Taksimetre

Bir süre önce taksilerde mali belge yönetimi için taksimetrelere entegre olacak Taksi Mali Cihaz adlı bir donanımın duyurusu yapılmıştı. Bu cihaz sayesinde taksimetre dolandırıcılıkları, vergi kayıp ve kaçakları gibi hususların önlenmesi amaçlanıyordu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam taksilerdeki POS cihazları da bu sisteme entegre olup tutarı direkt taksimetreden çekecekti.

@mustafag @sezgin_ist abilerim bu sistemin son durumu nedir? Kamuya açık güncel bir haber yayını göremedim ama belki siz muhasebe grubuna bir bilgi verilmiştir.

Bir süre önce taksilerde mali belge yönetimi için taksimetrelere entegre olacak Taksi Mali Cihaz adlı bir donanımın duyurusu yapılmıştı. Bu cihaz sayesinde taksimetre dolandırıcılıkları, vergi kayıp ve kaçakları gibi hususların önlenmesi amaçlanıyordu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam taksilerdeki POS cihazları da bu sisteme entegre olup tutarı direkt taksimetreden çekecekti.

@mustafag @sezgin_ist abilerim bu sistemin son durumu nedir? Kamuya açık güncel bir haber yayını göremedim ama belki siz muhasebe grubuna bir bilgi verilmiştir.

Mevcut taksi işletmecilerinin bu sistemi kurması ve kullanmaya başlaması için son tarih 1 Eylül 2026.

Yani büyük ihtimalle uzatırlar her şeyde yaptıkları gibi.

Her şeyi uzattıkça uzattıkları için ne vergiyi doğru dürüst toplayabiliyorlar (direkt kesilen vergiler hariç), ne cezayı doğru dürüst tahsil edebiliyorlar ne de bu tip sistem geçişlerini doğru dürüst yapabiliyorlar.

Her şeyin uzatıldığını, bunun da uzatılacağını bilen erteledikçe erteliyor, dürüstlük edip sürecin başında geçişi yapan enayi yerine konuluyor.

Sezgin zaten söylemiş uzadığını, tahminen 1 Ocak 2027 tarihine yine uzar

Geri