Temu

Ali🇹🇷

WT Moderatör
Puanlar
7,318
Temu, Pinduoduo ile beraber Çin merkezli PDD Holdings tarafından işletilen elektronik ticaret hizmetidir. Temu platformu ilk olarak Eylül 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde tanıtıldı. Çoğunlukla doğrudan Çin'den tüketicilere gönderilen, oldukça indirimli tüketim malları sunmaktadır.

indir (3).webp

TEMU kapatılacak mı?​

Türkiye pazarına 2024 yılında giriş yapan TEMU, giyimden ev eşyasına kadar binlerce ürünü ucuz ve indirimli şekilde kullanıcıya sunuyor.

Ürünlerin uygun fiyatlı olması nedeniyle pek çok e-ticaret şirketine korku salan TEMU'ya dair yaklaşık bir yıldır pek çok iddia ortaya atıldı.

Bu iddialara bir yenisi daha eklendi. TEMU'nun kapatılacağı ve erişim engeli getirileceği ileri sürüldü. Mynet, bu iddiaları Ticaret Bakanlığı'na sordu. Ticaret Bakanlığı'ndan söz konusu iddialara yanıt geldi.

"TEMU KAPATILACAK" İDDİALARINA TİCARET BAKANLIĞI SON NOKTAYI KOYDU

Türkiye pazarında
aktif olan yurt dışı merkezli firmalara dair Bakanlık kararıyla yeni yükümlülük getirilmişti. Yeni yönetmelikle birlikte yurt dışı kaynaklı satış yapan firmaların Türkiye'de temsilci bulundurması zorunlu kılınmıştı. Bu şartı getirmeyen firmalar ise Türkiye'ye satış yapamayacak.

TEMU henüz bu yükümlülüğü yerine getirmiş değil. Bu gelişmelerin ardından TEMU'nun kapatılacağı, Türkiye'de erişim engeli getirileceği iddia edildi. Bu iddialar sosyal medyada giderek artınca gözler Ticaret Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi.

Ticaret Bakanlığı iddiaları yalanlayarak gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını duyurdu.

Temunun kapatilmasiyla aradığınız ürünlere yakın bulabileceğiniz adresleri soyleyim.MR DIY,Decathlon,Sportive,Avansas,incehesap.com,Bauhaus,İstanbul da bir kaç yapı market

Buralarin internet sayfalarında temu kdr uygun olmasa da yine en azından bazı şeyleri bulabilirsiniz

Son düzenleme:
Ben hiç kullanmadım ama şu bir gerçek türkiye de faliyet gösteren özellikle Trend yol kendine rakip istemiyor.
Temu çıktı çıkalı adamların satışı düşmüş ayanı kaydırdılar bence Temunun

Ben hiç kullanmadım ama şu bir gerçek türkiye de faliyet gösteren özellikle Trend yol kendine rakip istemiyor.
Trendyol,hepsiburada varken kimseyi istemiyorlar.Çinli hiç bir markayı zaten istemiyorlar herşeyi ucuz sattığı için bir zaman sonra şirketler faaliyetleri durduruyor normaldir.

Aslında bunu sebebini söyleyim abd ve ab nin çin baskısını daha da artırdığının bir gerçeği ve bunu bize de yansıtıyorlar fazlasıyla,tam sebep bu olmasa da bunun da bir katkısı var bence

Ben çok kullandım, gerçekten bizim piyasaya göre fiyatlar düşüktü üstelik vergiye rağmen. Hatta bir dönem Türkiye'de çok popüler olmamış ürünü Temu'dan alıp Trendyol'dan sattım

Gümrük vergisi ve gümrük mevzuatı değişti tüm ürünler artık gümrüğe tabi tutulacak buda ek maliyet olacağı için temu sadece yerel saticilardan satış yapıyor

Çin merkezli e-ticaret platformları Temu ve Shein, Türkiye’deki kullanıcılar için yurt dışı kaynaklı alışveriş ve gönderimleri durdurduğunu açıkladı.

Gümrük muafiyetinin kalkması ve Rekabet Kurumu baskını sonrası Temu, yurt dışı satışlarını tamamen durdurdu.

Bir diğer Çinli online satış platformu olan Shein ise Türkiye’deki satışları yerel politika değişiklikleri nedeni ile durdurduğunu açıkladı.

İthalat vergisi de bittiYeni modelle birlikte Temu üzerinden yapılan alışverişlerde daha önce tüketicilerin karşılaştığı ve yüzde 60'lara kadar ulaşabilen ithalat, gümrük ve ek vergi maliyetleri de tamamen ortadan kalktı.

6 Şubat 2026 itibariyle yürürlüğe girecek olan düzenleme ile birlikte Temu, AliExpress, Amazon gibi platformlardan yapılan ve tutarı ne olursa olsun tüm yurt dışı siparişleri gümrük işlemine tabi olacak

Belirsiz gümrük tarifesi nedeniyle tüm yurtdışı platformları Türkiye'den çekilirler. Gözü kapatıp Türkiye'de yerleşik olarak faaliyete geçerler mi bilmem

Temu geçti yada Türkiye ye kendi getirecek yerelde satacak

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri