedi.

“Devlet ve İl Yollarında 134,6 Kilometre Motorcu Dostu Bariyer Montajını Tamamladık”

Devlet ve il yollarında yapılan bariyer uygulamaları hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, motorcu dostu bariyer uygulamasının ilk başladığı Antalya’da 18,3 kilometre bariyer montajı yapıldığını belirterek, “İstanbul, Muğla, Çanakkale, Bolu, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Hatay, Samsun, Amasya, Sinop, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Bilecik, Ordu, Çorum ve Tokat’ta toplam 134,6 kilometre bariyer montajını tamamladık.” diye konuştu.

Otoyollarda 42,4 Kilometre Motorcu Dostu Bariyer Bulunuyor

Motosiklet dostu bariyerler ile standart bariyerlere göre çarpma anında motosiklet sürücüsünün ciddi şekilde yaralanmasının ya da hayatını kaybetmesinin önüne geçilebildiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, Başkent Ankara’da bulunan otoyollarda 3,9 kilometre motorcu dostu bariyer bulunduğunu belirterek, “Bursa, İstanbul, Mersin, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale’de dahil olmak üzere otoyol ağımızda toplam 42,4 kilometre motorcu dostu bariyer bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

2024 Yıl Sonuna Kadar 20 Kilometre Daha Motorcu Dostu Bariyer Montajı Yapmayı Hedefliyoruz.”

Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 17,7’sini motosikletlerin oluşturduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, 5 Milyon civarında motosikletin yollarda seyahat ettiğini söyledi. 2023 yılında gerçekleşen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında kazaya karışan taşıtlar içerisinde ikinci sırada motosikletlerin olduğunu belirten Uraloğlu, “Kazalarda hayatını kaybeden sürücüler içerisinde de motosiklet sürücüleri ikinci sırada. Bu verileri göz önünde bulundurarak motosiklet kazaları kaynaklı kayıp ve hasarları en aza indirmek için çözümler üretmek durumundayız. 2024 yıl sonuna kadar Ankara, Mersin, Muğla, İzmir, Aydın, Bolu ve Düzce illerimiz dahil olmak üzere toplam 20 kilometre motorcu dostu bariyer montajı yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

1731267719081.webp

1731267728798.webp

1731267739853.webp

1731267750177.webp

1731267758396.webp


1731267774790.webp

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
İznik-Mekece Yolu’nda Çalışmalar Gelecek Yıl Başlıyor

İznik-Mekece yolunda devam eden çalışmalar hakkında açıklamalar da bulunan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "yaklaşık 28-30 kilometrelik bir yol. Önemli bir bölümünü yaptık. En sıkıntılı kesim olan İznik’e yakın 10 kilometrenin ihalesini de yaptık. Önümüzdeki sene çalışmalara başlıyoruz. Geri kalan kesimini de ihale yapacağız.” diye konuştu.

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki yol ağında 2024 yılı Ekim ayı itibariyle toplam 177 kilometre motorcu dostu bariyer montajı yaptıklarını bildirdi. Motorcu dostu bariyer ile olası bir çarpışma durumunda standart bariyerlere göre motosiklet sürücüsünün ciddi şekilde yaralanmasının ya da hayatını kaybetmesinin önüne geçilebildiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Yıl sonuna kadar toplam 20 kilometre daha motorcu dostu bariyer montajı yapacağız.” dedi.
Çok geç kalınmış bir imalat olacak ülkede motor sayısı hızla artarken ölümlerde maalesef arttı bu bariyerler yüksek oranda ağır yaralanmaların önüne geçebilir.
 

"(Akıllı yol) Muhtemelen 2026'da da ilk denemelere başlarız"​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, akıllı ulaşım projelerine ilişkin bir yorum üzerine, akıllı ulaşım altyapılarının çok pahalı olduğu için tam kapasite kullanılması gerektiğini söyledi.

