Ulaşım Genel Sohbet

Emirhan Sevdalı

WT Moderatör
Şehirler ve firmalar nezdinde açılan ulaşım başlıklarından hariç ulaşım ile ilgili genel konuları konuşup fotoğraflar da paylaşabileceğimiz bir başlık olması gerektiğini düşündüm. Özellikle Bursa Ulaşım Genel Sohbet başlığının yüksek etkileşimini görünce bu başlığı açma kararı aldım.

İlk soru benden:

İngiltere, İtalya, Fransa gibi birçok ülkenin şehir içi ulaşımında yer alan özel taşımacılık şirketleri Arriva ve Transdev ülkemize gelip şehir içi toplu taşıma hizmeti verse nasıl olurdu? Yerel düzeyde faaliyet gösteren toplu taşıma şirketleri, kooperatifleri ve esnafları buna engel olur muydu? Arriva ve Transdev'in kaderi Uber gibi olur muydu?

İngiltere, İtalya, Fransa gibi birçok ülkenin şehir içi ulaşımında yer alan özel taşımacılık şirketleri Arriva ve Transdev ülkemize gelip şehir içi toplu taşıma hizmeti verse nasıl olurdu? Yerel düzeyde faaliyet gösteren toplu taşıma şirketleri, kooperatifleri ve esnafları buna engel olur muydu? Arriva ve Transdev'in kaderi Uber gibi olur muydu?
Kesinlikle engel olunur özel sektör ne kadar işin içie girerse sorunlar o kadar büyüyor hele yurt dışı menşei li bir şirket aman aman :D

Kesinlikle engel olunur özel sektör ne kadar işin içie girerse sorunlar o kadar büyüyor hele yurt dışı menşei li bir şirket aman aman :D

Uber'i nasıl taksiciler sindirdi Arriva ve Transdev'i de minibüsçüler ve halk otobüsçüleri sindirirdi.

Yalnız Arriva ve Transdev'in diğer ülkelerdeki faaliyetlerine baktım belediyeler bunlara çok katı ve sağlam kurallar koyuyor bunlar da uyuyor.

Bizde de yükleniciler belediyelere kural koyuyor (?) 😀

Geri