Ulaşım Genel Sohbet

Emirhan Sevdalı

WT Moderatör
Şehirler ve firmalar nezdinde açılan ulaşım başlıklarından hariç ulaşım ile ilgili genel konuları konuşup fotoğraflar da paylaşabileceğimiz bir başlık olması gerektiğini düşündüm. Özellikle Bursa Ulaşım Genel Sohbet başlığının yüksek etkileşimini görünce bu başlığı açma kararı aldım.

İlk soru benden:

İngiltere, İtalya, Fransa gibi birçok ülkenin şehir içi ulaşımında yer alan özel taşımacılık şirketleri Arriva ve Transdev ülkemize gelip şehir içi toplu taşıma hizmeti verse nasıl olurdu? Yerel düzeyde faaliyet gösteren toplu taşıma şirketleri, kooperatifleri ve esnafları buna engel olur muydu? Arriva ve Transdev'in kaderi Uber gibi olur muydu?

İngiltere, İtalya, Fransa gibi birçok ülkenin şehir içi ulaşımında yer alan özel taşımacılık şirketleri Arriva ve Transdev ülkemize gelip şehir içi toplu taşıma hizmeti verse nasıl olurdu? Yerel düzeyde faaliyet gösteren toplu taşıma şirketleri, kooperatifleri ve esnafları buna engel olur muydu? Arriva ve Transdev'in kaderi Uber gibi olur muydu?
Kesinlikle engel olunur özel sektör ne kadar işin içie girerse sorunlar o kadar büyüyor hele yurt dışı menşei li bir şirket aman aman :D

Kesinlikle engel olunur özel sektör ne kadar işin içie girerse sorunlar o kadar büyüyor hele yurt dışı menşei li bir şirket aman aman :D

Uber'i nasıl taksiciler sindirdi Arriva ve Transdev'i de minibüsçüler ve halk otobüsçüleri sindirirdi.

Yalnız Arriva ve Transdev'in diğer ülkelerdeki faaliyetlerine baktım belediyeler bunlara çok katı ve sağlam kurallar koyuyor bunlar da uyuyor.

Bizde de yükleniciler belediyelere kural koyuyor (?) 😀

Elektrikli olursa evet der

Altyapı olmadığı için hayır der.

Ama şu konuda aynı fikirdeyiz, dizel 18 metre körüklüye evet derim ama elektrikli ise konu 12 metre elektrikli otobüse bağlanmış römorku tercih ederim.

Römorklu otobüs aslında şu an bize garip geliyor ama alışılmayacak iş değil aslında. Sonuçta kaçak biniş ise konu 18 metrede de en arka kapıdan yapılabilir, körükten sonrasında kavga çıkabilir o şekilde de şoföre uzak.

Mesajı paylaşırken belirtmemiştim şimdi belirteyim.

Alçak taban otobüsler özel gereksinimli bireylerin, yürüme güçlüğü çekenler ve yaşlıların erişimi için avantajlı olsa da ortalam 25 - 30 yolcu koltuğu bulunan alçak taban otobüslerin modeline göre en fazla 10 adet koltuğu basamaksız erişime sahip. Çoğu otobüste bu 4 koltuk ile sınırlı olabiliyor hatta bazı otobüslerde basamaksız koltuk olmuyor.

Aracın içinde koltuğa oturup kalkmak için basamak inip çıkmak ile otobüse inip binerken basamak inip çıkmak benim gözümde aynı. Üstelik yüksek tabanlı otobüsler daha dayanıklı ve daha konforlu.

Mesajı paylaşırken belirtmemiştim şimdi belirteyim.

Alçak taban otobüsler özel gereksinimli bireylerin, yürüme güçlüğü çekenler ve yaşlıların erişimi için avantajlı olsa da ortalam 25 - 30 yolcu koltuğu bulunan alçak taban otobüslerin modeline göre en fazla 10 adet koltuğu basamaksız erişime sahip. Çoğu otobüste bu 4 koltuk ile sınırlı olabiliyor hatta bazı otobüslerde basamaksız koltuk olmuyor.

Aracın içinde koltuğa oturup kalkmak için basamak inip çıkmak ile otobüse inip binerken basamak inip çıkmak benim gözümde aynı. Üstelik yüksek tabanlı otobüsler daha dayanıklı ve daha konforlu.
Bizimkiler genelde tercih etmiyor ama engelli rampaları pek iyi olmuyor yüksek tabanlıların, mesafe çok bir de çok dik olabiliyor

Geri