Yola yerleştirilecek her türlü sensör, kamera ve akıllı levhalarla birlikte önce aracın yolla, sonra aracın araçla haberleşmesini sağlayacaklarını vurgulayan Uraloğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu noktada akıllı ulaşım sistemlerini test edeceğiz. Güney Kore'de yoğun bir şekilde kullanılıyor. Amerika'da belli modeller var. Ama biz kendi modelimizi üretiyoruz. Bu konuda Türksat ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz yoğun bir şekilde çalışıyor. ASELSAN elbette sürecin içerisinde. Hasdal ile İstanbul Havalimanı arasında 30 kilometrelik kesimde inşallah deneme sürecini başlatıyoruz. Bunu yapabilmek için de altyapı dediğimiz fiber optiklere de ihtiyacımız var. 15 kilometre Türkiye'de bir fiber optik ağı döşeyeceğiz. Aynı zamanda haberleşmede ve bu akıllı yollarda da onu kullanmış olacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde pilot uygulamaları görmüş olacağız. (Hasdal ile havalimanı arasında) Önümüzdeki sene imalatlara başlarız. Muhtemelen 2026'da da ilk denemelere başlarız."

Anadolu Ajansı
 

SAKARYA'YA 18,2 MİLYARLIK KARAYOLU YATIRIMI​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kaynarca-Karasu-Kocaali Yolu’nu 60,7 kilometre uzunluğunda projelendirdiklerini belirterek “Karadeniz Sahil Yolu’nu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ve Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlaması bakımından önemli bir proje. Bugüne kadar 54 kilometrelik kesimini tamamladık. 2025 yılı içerisinde projemizin tamamını bitireceğiz.” dedi. Uraloğlu ayrıca Sakarya’da 18 milyar 247 milyon lira proje bedeliyle 9 ayrı karayolu projesinin devam ettiğini kaydetti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da çok önemli ulaşım ve haberleşme projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“2002 yılından bu yana Sakarya’nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 164 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 2002’de 131 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 402,5 kilometreye çıkardık. Yollarının 197 kilometresi BSK kaplamalı iken toplamda 561,4 kilometreye ulaştık. 109 kilometre uzunluğunda tek yol iyileştirmesi yaptık.”

Bakan Uraloğlu, Akyazı’dan başlayan Kuzey Marmara Otoyolu ile Sakarya’nın, İstanbul ve Kocaeli ile olan bağlantısını yüksek standartlı yeni bir yolla güçlendirdiklerini kaydederek “Adapazarı-Karasu-Akçakoca Yolunu bölünmüş yol olarak inşa ettik. Geyve Ayrımı-Taraklı Yolu, Sakarya-Taraklı, Sinanoğlu-Limandere Şehir Geçişini hizmete açtık. Gümüşova Kavşağı ile Sakarya-Topca Köprülü Kavşağını inşa ettik.” dedi.

9 Ayrı Karayolu Projesi Devam Ediyor

Bakan Uraloğlu, 18 milyar 247 milyon lira proje bedeliyle; Erenler Otoyol Kavşağı – D100 Bağlantı Yolu ve Kozluk Kavşağı Bölünmüş Yolu, Kaynarca – Karasu – Kocaali Yolu, Ormanköy – Akyazı – Dokurcun Yolu, D-100 Adapazarı Hanlı Kavşağı – Mekece Devlet Yolu, Mudurnu Deresi Köprüsü Yapımı gibi 9 ayrı karayolu projesine de devam ettiklerini kaydetti.

Kaynarca - Karasu - Kocaali Yolu’nun 54 Kilometresi Tamamlandı

Uraloğlu, Kaynarca - Karasu - Kocaali Yolu’nun, Karadeniz Sahil Yolu’nu, İstanbul–Şile–Ağva–Kandıra-Kaynarca Yolu vasıtası ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ve Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlaması bakımından önemli olduğunu belirtti. Uraloğlu, “İstanbul’dan Karadeniz Sahil Yolu’na ulaşımda D-100 Devlet Yolu’na alternatif oluyor. Her gün ortalama 10 bin 500 aracın geçiş yaptığı güzergâhta; bölgede hızla artan sanayi tesislerine, bağlantılı limanlara hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunacak, turizm faaliyetlerine katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Uraloğlu, 60,7 kilometre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında olan projede bugüne kadar 54 kilometrelik kesimi tamamladıklarını belirterek “Kalan 6,7 kilometrelik bölümde çalışmalara süratle devam ediyoruz. 2025 yılı içerisinde projemizin tamamını bitireceğiz.” dedi.

