Anadolu Isuzu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anadolu Isuzu SamAuto’nun çoğunluğunu satın alıyor​

Anadolu Isuzu, Özbekistan’ın Semerkant kentinde üretim yapan JV SamAuto’nun çoğunluk hissesini almak için yaptığı 80 milyon dolarlık teklifin kabul edildiğini duyurdu. Açıklamaya göre şirket, JV SamAuto’nun sermayesinin yüzde 75,2’sine sahip olacak.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bilgilendirmeye göre, 30 Eylül itibarıyla Özbekistan Devlet Varlık Yönetim Ajansı, Anadolu Isuzu’nun teklifini onayladı. Böylece hisse devri süreci resmen başlamış oldu.

Hisse devri ve ödemeler

Yakın zamanda hisse devir sözleşmesi üzerinde görüşmeler yürütülecek ve gerekli yasal izinler tamamlanacak. Anadolu Isuzu’nun ödemesi planlanan 80 milyon dolar, nihai sözleşme hükümleri ve net finansal borçlardaki değişikliklere göre güncellenebilecek.

Şirketin faaliyetleri

JV SamAuto’nun yönetim merkezi Taşkent’te yer alırken, üretim tesisleri Semerkant’ta faaliyet gösteriyor. Bu adım, Anadolu Isuzu’nun Özbekistan’daki varlığını güçlendirmesi açısından önemli görülüyor.

Kaynak: Forbes

Gerçekten harika bir otobüs istersen adamlar herşeyi yapıyor ucuza kaçmak yerine al şunlardan işte.

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bizde araçlar iş görsün mantığıyla hareket ediliyor. Belediyeler ve ÖHO'lar çıtayı yüksek tutsa bizim üreticilerden de Man, Solaris ayarında otobüs çıkar.

Ellerinden gelse 12 metrelik otobüsü manuel vitesle isteyecekler o kadar cimri ÖHO'lar...

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bizde araçlar iş görsün mantığıyla hareket ediliyor. Belediyeler ve ÖHO'lar çıtayı yüksek tutsa bizim üreticilerden de Man, Solaris ayarında otobüs çıkar.

Ellerinden gelse 12 metrelik otobüsü manuel vitesle isteyecekler o kadar cimri ÖHO'lar...
Manuel vites olsun o sorun değil yolcu konforu artsın icerdeki koltuklar klima vs bunlar bizler için önemli tani para işin içinde yine

Anadolu Isuzu'nun yılbaşındaki Trabzon TULAŞ teslimatına ait video.

10 adet Novociti (7 metre yüksek taban), 4 adet Novociti Life (8 metre alçak taban), 5 adet Citiport'tan oluşan 19 otobüslük bir alım

Yerini çoğu yerde Karsan Atak, BMC Neocity, Isuzu Novociti Life gibi 8 metre alçak taban otobüslere bırakan Otokar Sultan City ve Isuzu Novociti gibi 7 metre araçların şu an tek temsilcisi Isuzu Novociti. Bu yıl bildiğim tek sıfır Novociti alımı Trabzon TULAŞ ve Samsun Çarşamba ÖHO'ya oldu. Sultan City artık çıkmıyor.

Bu tip araçların kamyon şasisi üzerine imal edilmesi, ön aksta havalı süspansiyon yerine yaprak yay kullanılması gibi günümüz koşullarına göre ilkel kalan bazı noktaları olsa da alçak tabanlı araçlara göre daha dayanıklı olması ve alçak taban otobüs zorunluluğu getiren yönetmeliğin, aracın erişilebilir taban alanının en az %35'inin alçak olması şartını karşılayabilmesi nedeniyle hâlâ belli bölgelerde tercih ediliyor.

Aslında üzerinde yapılabilecek iyileştirmeler ile bu araçlar daha iyi hâle getirilebilir.

Geri