Bursa - Atış Yapı Nilüfer AVM & Rezidans Projesi (Eski Carrefour Avm)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Berktuğ’un paylaştığı Mustafa Özdal’ın yazısının üzerinden neredeyse 1 ay geçmiş. O yazıda 20 gün sonra proje tanıtılacak diyordu. Yazının o kısmı doğru çıkmadı, yakın zamanda bir lansman olacağını da sanmam, o yönde hiçbir belirti yok. Bakalım Mustafa Özdal’ın proje içeriği ile ilgili verdiği bilgiler de tamamen yanlış mı çıkacak göreceğiz.

Berktuğ’un paylaştığı Mustafa Özdal’ın yazısının üzerinden neredeyse 1 ay geçmiş. O yazıda 20 gün sonra proje tanıtılacak diyordu. Yazının o kısmı doğru çıkmadı, yakın zamanda bir lansman olacağını da sanmam, o yönde hiçbir belirti yok. Bakalım Mustafa Özdal’ın proje içeriği ile ilgili verdiği bilgiler de tamamen yanlış mı çıkacak göreceğiz.
Aynen zaman geçti atış yapının sayfasına bakıyorum ordada daha görseller girilmedi.

Dün itibariyle (08.06.2025) eski Carrefour AVM alanına baktığımda yapının yarısı yıkılmış ancak bayram münasebetiyle yıkımların durduğu görülüyordu:

DSC_11143.webp

DSC_11146.webp

Bir de satış ofisi hazır halde sadece proje isminin üzeri örtülmüş durumda:

20250608_123529.webp

Tahminimce yazın sonuna kadar yıkım işlemi tamamlanır. Eylül veya ekim gibi projenin lansmanı yapılır. Umarım daha önce gösterilen proje yapılmaz diyeceğim ama fazla umudum yok projenin değişeceğine dair. Downtown gibi aynı yükseklikte 20-25 katlı 10 tane bina yapmazlar umarım.

Hep aynı şeyi söylüyorum ama buranın işi çok. İlk başta tamamen tamamlanması 2030’u bulur demiştim ama bence 2030 bile zor. Berktuğ Avm’nin yarısının yıkıldığını söylemiş ama daha zemin altında olan kısım da var yıkılması gereken. Gerek buradaki yıkım işlerinin hızı gerekse Babylon projesinin ilerleme hızına bakınca bu büyük alanın tamamen tamamlanıp konut Avm otel vs bütünüyle açılması 2030’u da geçer.

AVM kısmı iki bölümden oluşacaktı. Birinci kısım klasik kapalı AVM, diğer bölümde açık AVM. Gerçeğinde bu açık AVM dediğimiz kısımlar genelde turistik tesis olarak geçiyor (Podyum Park, Park Ora ve DownTown havuz başı vb). Bu AVM kısımları için 2028 yılına hedef koymuşlar. Ancak 2028 yılının hangi dönemi belli değil. Biz buna Aralık 2028 desek ve iyi ihtimalle Eylül 2025 temel atma desek 39-40 ay sadece AVM tamamlama hedefi ortaya çıkıyor. Projeyi tam olarak bilmiyoruz tabi ama en az 2 bodrum katı (otopark), tahminen zemin +2 AVM katı ve temeli göz önünde bulundurursak 40 aylık bir süreç yapılabilirliği yüksek görünmekte. Lansmana kadar bekleyeceğiz.

Gerek buradaki yıkım işlerinin hızı gerekse Babylon projesinin ilerleme hızına bakınca bu büyük alanın tamamen tamamlanıp konut Avm otel vs bütünüyle açılması 2030’u da geçer.
Madem bu kadar yavaş davranacaklar niye alelacele avm'yi yıktılar anlamadım. Ne güzel kira geliri alıyordu. Aslında ne kadar yavaş davranırsa o kadar kendi zarar ediyor. Normalde mümkün olduğunca hızlı davranması gerekiyor kazancını arttırması için. Ama nedense hızlı davranmıyor. Sanki istemeye istemeye yıkım yapıyor eski carrefour AVM'de.

Son düzenleme:
Bende bizzat birinci ağızdan duyduğum ama teyit edemediğim bir bilgi idi. Aslında 1-2 gün önce Bursaspor "göğüs sponsoru olarak ulusal firmalarla konuşuyoruz" deyince tamam gerçeklik payı var dedim ve bu haberler resmi olarak teyit edilmiş oldu

Bende bizzat birinci ağızdan duyduğum ama teyit edemediğim bir bilgi idi. Aslında 1-2 gün önce Bursaspor "göğüs sponsoru olarak ulusal firmalarla konuşuyoruz" deyince tamam gerçeklik payı var dedim ve bu haberler resmi olarak teyit edilmiş oldu
Mali tabloları vs ne durumda bilmiyorum ama muhtemelen hormonlu büyümeden kaynaklı. Daha ufak çaplı projeler yaparken kısa sürede downtown babylon gibi büyük projeler yapmaya başladı. Carrefour gibi büyük ve çok değerli bir araziyi konsorsiyum kurarak satın aldı. Böyle büyük çaplı projele yapmak için sağlam özkaynak lazım. Aksi halde ekonomik krizler vs ekonomik çıkmaza sokar. Konkordato ilan etmek maalesef ciddi bir güvensizlik yaratıyor piyasada. Bundan sonra toparlanmaları çok zor olabilir.