Sakarya Çevreyolu, diğer adıyla Pekşenler Yolu’nu da gündemlerine aldıklarını kaydeden Uraloğlu, “Proje iki gidiş iki geliş olmak üzere 6 kilometre anayol ve1,5 kilometresi bölünmüş yoldan oluşan 12 kilometre yan yol olmak üzere toplam 18 kilometre uzunluğunda proje ve planlama çalışmalarımız devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

📍 Ankara

Karayolları Genel Müdürlüğü Makina Teslim Töreni’ne katıldık.

Karla mücadele ve yol bakım çalışmalarımız kapsamında 628 adet yeni makine ve ekipmanı Karayolları filomuza kazandırıyoruz.

Yüzde 85’i yerli üretim olan bu araçlarla toplam makine parkımız 14 bin 607 adede ulaşmış oluyor.

Vatandaşlarımız müsterih olsun, kış hazırlıklarımız tamam!

Kış Lastiği uygulamasına da bugün başlandı. Tüm ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastiği takmak zorunlu olacak.

Tüm vatandaşlarımıza güvenli yolculuklar dilerim.

 
Karla mücadele ve yol bakım çalışmalarımız kapsamında 628 adet yeni makine ve ekipmanı Karayolları filomuza kazandırıyoruz.

Büyüyen yol ağına destek şart belki daha bile fazlası lazımdır.
 

HAKKARİ-YÜKSEKOVA ARASI 25 DAKİKA KISALIYOR​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hakkari-Yüksekova Yolu Yeniköprü T2 tünelinde 216 metre ilerleme kaydettiklerini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Güzergahı 7 kilometre kısaltacak, seyahat süresini de 35 dakikadan 10 dakikaya indireceğiz. Yıllık 193,3 milyon lira tasarruf edeceğiz.” dedi. Uraloğlu ayrıca T1 Tüneli’nin resmi açılışını yakında gerçekleştireceklerini, T2 Tüneli’ndeki çalışmaların ise 2027’de tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hakkari’de yapım çalışmaları devam eden Yeniköprü-Yüksekova Yolu üzerindeki Yeniköprü Tünelleri’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Uraloğlu burada yaptığı açıklamada, “2002 yılında toplam araç sayımız yaklaşık 8.5 milyon ve bölünmüş yol uzunluğumuz 6 bin 101 kilometre iken ortalama seyahat süremiz saatte 40 kilometreydi. Bugün araç sayımız 30.5 milyona ulaşmasına rağmen ortalama seyahat hızımız 90 kilometreye çıkmış durumda. Bunu bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 653 kilometreye çıkararak sağladık. Geçit vermez denilen dağları tünel konforuyla geçtik. Denizlerin ayırdığı kıtaları köprülerle ve tünellerle birleştirdik.” ifadelerini kullandı.

77 il Bölünmüş Yollarla Bağlandı

Bakan Uraloğlu, sadece 6 ilin birbirine bölünmüş yolla bağlı olduğunu hatırlatarak “77 ili birbirine bölünmüş yolla bağladık. 2002 yılında 311 kilometre olan toplam köprü uzunluğunu 790 kilometreye çıkardık. Tünel yapım çalışmaları kapsamında da 50 kilometre olan tünel uzunluğumuzu 767 kilometreye yükselttik. Karayollarındaki bu atılımlarımızla uluslararası standartlarda yol ağları tesis ederek kuzeyi-güneye, doğuyu-batıya bağladık.” dedi.

Bölgenin Yükselen Yıldızı Hakkari

Yeniköprü Yüksekova Yolu ve Yüksekova Çevre Yolu gibi yeni çalışmalarla da ulaşım ağını güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Uraloğlu, “Hakkari; yer altı zenginlikleri, binlerce yıllık tarihi, kültür varlıkları ve sınır kapılarıyla bölgede yükselen yıldızlardan bir tanesi. Hakkari’nin sahip olduğu bu potansiyelinin gelişiminin sistemli ve sürdürülebilir olması için ise ulaşım ağının gelişmesi şarttır.” şeklinde konuştu.

