ASELSAN

sezgin_ist

WT Moderatör
Puanlar
13,116
1763375095832.webp

Yarım asırdır teknoloji geliştiren ASELSAN, denizlerin altından uzaya kadar geniş bir alanda çözümler sunan öncü bir uluslararası savunma elektroniği şirketidir.

ASELSAN, askeri alanda; hava savunma, radar, elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, güdüm, kara ve silah sistemleri, su altı sistemleri, haberleşme, uydu ve uzay, komuta kontrol sistemleri ile sivil alanda ulaşım, güvenlik, enerji ve sağlık teknolojileri gibi birçok alanda en iyi çözümleri sunmayı ve çığır açıcı teknolojiler geliştirmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Aselsan

ASELSAN 26 milyon 70 bin dolarlık sözleşme imzaladı​

ASELSAN, yurt içinde kullanıma yönelik medikal görüntüleme sistemlerinin tedariki kapsamında toplam tutarı 26 milyon 70 bin dolar olan sözleşme imzaladı.​

ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "ASELSAN, yurt içinde kullanıma yönelik medikal görüntüleme sistemlerinin tedariki kapsamında toplam tutarı 26 milyon 70 bin dolar olan sözleşme imzalamıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2025 ve 2027 yılları arasında gerçekleştirilecektir." ifadesine yer verildi.

Anadolu Ajansı

1haDxZW1liWb8vs7-637356837634065457.webp

Aselsan'ın 1997 - 1998 yıllarında ürettiği cep telefonu modelleri.

Bu telefonların önünü kesen de, bu telefonların çıktığı yıllardan birkaç yıl sonra yerli Linux dağıtımı girişimlerinin önünü kesen de çok daha sonra Pardus projesini tepetaklak eden de... Bunun gibi birçok durumun sebebi aynı zihniyet biliyorsunuz.

Pardus projesininin haberlerini takip ediyordum, önceden pardus ile uğraşan ekip işini iyi yapıyordu ancak şimdi ki pardus'un eski pardus ile alakası bile yok.

Pardus'un kemik kadrosu 2011 yılında dağıtıldı

2011 ve öncesi Pardus daha bağımsız, kendine ait paket yöneticisi ve init sistemi bulunuyordu.

Şu anki tamamen Debian giydirmesi bir dağıtım. Bir özgünlüğü yok. Linux dağıtımı kullanmak isteyen başka dağıtımlara yönelebilir.

Debian'ın kendi sürümünü kullandım, Ubuntu ve diğer Debian alternatif distrolara göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Zaten çatal (fork) dağıtımlara göre temel dağıtım kullanmak daha avantajlı. Samsung vb. UI yerine stock Android kullanmak gibi düşünün.

Temel dağıtımlar güncellemeleri ilk olarak alır, sorunları varsa daha hızlı çözülür ama bunların çatal dağıtımlara yansıması zaman alır.

Geri