Üzüldüm gerçekten bursanın en büyük firmalarından birinin bu hale düşmesi düşündürücü umarım bu süreci sorunsuz geçerek inşaatları bitirirler

Atış yapının en büyük hatası Bursa'ya bir gömlek fazla gelen projeler yapması oldu. Son on yılda İstanbullu en büyük inşaat firmaları bile İstanbul'da tek bina yapmazken atış yapı Downtown, Babylon ve Carrefour projelerine başladı. Bu da onun sonunu getirdi. Türkiye'de ekonominin iyi gitmemesinden dolayı Bursa tüm hızıyla darbe üstüne darbe yemeye devam ediyor. Belki de Türkiye'de çok gerileyen şehir oldu Bursa.

Son düzenleme:
İşin ilginç tarafı babylon projesinde çalışmalar gayet hızlı devam ediyor.Böyle sıkıntılı bir süreci hissetmiyorlar şuan demekki bakalım projenin ilk etabını bitirip açabilecekler mi?

Bari Carrefour AVM'yi yıkmasalardı. 6 aydır hâlâ AVM'nin yarısını yıkamadılar. Bu bile atış yapıda yönetim olarak bir sorun olduğunu gösteriyor.

Bursa'nın inşaat devi konkordato ilan etti! Atış Yapı battı mı?​

Bursa merkezli inşaat devi Atış Yapı, ekonomik dalgalanmalar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket, yeniden yapılanma sürecini başarıyla tamamlamayı hedefliyor.​

16 Haziran 2025, 19:50

Bursa'nın önde gelen inşaat şirketlerinden Atış Yapı, son dönemde yaşanan finansal dalgalanmalar nedeniyle konkordato sürecine girdiğini duyurdu. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruyla birlikte geçici mühlet kararı alındı.

ATIŞ YAPI’DAN KONKORDATO AÇIKLAMASI​

Atış Yapı’dan yapılan resmi açıklamada, şirketin mali yapısını güçlendirmek amacıyla konkordato sürecine başvurulduğu belirtilerek, "Kurulduğumuz günden bu yana yatırımcılarımız, müşterilerimiz ve paydaşlarımıza daha güvenle hizmet verebilmek adına bu süreci başlattık." denildi.

Açıklamada, Atış Yapı’nın bugüne kadar tüm finansal yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiği vurgulanarak, şirketin bugüne dek 10 binlerce kişiye istihdam sağladığı, 3 binin üzerinde firmaya iş imkânı sunduğu ve 30’dan fazla ülkeden yatırımcı çektiği ifade edildi.

'75 MİLYON DOLARLIK YABANCI YATIRIM YÖNETİLİYOR'​

Atış Yapı, sadece yurtiçinde değil, yurtdışı faaliyetleriyle de Türkiye ekonomisine katkı sunduklarını belirtti. Şirketin şu anda 75 milyon dolarlık yabancı yatırımı yönettiği ve Türkiye’nin en büyük üç gayrimenkul yatırım fonundan birine sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

'İŞ ORTAKLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ'​

Açıklamanın devamında, “Tedarikçilerimizden, yatırımcılarımızdan ve iş ortaklarımızdan bu süreçte bize olan inanç ve desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi. Şirket, konkordato sürecini geçici mühlet süresi içerisinde başarıyla tamamlamayı ve faaliyetlerini daha sağlam temeller üzerinde sürdürmeyi amaçladıklarını bildirdi.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DALGALANMA DEVAM EDİYOR​

Atış Yapı’nın konkordato kararı, küresel ve ulusal düzeyde yaşanan ekonomik sıkıntıların gayrimenkul sektörüne yansımasını bir kez daha gündeme taşıdı. Şirket, şeffaflık ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda tüm yükümlülüklerini yeniden yapılandıracağını ve hiçbir hak sahibinin mağdur edilmeyeceğini duyurdu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üzüldüm gerçekten bursanın en büyük firmalarından birinin bu hale düşmesi düşündürücü umarım bu süreci sorunsuz geçerek inşaatları bitirirler
Umarım Downtown avm'ye bir şey olmaz. Downtown AVM bursada olmayanı getirmişti. Downtown AVM'deki mağazalar kapanırsa bursa büyük yara alır. Konkordato sürecinde muhtemelen Downtown AVM'nin satışı gündeme gelecektir. Umarım Downtown AVM'ye bir şey olmaz ve kapanmaz.

Umarım Downtown avm'ye bir şey olmaz. Downtown AVM bursada olmayanı getirmişti. Downtown AVM'deki mağazalar kapanırsa bursa büyük yara alır. Konkordato sürecinde muhtemelen Downtown AVM'nin satışı gündeme gelecektir. Umarım Downtown AVM'ye bir şey olmaz ve kapanmaz.