22 Yılda 46 Milyar Lira Yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 22 yıl içerisinde Hakkari’nin ulaşım ve haberleşme altyapısının gelişmesi için 46 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini de söyleyen Uraloğlu, “Bir kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 102 kilometreye yükselttik. Hiç BSK kaplamalı yolu yoktu, 167 kilometre BSK kaplama yaptık Hakkarili vatandaşlarımızı yollarda konforla tanıştırdık. 700 metre uzunluğunda 22 köprüsü vardı, bunu 3,2 kilometre uzunluğunda 50 köprüye yükselttik. 600 metre uzunluğunda 4 tüneli vardı, 2,8 kilometre uzunluğunda 9 tünele çıkardık. Gördüğünüz üzere yeni projelere de devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yeniköprü-Yüksekova Yolu 16,2 Kilometre Uzunluğunda

Bakan Uraloğlu, yapım çalışmalarına 2017 yılında başlanan Yeniköprü-Yüksekova Yolu’nu 16,2 kilometre uzunluğunda, Yüksekova Çevre Yolu’nu ise 7,3 kilometre uzunluğunda bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında projelendirdiklerini belirtti. Uraloğlu, “Toplam uzunluğu 23,5 kilometre olan projemizle; 12 metrelik mevcut devlet yolunu 2 geliş 2 gidiş şeritli bölünmüş yol haline getirerek; yolumuzun bölünmüş yol ve tünel konforuyla yüksek standartlı bir şekilde geçilmesini sağlayacağız.” dedi.

“Güzergâhta Can ve Mal Emniyetini Tesis Edeceğiz”

Hakkari-Yüksekova Yolu’nda bulunan keskin kurplar ile birlikte sel tahribat riski yüksek yol kesimini bertaraf edeceklerini kaydeden Uraloğlu, “Heyelan potansiyeli büyük yamaçlardan, taş düşmesi gibi problemleri de ortadan kaldıracağız. Böylece güzergâhta can ve mal emniyetini tesis edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yıllık Toplam 193,3 Milyon Lira Tasarruf Edeceğiz”

Bakan Uraloğlu, mevcut güzergâhın geometrisini iyileştireceklerini de anlatarak “33 kilometrelik güzergahı 7 kilometre kısaltacak, seyahat süresini de 40 dakikadan 15 dakikaya indirmiş olacağız. Böylece projemizin tamamı bittiğinde zamandan 141,1 milyon lira, akaryakıttan 52,2 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 193,3 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 600 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Bugüne kadar Yüksekova Çevre Yolu'nun 2.1 kilometresini aşınma tabakası seviyesinde tamamladıklarını da aktaran Uraloğlu, “Yolun tamamını bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getireceğiz. Yeniköprü-Yüksekova Yolu’nda ise; 151 metrelik Çığlı Köprüsü’nü aşınma tabakası seviyesinde, 282 metrelik Dilektaşı-1 Köprüsü ve 227 metrelik Dilektaşı-2 Köprüsü’nü döşeme betonu seviyesinde, Başkale-Hakkari Kavşağı’nı ise aşınma tabakası seviyesinde tamamladık.” şeklinde konuştu

T2 Tünelinde Hedef 2027

T1 tünelindeki kazı çalışmalarını geçen yıl tamamlayarak ışık görüldüğünü hatırlatan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“O günden bu yana 3 bin 965 metrelik tünelimizi çift tüp aşınma seviyesinde tamamlamış bulunuyoruz. Yani, T1 tünelinde işin büyük kısmını bitirdik, inşallah yakında resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. T-2 Tüneli’nde kazı-destekleme çalışmalarına da 9 Aralık 2023 tarihinde başladık ve her iki tüpte toplam 216 metrelik ilerleme kaydettik. Bu tünelimizdeki çalışmaları da 2027 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.”

