YHT - Mersin - Adana - Gaziantep Hızlı Tren Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Bilecik-Eskişehir-Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Konya-Karaman = ( 11 şehir ) şu an aktif
Bursa-Tekirdağ-Edirne-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep-Çorum-Kayseri-Balıkesir(bandırma)-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir =15 şehir daha eklenmesi bekleniyor
;););) toplam 26 şehir

İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Bilecik-Eskişehir-Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Konya-Karaman = ( 11 şehir ) şu an aktif
Bursa-Tekirdağ-Edirne-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep-Çorum-Kayseri-Balıkesir(bandırma)-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir =15 şehir daha eklenmesi bekleniyor
;););) toplam 26 şehir
Zaten bu hatlar tamamlandımı nüfusun büyük çoğunlu yht ye ulaşmış olacak.Diğer şehirlerde otobüs aktarmaları sayesinde kullanacaktır.

Mersin-Gaziantep YHT çalışmaları yapılırken bence çok acil Kahramanmaraş iline de hattı uzatmaları lazım
Bakasınıza Nurdagı yht duragından Kahramanmaraşa 49 km mesafede bulunuyor
Konya-Eregli arası 100 km üstünde idi burası taş çatlatsın 50 km uzaklıkta
Kahramanmaraş giden yolda bir de çok düzlük alana sahip gibi gözüküyor

Ekran Resmi 2025-11-10 16.45.32.webp

Hocam maraş iline mümkün değil yapmazlar maraş a ancak kayseri sonrası malatya-elazığ-tatvan banliyö tren güzergahından bir uzatma yapabilirler.Mecvutta ancak böyle olur.Öncelik her zaman nüfus ve ipek yolu güzergahı

Hocam maraş iline mümkün değil yapmazlar maraş a ancak kayseri sonrası malatya-elazığ-tatvan banliyö tren güzergahından bir uzatma yapabilirler.Mecvutta ancak böyle olur.Öncelik her zaman nüfus ve ipek yolu güzergahı
bunu çok uzun zamana yayacaklarına hazır giden bir proje var eklerlerse muazzam olur
Kahramanmaraş antep ve adana ve mersin sanayi şehrine baglamak daha akıllıca olur
5O km hiçbirşey ya normalde
(nigde ulukışla) -(mersin yenice )arası 130 km ve yeni ihale yaptılar ne var orda arası dag taş :unsure:
neyse ben vatandaşlık vazifemi yaptım

bunu çok uzun zamana yayacaklarına hazır giden bir proje var eklerlerse muazzam olur
Kahramanmaraş antep ve adana ve mersin sanayi şehrine baglamak daha akıllıca olur
5O km hiçbirşey ya normalde
(nigde ulukışla) -(mersin yenice )arası 130 km ve yeni ihale yaptılar ne var orda arası dag taş :unsure:
neyse ben vatandaşlık vazifemi yaptım
Siz beni güldürdünüz Allah'da sizi güldürsün. Ulukışla - Yenice arasına hat yapılmasının nedeni orada nüfus olduğu için değil. İç Anadoluyu Mersin Adana Gaziantep hattına bağlamak için. Ama İstanbul - Ankara - Konya - Karaman hattını Mersin-Adana-Gaziantep hattına bağlamak için başka bir güzergah alternatifiniz var ise dinlemek isterim.

okan bey yazımı bir daha okumanızı tavsiye ederim.Ben nüfus meselesinden hiç bahsetmedim ki
Sonuçta
ha karaman şehrini mersine , ha Kahramanmaraşı antep hattına baglamışssın ne fark var ki
sonuçta demedim ama nüfus bakımından kapasite aynı....
Siz beni güldürdünüz Allah'da sizi güldürsün. Ulukışla - Yenice arasına hat yapılmasının nedeni orada nüfus olduğu için değil. İç Anadoluyu Mersin Adana Gaziantep hattına bağlamak için. Ama İstanbul - Ankara - Konya - Karaman hattını Mersin-Adana-Gaziantep hattına bağlamak için başka bir güzergah alternatifiniz var ise dinlemek isterim.

Ulaştırma bakanının 11 Ağustos 2023'te katıldığı Habertürk kanalında ki yayında Kahramanmaraş'a 49 kilometrelik hattın projesini başlattıklarını bu sene bitmeden (2023 yılından bahsediyor) projesinin bitireceklerini söylüyor. 2 Yıl geçtiğine göre artık proje hazırdır ve yapımının başlanması bekleniyor olarak yorumluyorum.

okan bey yazımı bir daha okumanızı tavsiye ederim.Ben nüfus meselesinden hiç bahsetmedim ki
Sonuçta
ha karaman şehrini mersine , ha Kahramanmaraşı antep hattına baglamışssın ne fark var ki
sonuçta demedim ama nüfus bakımından kapasite aynı....
Mesajınızda "ne var orda arası dag taş" demişsiniz... Ben bu ifadeden orada yerleşim yok (yani nüfus yok) ne gerek var demek istediniz diye anlıyorum. Başka bir anlam mı çıkartılmalı bu ifadeden??? Karaman şehrini Mersine bağlayarak aslında bugün için İstanbul, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Konya, Kırıkkale, Yozga ve Sivası bağlamış oluyorsunuz Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerine. Yakın gelecekte ayrıca Afyon, Uşak, Manisa, İzmir, Bursa da bağlanmış olacak. Ancak bu hat yerine Maraş ilini Antep'e bağladığınızda sadece Maraş ilini Antep, Osmaniye, Adana ve Mersin'e bağlamış olursunuz. Bence önce bir demiryolu haritası açmalısınız önünüze

Mersin-Gaziantep YHT çalışmaları yapılırken bence çok acil Kahramanmaraş iline de hattı uzatmaları lazım
Bakasınıza Nurdagı yht duragından Kahramanmaraşa 49 km mesafede bulunuyor
Konya-Eregli arası 100 km üstünde idi burası taş çatlatsın 50 km uzaklıkta
Kahramanmaraş giden yolda bir de çok düzlük alana sahip gibi gözüküyor

Ekli dosyayı görüntüle 25054
yine yazımı düzgün okumamışsınız
nurdagı yht duragı diye haritadan başlangıç noktasını hem secip hemde yazdım
demiryolu haritası üzerinden yani çizim yapılmış
ayrıca haritada yıldızlı noktalar tek tek yht hangi tünelden girip hangi yola giriyor diyede not edilmiş
130 km+ 50 km ULUKIŞLA konya eregli kadar kısım dahil ediyorum 180 km dogru düzgün nüfus bile yok
dag taş yani
50 km dibinde bir şehir varken bunu pas geçmen çapsızlık olur
ben ulukışla ile mersin yenice kısmı yapılmasın mı dedim
nerden ne sonuçlar çıkarıyorsunuz hayret dogrusu

Geri