Türkiye Karayolları ve Otoyollarından Haberler 🛣️

@Emirhan Sevdalı dün diyordun hastane alanlarının satışından nasıl emin olabiliyorsun bak bursa çevreyolu paralı oldu 2 ay önce olmayacak diyen milletvekillerine 2 çift laf edersin heralde

Ayıp ettin abi hemen iki çift laf ederim;

Bir insan ya nettir ya da derttir (dert yerine başka bir şey de deniliyor ama)

Yaptıklarının yanlış ya da halk nezdinde olumsuz karşılanacağını biliyorlarsa hiç kıvırmadan neyse onu söylesinler. Zaten ilk vukuatları değil, yıllardır bu konuda pişmiş olmaları gerekir.

Ancak, Çağlayan - Yenişehir arası özelleştirmenin ben faydadan çok zarar getireceği düşüncesiyle gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum ve öbür yandan bu çevre yolunun İstanbul - İzmir Otoyolu (Otoyol A.Ş.) dahilinde olan Gemlik - Başköy arasının da özelleştirilmiş olmasına rağmen ücretsiz olması gerçeği var. Çevre yolunun doğu aksı ücretli hale getirilirse Otoyol A.Ş. de haklı olarak batı tarafından ücret almak isteyecektir.

Ayıp ettin abi hemen iki çift laf ederim;

Bir insan ya nettir ya da derttir (dert yerine başka bir şey de deniliyor ama)

Yaptıklarının yanlış ya da halk nezdinde olumsuz karşılanacağını biliyorlarsa hiç kıvırmadan neyse onu söylesinler. Zaten ilk vukuatları değil, yıllardır bu konuda pişmiş olmaları gerekir.

Ancak, Çağlayan - Yenişehir arası özelleştirmenin ben faydadan çok zarar getireceği düşüncesiyle gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum ve öbür yandan bu çevre yolunun İstanbul - İzmir Otoyolu (Otoyol A.Ş.) dahilinde olan Gemlik - Başköy arasının da özelleştirilmiş olmasına rağmen ücretsiz olması gerçeği var. Çevre yolunun doğu aksı ücretli hale getirilirse Otoyol A.Ş. de haklı olarak batı tarafından ücret almak isteyecektir.
Sanırım orası için otoyol aş ye kuzey çevre yolunu yaptıracaklar sonrası zaten paralı geçiş olacağı için çağlayan-karacabey arası parasız devam eder.

Burdaki olay yol fakiri olan bursa şehrine bir külfet daha getirilmesi alternatif yol yapılmadan alınan bu karar normal bir karar değildir.

Sanırım orası için otoyol aş ye kuzey çevre yolunu yaptıracaklar sonrası zaten paralı geçiş olacağı için çağlayan-karacabey arası parasız devam eder.

Burdaki olay yol fakiri olan bursa şehrine bir külfet daha getirilmesi alternatif yol yapılmadan alınan bu karar normal bir karar değildir.
Sanıyorlar ki paralı yapılınca herkes ordan geçicek daha fazla para alınacak ama tam tersi olucak herkes devlet yolunu kullanacak ve trafik felç olucak artık bursada şahsi araçta kullanılamayacak böylelikle

Siyasette artık birçok şeyin adım adım, adeta halkın nabzı ölçülerek yapıldığını düşünüyorum.

Önce bir uygulama ortaya konuluyor. Sonra toplumun nasıl bir tepki vereceğine bakılıyor. “Bakalım halk ne diyecek, nasıl karşılık verecek?” deniliyor. Tepki fazla olursa geri adım atılıyor, tepki sınırlı kalırsa uygulamaya devam ediliyor.

Geçmişte bunun farklı örneklerini görmedik mi?

Bu halka ne verildiyse, bir müddet sonra daha fazlası istendi. Vatandaş bir şeye razı oldukça, sınırın biraz daha ileri taşındığına şahit olduk.

Şimdi de bunun yeni bir örneğini görüyor olabilir miyiz?