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Eğribel Tüneli ile geleceğe yatırım yapıyor, her yıl ülkemize 310 milyon TL tasarruf sağlıyoruz ✨

⏰ 261 milyon TL zamandan,

⛽️ 49 milyon TL akaryakıttan tasarruf ediyoruz.

♻️ Karbon emisyonunu 4 bin ton azaltıyoruz.

Türkiye’nin ulaşım altyapısını daha güçlü hale getirmeye devam ediyoruz.

20241211_091712.webp

Kaynak: Abdulkadir URALOĞLU / X
 
KGM Samsun Batı Çevre Yolu, Karaca Dere Viyadüğü Uygulama Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmeti için Sözleşme İmzaladı

epro-csm-yd.webp

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde sonuçlandırdığı, "Samsun Batı Çevre Yolu, Karaca Dere Viyadüğü km:8+210.00 Uygulama Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmeti" ihalesi için sözleşme imzaladı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu ihaleyi kazanan Epro CSM Mühendislik ile 19 Aralık 2024 tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli 6.390.000 TL oldu.

Yaklaşık maliyeti 19.505.798 TL olarak belirlenen ihalede 8 firmanın mali zarfı açılmıştı.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 

KAHTA-SİVEREK ARASI 25 DAKİKA​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahta-Siverek Yolu kapsamında Kahta-Eceler mevkiinin resmi açılışını 28 Aralık’ta gerçekleştireceklerini duyurdu. Söz konusu kesimde 27 kilometre yol, 2 çift köprü ve 2 üstgeçit inşa edildiğini bildiren Bakan Uraloğlu, “Proje tamamlandığında seyahat süresi 25 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 953 milyon lira tasarruf edeceğiz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahta-Narince-Siverek Yolu’nda devam eden çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, yolun 40,8 kilometre uzunluğunda projelendirildiğini anımsatarak “Güzergahtaki Nissibi Köprüsü ile köprünün 2,6 kilometrelik bağlantı yolunu önceki yıllarda tamamlayıp trafiğe açmıştık. 28 Aralık’ta da Kahta-Eceler mevkiindeki 27 kilometrelik kesimin resmi açılışını gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

2 Çift Köprü ve 2 Üstgeçit Tamamlandı

Kâhta-Narince-Siverek Yolu’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Uraloğlu, “38,2 kilometrelik kesimin bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yola dönüştürülmesi, daha önce tamamlanan 2,6 kilometrelik kesimin aşınma seviyesinde bitirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. 27 kilometrelik kesimin yanı sıra toplam 656 metre uzunluğundaki 2 adet çift köprü ve 60 metrelik 2 adet üstgeçit köprüsünü de tamamladık.” dedi.

Güzergah 11,2 Kilometre Kısalacak

Bakan Uraloğlu, yolun mevcut haliyle 52 kilometre uzunluğunda hizmet verdiğini belirterek “Projenin tamamlanmasıyla Kahta-Siverek arası 11,2 kilometre kısalacak. Seyahat süresi ise 55 dakikadan 25 dakikaya düşecek. Zamandan 706 milyon lira, akaryakıttan 247 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 953 milyon lira tasarruf edeceğiz, karbon emisyonunu 18 bin ton azaltacağız.” ifadelerini kullandı.

Heyelanlı Kesimler Terk Edilecek

Yol sayesinde, mevcut yoldaki heyelanlı kesimlerin terk edileceğini ifade eden Uraloğlu, bu sayede trafik güvenliğinin artacağını ifade etti. Kahta-Siverek Yolu’nun sürücüler için daha konforlu bir seyahat imkânı sunacağını vurgulayan Uraloğlu, “Ulaşım altyapısının güçlü olduğu bir bölgede hem ticaretin gelişmesi hem de turizmin canlanması kaçınılmazdır. Bu, sadece bir altyapı projesi değil; aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesine doğrudan katkı sağlayan bir çalışmadır.” dedi.

