Togg T10X

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici
T10 x ile ilgili fotoğrafları ve haberleri bu başlıkta paylaşalım.

togg t10.webp

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli aracı TOGG, 2024 Kasım ayında 4.221 adet satılarak pazarda açık ara liderliğe yükseldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugüne kadar 40 binden fazla Togg T10X'in sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

2025 yılında çok büyük rakamlar bekliyorum.

Togg t10f te büyük oranda bu yerlilik oranına sahip olacaktır.Her 2 modelle yurtdışına açılmakta satışları büyük oranda arttıracak.

TOGG Trafik de Sürekli karşıma cıkıyor bu modeli degilde başka model olanlar galiba

''Daha önce %51 olarak duyurulan Togg’un yerli üretim oranı, güncellenerek %72,18 seviyesine ulaştı''.
TOGG nasıl %72 yerli oluyor?. Batarya fabrikası Gemlikte açıldı mı?.

''Daha önce %51 olarak duyurulan Togg’un yerli üretim oranı, güncellenerek %72,18 seviyesine ulaştı''.
TOGG nasıl %72 yerli oluyor?. Batarya fabrikası Gemlikte açıldı mı?.
İş bataryaya gelene kadar başka parçalarda yurt dışından geliyordu. Asıl soru bu yüzdelik nasıl hesaplandı? Mesela bataryaların çalıştırdığı motor da Bosch idi.

Sayı iyi gibi görünsede çok az T10f in yollara çıkması lazım ondan sonrada b segment daha uygun fiyatlı modeli satışa sunmaları gerekiyor.

Var olan sistem para ile mi satılıyor?
Bu uzun süredir beklenen paket bunuda parayla satıyorlar ne güzel memleket herşeyin paraya endekslenmesi artık canımı sıkıyor bir firmada çıkıp bu kadar para veriyorsunuz alırken buda bizden olsun demiyor gerçekten düşündürücü.

Şöyle bir durum var, Isı pompası olmadığı için bir çok insan mesafeli yaklaşıyor.Diğer yandan şöyle bir dezavantaj var Trugo ve ZES şarj istasyonları dışında aracı ev tipi şarj cihazıyla şarj etmek araç bataryasında ciddi geri dönülmez ve ciddi batarya gücü kayıplarına neden oluyor.Diğer yandan ZES ve Trugo firmasına göre araçları daha ekonomik şarj ediyor.BU tip durumlar tüketiciyi araç alacaksa da olumsuz izlenim bırakıyor.Önce bunların düzeltilmesi trugo firmasının da şarj istasyonlarını bir güncellemesi gerekiyor

Ben şahsen ısı pompası olmadığı için tercih etmiyorum T10 F modelini bekliyorum.Umarım bu yanlıştan dönüp ısı pompası koyarlar yeni modele yoksa batarya sağlığı iyi olmazsa arabanın hiç bir kıymeti kalmıyor

Yeni güncelleme paketi geldi aracı aldığınızda bunu yüklemeden arabaya kesinlikle binmeyin önce en son çıkan paketi yükleyene kadar arabayı çalıştırmayın tüm güncellemeleri tamamen bitirdiğinden emin olduktan sonra aracı gönül rahatlığıyla kullanın.Diğer konu dediğim gibi ZES ve TRUGO dışında aracı başka hiç bir farklı marka ile şarj etmeyin.ZES in daha uygun fiyatla araç şarjı sattığını da unutmayın.

Son düzenleme:
Geri