Birkaç ünlü restoran ve Dasdas için o çirkinlik abidesine katlanalım yani. Kusura bakma da Downtown bir Galataport değil. Olmasına da gerek yok. Umarım en kısa zamanda kapatılır, arazisi de daha iç açıcı bir şekilde değerlendirilir.

Birkaç ünlü restoran ve Dasdas için o çirkinlik abidesine katlanalım yani. Kusura bakma da Downtown bir Galataport değil. Olmasına da gerek yok. Umarım en kısa zamanda kapatılır, arazisi de daha iç açıcı bir şekilde değerlendirilir.

Downtown'a bu saatten sonra bir şey olacağını sanmıyorum, en fazla el değiştirir.

Bursa çapında düşündüğünde bence Downtown AVM Bursa'nın Galataport'u. Zaten koskoca bursa'da adam gibi markalar yok. Downtown hiç olmasa üç beş tane markayı bursa'ya getirebilmişti. Downtown AVM kapansın bursanın iyice orta Anadolu şehrinden bir farkı kalmasın yani. Sanki bursa'da Downtown gibi ambiyansı olan onlarca AVM varmış gibi konuşuyorsunuz. Downtown AS Outlet değil olsa da olur olmasa da olur diyebileceğimiz bir yer değil. Downtown AVM Bursa'ya metropol havası katmış bir yer. Downtown AVM kapanırsa bursa iyice sıradan anadolu şehrine benzer.

Neden çirkinlik abidesi dediğinizi anlamadım. Eskiden kiremit fabrikasıydı ve eski haline göre daha güzel olduğu kesin. Avm meraklısı değilim Downtown Avm ye de bir kere bile gitmedim. Ama Bursa’da bazı kesimlerde her yapılana karşı çıkma huyu var nedendir bilmem. Bursa’da nüfusuna göre zaten Avm sayısı az. İstanbul’un bir ilçesinde Bursa merkez kadar Avm var. Daha önce arazi yeşil alan vs olsa dediğinizi anlarım ama öyle bir durum da yok. Şehrin birçok yeri gecekondu ile doluyken downtown Avm ye takılmak çok doğru değil bana göre.

downtown çirkinlik abidesi bir avm projesiydi, ilk ziyaret ettiğim anda bile kanım ısınmamıştı, babylon ve diğer yıkılan carrefour arazisine yapılacak projeler de bursaya zarar vermekten öteye geçmeyeceğini düşünüyorum. (şahsi fikrimdir) Atış yapı için olumlu şeyler düşünmüyorum kısaca, bir avm dikildi diye metropol olmadık arkadaşlar tekrar hatırlatayım da, çünkü metropol olduk diye bahsedilen Downtown avmnin çevresinden arkasından sağından solundan minibüs geçiyor böyle bir gerçek var. Biz metropol ne zaman oluruz onu da söyleyeyim, şehrimizi ne zaman demir ağlarla örersek, mikrobüs sorunu diye bir şeyden bahsetmezsek, şehirde trafik sorunu çözüldü dediğimiz anda metropol bir şehir olacağız, herkese iyi forumlar.

Atış yapı eminevimden yüklü miktarda kredi almış diyorlar carrefour arazisinde %15 lik hissesi kalmış söylenen yani atış gider başka bir inşaat firması gelir işleri bitirir olay bu.

@subwayspotter

Babylon neyse de Carrefour arazisine yapılacak her ne haltsa orası ciddi zarar verecek. Orhaneli kavşağı trafik yükü bakımından berbat konumda. Bu şehre bir değil bin Downtown yapın, yeni ana arterler oluşturmadığınızda, trafik sorununu çözmediğinizde, raylı sistem ağını genişletmediğinizde, toplu taşımayı iyileştirmediğinizde, havalimanını etkin bir şekilde kullanmadığınızda pek bir anlam ifade etmiyor. Downtown'ı istediğiniz kadar gezin, kapısının önüne çıktığınızda yolun karşısında Mutlular Mahallesi olacak hatırlatırım.

Bu şehrin avmden çok daha önemli gereksinimleri var.

@subwayspotter

Babylon neyse de Carrefour arazisine yapılacak her ne haltsa orası ciddi zarar verecek. Orhaneli kavşağı trafik yükü bakımından berbat konumda. Bu şehre bir değil bin Downtown yapın, yeni ana arterler oluşturmadığınızda, trafik sorununu çözmediğinizde, raylı sistem ağını genişletmediğinizde, toplu taşımayı iyileştirmediğinizde, havalimanını etkin bir şekilde kullanmadığınızda pek bir anlam ifade etmiyor. Downtown'ı istediğiniz kadar gezin, kapısının önüne çıktığınızda yolun karşısında Mutlular Mahallesi olacak hatırlatırım.

Bu şehrin avmden çok daha önemli gereksinimleri var.
bursa'nın galataportu diye bahsettiğimiz yerin hemen arkasında hürriyet mahallesi dediğimiz eski bir mahalle var, nasıl bursada her gördüğümüzde doğanbey tokiye sövüyorsak, benzerleri ortaya çıkmasın.

Geri