1735126891974.webp

1735126911013.webp

1735126967631.webp

1735126981473.webp

1735127055429.webp

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
KGM Antalya-Kemer-Tekirova-Finike Yolu İşleri ile Çevre Yolu ve Kavşak Yapımı için Sözleşme İmzaladı

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı 19 Kasım 2024 tarihinde pazarlık usulü ile tekliflerini topladığı, "Antalya-Kemer-Tekirova-Finike Yolu km:14+000-95+000 Arası Toprak İşleri, Sanat Yapıları,Heyelan Islahı, Köprü ve Üstyapı İşleri İkmal İşi ile Antalya Çevre Yolu ve Antalya-Manavgat Yolundaki Kavşakların Yapımı" ihalesini sonuçlandırdı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, ihaleyi kazanan Makyol İnşaat - Kalyon İnşaat ortak girişimi ile 5.711.082.086 TL üzerinden sözleşme imzalandı.

Sözleşme 22 Aralık 2024 - 04 Kasım 2025 tarihleri arasında geçerli olacak. Yaklaşık maliyeti 6.215.727.725 TL olarak belirlenen ihalede doküman indiren firma sayısı 6, toplam ve geçerli teklif sayısı ise 5 olmuştu.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 
ADIYAMAN İLE DİYARBAKIR ARASINDA ULAŞIM STANDARDI YÜKSELİYOR

Adıyaman'ı Diyarbakır'a, Güneydoğuyu İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Kahta-Narince-Siverek Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen'in katıldığı törenle hizmete sunuldu. Bakanımız Uraloğlu 2002 yılından bu yana Adıyaman'ın ulaşım ve iletişim altyapısına 29 milyar 380 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, “Bölünmüş yol uzunluğunu 23 kilometreden 273 kilometreye çıkardık. Hiç bitümlü sıcak karışım kaplama yol yoktu, 123 kilometre yaparak Adıyamanlı hemşerilerimizin hizmetine sunduk." dedi.

Seyahat süresi 55 dakikadan 25 dakikaya düşüyor

Kahta-Narince-Siverek Yolu'nu 40,8 kilometre uzunluğunda projelendirdiklerini söyleyen Uraloğlu, “Güzergahımızda Türkiye'nin en büyük eğik askılı asma köprüleri arasında yer alan Nissibi Köprüsü ile köprünün 2,6 kilometrelik bağlantı yolunu önceki yıllarda tamamlayarak trafiğe açmıştık. Bugün de Kahta-Eceler mevkiindeki 27 kilometrelik kesimin yanı sıra toplam 656 metre uzunluğundaki 2 adet çift köprü ve 60 metrelik 2 adet üstgeçit köprüsünü de tamamlayarak hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Mevcut haliyle 52 kilometre uzunluğunda hizmet veren güzergâhı 11,2 kilometre kısaltarak seyahat süresini 55 dakikadan 25 dakikaya düşürdüklerini ifade eden Uraloğlu, “Böylece yolumuz ile zamandan 706 milyon lira, akaryakıttan 247 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 953 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 18 bin ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız." dedi.

Uraloğlu, güzergâh üzerinde turizm açısından önem arz eden dünyanın 7. harikası Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia Antik Kerti, Karakuş Tepesi gibi tarihi yerlere de hızlı ve kolay erişim imkanı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

“Bölgedeki turizm potansiyelinin artırılmasına katkı sağlayacağız"

Törende konuşan Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen, trafiğe 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet verecek güzergâhtaki tüm çalışmaları bitirdiklerinde Baraj Gölü'nü çevreleyen kesintisiz bölünmüş yol ağını tesis etmiş olacaklarını belirtti.

Bölgedeki tarımsal ve ticari hareketliliği biraz daha kolaylaştırıp, turizm potansiyelinin artırılmasına da katkı sağlayacaklarını ifade eden Genel Müdürümüz, “Tesis ettiğimiz güçlü ve dayanıklı ulaşım altyapısı, yerel ekonominin canlanmasına, istihdamın artmasına ve bölgesel kalkınmaya imkân tanıyacaktır." dedi.

1735403508610.webp

1735403514711.webp

1735403520903.webp

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
 
Geri
Üst Alt