Metro ve tramvay konusunda ideolojik saplantılardan artık kurtulun lütfen.
Raylı sistemin partisi, ideolojisi olmaz. Hükümeti de muhalefeti de aynı şekilde eleştirmek gerekiyor. Çünkü metroya, tramvaya oy veren parti değil, halk biniyor.
Seçim vaadi ve propaganda ile raylı sistem yapılmaz. Artık maket, afiş ve vaat değil; ihale, şantiye, ray, test sürüşü ve çalışan tren görmek istiyoruz.
Dünyada raylı sistemler konusunda onlarca yıl geride kalmışken hâlâ birbirimizi “senin partin, benim partim” diye tartışmak yerine, bu şehirlerin gelecek 50 yılını nasıl planlayacağımızı konuşalım.
Rayın rengi olmaz, rayın ideolojisi olmaz. Rayın amacı insanı hızlı, güvenli ve konforlu taşımaktır.

Seçim vaatleri ve propaganda ile metro, tramvay yapılmaz. Bu düzenin artık değişmesi gerekiyor.
Dünyada raylı sistemler konusunda 50 yıl geride kalmışsak, bunun bedelini bugün trafikle, zaman kaybıyla ve plansız şehirleşmeyle ödüyoruz.
Artık maket, afiş ve seçim vaadi değil; ihale, şantiye, ray, test sürüşü ve çalışan tren görmek istiyoruz.
Raylı sistem siyaset üstü bir şehircilik meselesidir. Bugünün değil, gelecek 100 yılın planı yapılmalı.

Ben ray sevdalısıyım. Moskova’da gördüm, Napoli’de gördüm, Barselona’da gördüm.

Dünyanın farklı şehirlerinde raylı sistemlerin hayatı nasıl kolaylaştırdığını bizzat gördüm. Biz de kendi şehirlerimizde dünyanın standartlarında, çağdaş ve ulaşılabilir raylı sistemler görmek istiyoruz.
Rayın ideolojisi olmaz; ray halka hizmet eder.