Özellikle sürenin bu kadar uzun tutulması da bana ister istemez bazı soru işaretleri düşündürüyor. Acaba ilerleyen süreçte, özellikle seçim döneminde, “Biz bunu iptal ettik, ücretsiz yaptık, halkın yanında olduk” şeklinde yeni bir siyasi söylemin zemini mi hazırlanıyor?

Elbette bunları kesin bir hüküm olarak söylemiyorum. Ancak siyasetin geçmişteki tecrübelerini bilen bir vatandaş olarak insanın aklına bu ihtimalin gelmesi de gayet tabiidir.

Benim asıl itirazım başka bir noktada.

Bir ulaşım veya kamu hizmeti meselesi, seçim dönemlerinde kullanılacak bir siyasi malzeme hâline gelmemeli.

Vatandaşın ihtiyacı seçimden seçime hatırlanmak değil; bugün de, yarın da adil, sürdürülebilir ve öngörülebilir bir hizmet almaktır.

Konu yine siyasetin günlük polemiklerine çekilmesin. Meseleyi saptırmak da istemiyorum.

Benim söylediğim gayet açık:

Halkın tepkisini ölçerek adım atılan değil, halkın menfaatini baştan gözeterek karar verilen bir yönetim anlayışı istiyoruz.

Çünkü vatandaş artık yalnızca “ne verildiğine” değil, neden verildiğine ve hangi şartlarla verildiğine de bakıyor.

Ve bence asıl mesele tam olarak burada.

@Cüneyt5316 abi ağzına sağlık çok güzel konuşuyorsun.

Bir de artık geçmişin tecrübesiyle vatandaşlar olarak ana akım olabilmiş her siyasi partinin, her siyasetçinin aynı amaca hizmet verdiğini de unutmamak gerekiyor.

Bugünümüzün başlıca sorumlusu siyasal iktidar ise en az onun kadar sorumlu olan da ana muhalefet ve varyantlarıdır.

Alınan kararın içeriği dahada genişmiş boğaziçi köprüsü ve fsm köprüsüde özelleşti.

Ekli dosyayı görüntüle 54379
Bu yürürlülük ne zaman giricekse o zaman bursa için sondur taa ki yeni otoyol yapılana kadar D200 ve D575 in sınırsız kapasitesi var sanki iyiki metro vardı halimiz harap eğer şu zamanda yapılmaya kalkışılsaydı yapılamazdı yönetim ise trafik sebebini Metro yüzünden işgal edilen 2 şerite bağlar ama sen çevreyolunu ücretli yapacaksın ve şunu da ekleyeyim çevreyolu da akşam saatleri d200 gibi kalabalık oluyor yani Bursadaki kaosu hayal edemiyorum görerek öğreneceğiz:(

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla, Niğde-Pozantı Otoyolu, Gaziantep Çevre Otoyolu ve Bursa Çevre Otoyolu’nun Çağlayan Kavşağı-Yenişehir Kavşağı arasındaki bölümü, daha önce özelleştirme kapsamına alınan otoyol ve köprülerle birlikte değerlendirilecek şekilde kapsama alındı. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2031’e kadar tamamlanması, sözleşme süresinin ise 30 yıl olması kararlaştırıldı.

2010 tarihli kararda, daha önce 2003 tarihli kararla özelleştirme kapsamına alınan Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep ve Toprakkale-İskenderun otoyolları ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri özelleştirme programına alınmıştı.

Aynı kararla bu otoyol ve köprülerin bağlantı yolları, ayrıca Gaziantep-Şanlıurfa, İzmir-Çeşme ve İzmir-Aydın otoyolları ile Ankara, İzmir ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Çevre Otoyolları ve bunların bağlantı yolları da özelleştirme kapsam ve programına alınmıştı.

2010 kararında ayrıca söz konusu otoyol, köprü ve bağlantı yolları üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların da kapsama alınmasına karar verilmişti.

Geri