Emirhan Sevdalı
WT Yönetici
Bir süre önce taksilerde mali belge yönetimi için taksimetrelere entegre olacak Taksi Mali Cihaz adlı bir donanımın duyurusu yapılmıştı. Bu cihaz sayesinde taksimetre dolandırıcılıkları, vergi kayıp ve kaçakları gibi hususların önlenmesi amaçlanıyordu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam taksilerdeki POS cihazları da bu sisteme entegre olup tutarı direkt taksimetreden çekecekti.
@mustafag @sezgin_ist abilerim bu sistemin son durumu nedir? Kamuya açık güncel bir haber yayını göremedim ama belki siz muhasebe grubuna bir bilgi verilmiştir.
Mevcut taksi işletmecilerinin bu sistemi kurması ve kullanmaya başlaması için son tarih 1 Eylül 2026.
Az bir zaman kalmış. Taksi ile yolculuk yapmadığım ve tanıdığım taksici olmadığı için gözlemleyemedim ama hazırlıklar ne derecede acaba.
Bence bu iş YNÖKC gibi uzatıldıkça uzatılacak.
Yani büyük ihtimalle uzatırlar her şeyde yaptıkları gibi.
Sezgin zaten söylemiş uzadığını, tahminen 1 Ocak 2027 tarihine yine uzarBir süre önce taksilerde mali belge yönetimi için taksimetrelere entegre olacak Taksi Mali Cihaz adlı bir donanımın duyurusu yapılmıştı. Bu cihaz sayesinde taksimetre dolandırıcılıkları, vergi kayıp ve kaçakları gibi hususların önlenmesi amaçlanıyordu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam taksilerdeki POS cihazları da bu sisteme entegre olup tutarı direkt taksimetreden çekecekti.
@mustafag @sezgin_ist abilerim bu sistemin son durumu nedir? Kamuya açık güncel bir haber yayını göremedim ama belki siz muhasebe grubuna bir bilgi verilmiştir.