Togg Haberler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten gurbetçilere göre hareket edilecekse hiç edilmesin. Önemli olan gerçek Avrupalı müşteri yakalamak olmalı. Bu da bir anda olmayacak, biraz zaman gerekli.

Asıl yurt içinde ki insanlara birşey yapılması lazım ki ülkemizde piyasa lideri olsun

Zaten gurbetçilere göre hareket edilecekse hiç edilmesin. Önemli olan gerçek Avrupalı müşteri yakalamak olmalı. Bu da bir anda olmayacak, biraz zaman gerekli.

Asıl yurt içinde ki insanlara birşey yapılması lazım ki ülkemizde piyasa lideri olsun
gerçek avrupalı hiç sanmam alacak olsun
zaten adamlar pahalı araçları bize kakalıyor
kendileri ekonomik arabalara biniyor çok çok zor
Yakında togg kepenk kapatır işleri çok zor
çin çip meselesine hiç deginmedim bile

Burada ne kadar tercih edilip edilmediğinden ziyade bir noktaya değinmek istiyorum.

TOGG, özel şirket ve holdinglerin ortaklığıyla hayat bulmuş bir marka. Yani bir ticari işletme, ürettiği araçlar da bir ürün. Maalesef Türkiye'de geçmişte birçok benzer örnekte olduğu gibi TOGG'a da duygusal ve romantik bir yaklaşım söz konusu. Bu tabii medya ve siyasetin de katkısıyla oluyor.

Yani demek istediğim, TOGG "yerli ve milli" bir marka olduğu için değil, müşterinin beklentisini karşıladığı için tercih edilmeli. Eğer müşteri, TOGG'u boykot etmiyorsa, sadece beklentilerini karşılamadığı için tercih etmiyorsa bu kimseye o kişinin "kuru milliyetçi" ya da "vatan haini" olarak damgalanması hakkını vermez.

Burada TOGG'un bir stratejisini eleştirebilirim. Çıkarılan aracın büyük ekranlar vb. teknolojik zenginlik içerisinde değil de daha basit, bütçesi daha düşük olan hususi kullanıcıların rahatça karşılayabileceği ya da basit araç tercih edilen taksi, araç kiralama, şirket aracı vb. amaçlara hizmet edecek şekilde üretilip sunulması daha iyi olurdu.

Burada TOGG'un bir stratejisini eleştirebilirim. Çıkarılan aracın büyük ekranlar vb. teknolojik zenginlik içerisinde değil de daha basit, bütçesi daha düşük olan hususi kullanıcıların rahatça karşılayabileceği ya da basit araç tercih edilen taksi, araç kiralama, şirket aracı vb. amaçlara hizmet edecek şekilde üretilip sunulması daha iyi olurdu.
Ekranın maliyeti nedir bu arabaların bu ülkede 1 milyon civarında satılması lazım vergi vergi vergi diye diye ülke içinde yerli şirketlerin ürettiği bir yerli araba 3 milyon tl ye satılıyor bunun ne açıklanacak bir durumu var nede alınacak bir durumu var ülke dışında 45 bin euro etiketiyle kimsenin almayacağıda belliydi zaten diyecek söz yok fabrika büyük zarar ediyor onu söyliyim bu şekilde devam ederlerde zarar etmeyede devam edecekler.

Ekranın belki bir maliyeti yok ama o boydan boya giden ekranları senkronize bir şekilde ve yine ayrı ayrı çalıştırmak iyi bir yazılım istiyor. Bu yazılım yapıldı ama hatasızda gitmiyor. Bugün baktığımızda benzer sorun Mercedes'te de var mesela
Ne olursa olsun bu paralara yerli araba satmak bana çok garip geliyor gerçeten neyse togg un serüveninin çok uzun süreli olacağını düşünmüyorum bu paralara bu arabaları satmak çok zor avrupa genelinde.

Ne olursa olsun bu paralara yerli araba satmak bana çok garip geliyor gerçeten neyse togg un serüveninin çok uzun süreli olacağını düşünmüyorum bu paralara bu arabaları satmak çok zor avrupa genelinde.
Üretim maliyetlerinin de yüksek olduğu bir dönemden geçiyoruz. Biraz daha sabredip ekonomide taşlar tekrar yerine oturursa üretim maliyetleri de düşer ve o zaman daha rekabetçi olabilir duruma gelirsin. Ancak bu sektörde Çin faktörü unutulmamalı, adamlar bu piyasanın lideri. Hükümet olarak kim olursa olsun, kim gelirse gelsin Togg desteklenmeli. Ne olursa olsun bu trene binmişken ara istasyonda inilmemeli. Tabi şirketin yanlışları varsa da ciddi bir şekilde yine hükümetçe uyarılmalıdır.

Mesela taksiye uygun bir araç üretilse ve bununla ilgili ihaleye çıkılsa al sana ayrı bir tecrübe. Hatırlarsınız yakın bir geçmişte Karsan bu iş için kolları sıvamıştı ama ihaleyi alamamıştı.

Tabi şirketin yanlışları varsa da ciddi bir şekilde yine hükümetçe uyarılmalıdır.

Efe abinin ve benim de söylediğimiz gibi çıkarılan model, belirlenen strateji ve hedeflenen müşteri kitlesi yönünde hatalar var.

Onun dışında siyasetten bağımsız TOGG desteklenmeli ancak TOGG'un ilerleyişi sürecinde nitelik, gelişim gibi kavramlar ön planda tutulmalı. Bunlar göz ardı edilip sadece yerli ve milli üzerinden hareket edilmemeli.

Yıllardır Avrupalı markaların elinde tuttuğu otomotiv sektöründe Çinli markalar devrim yaparken dediğim gibi hareket ettiler. Çok ulusluluk açısından bu strateji önemli.

çıkarılan model, belirlenen strateji ve hedeflenen müşteri kitlesi yönünde hatalar var.
Aslında SUV tercihi hem Avrupa'da hem de ülkemizde son dönemde çok tercih edilen bir klasman, onun için SUV çıkmasını çok eleştiremem ama mesela neden bir B segmentinde bir SUV ve yine ailece kullanılabilecek ve de ticari hayatta da kullanılabilecek bir MPV hala çıkmadı soru işareti. Yine ayrıca bence T10X modelinde Halk arasında boş paket diye adlandırılacak bir paketin olması da güzel olurdu.

Geri