Bursa - Burulaş Yeni, İptal Edilen, Güzergahı ve Yüklenicisi Değişen Hat Duyuruları

Bursakart'ta 621 hattını takip ettiğimde hatta çalışan araçların kırmızı ile işaretlediğim güzergahı kullandıklarını gözlemledim. Sanırım hattın güzergahında revizyon yapılmış fakat Bursakart'taki veri güncellenmemiş. Bu yüzden Moovit'teki veri de güncel değil ne yazık ki.

Ekli dosyayı görüntüle 52297
İnegöl de hatın devamı 621 de Uedaş önünden geçer ki Çarşamba-Perşembe ve Cuma günleri 611-612-613-614 hatları Ankara Yolu’dan gelip, Uedaş tarafına döner.

Burulaş tarafından işletilen 16S Selamet Mah. - Heykel hattı 14 Eylül Pazartesi'den itibaren Doğu grubu Özel Halk Otobüsçüleri tarafından işletilmeye başlanacaktır.

Planda doğu grubunun 19D'den çıkıp 16S'ye girmesi, 19D'nin de batı grubuna devri vardı. Ben sadece 16S için tarihi öğrenebildim. Muhtemelen aynı tarihte 19D'de de batı başlar. Aslında bu hatta batı grubunun çalışması çok anlamsız. Yaztur, Çirişhane, Minibüs Koop veya Bursabeyi girseydi daha iyi olurdu.

16S açıldığı tarihte Yaztur tarafından işletilirken doğu grubu tarafından işletilen 19İ ile iş barışı sorunu yaşanmıştı. Bu yüzden 16S'ye Burulaş girmişti.

Neden kapatılıyor ki? Acaba planladıkları/istedikleri gibi bir sonuç mu alınamadı?

Bu hat planlama hataları nedeniyle ölü doğdu.

Terminal'de peronu bile belli değildi, yolcuların hattan haberi yoktu, 17T tabelalı körüklü otobüsler gelişigüzel girip çıkıyordu.

Bu hattı ayrı çalıştırmak yerine 17D ile dönüşümlü çalıştırmaları da hattın potansiyelini ciddi şekilde öldürdü.

Halbuki 17D çizelgesi ve araçları ayrı, 17T ayrı tutulsaydı, 17D araç ve sefer sıklığı ona göre belirlenip hat aktarmada ücretsiz (0 nolu) tarifede işletilseydi, Demirtaş - Terminal ana aktarma hattı 17C yerine 17T olacak şekilde düzenlemeler yapılsaydı her şey çok daha farklı olurdu.

Hattın veya güzergahın hiçbir sorunu yok, sorun tamamen plansızlık.

Hattın veya güzergahın hiçbir sorunu yok, sorun tamamen plansızlık.
Katılıyorum,

Terminal peronlara çok sık giden birisi değilim. En son orada aktarma yaparken uzun bir süre beklemem gerekmişti, o süre içerisinde kalkış yapan 17T'ler geliyor, bir/iki kişi duraktan aldıktan sonra güzergahına çıkıyordu. Gelen araçlardanda 5,10 kişi iniyordu. Körüklü hatta göre çok abzürt duruyordu ama ''Belkide güzergah içerisinde doluyordur'' diyerek fazla kafa yormamıştım.

17T Hattı'nın 17D ile bir çalıştırılması konusunda, en başından beri saçma bulduğum bir uygulamaydı. Açıkçası 17C hattı ile 10-15 dakikada bir paralel sıklıklar ile kalkan Demirtaş ana alter ring hattı yapılsaydı bu hat şuan bambaşka bir konumdaydı.

Terminal - Demirtaş arası H1 ve 17T aynı fakat insanlar H1 hattını kullanırken 17T hattından haberdar bile değildi..
Yeni açılan/açılmış ama tanıtılamamış hatlar gün sonunda böyle elde patlıyor, bu hiç şaşmıyor.

B25Y.webp

Burulaş'ın son duyurusuna göre B25Y hattına yapılan güzergah değişikliği. B25Y böylece "Oray Bey'in kardeşi Koray Bey" oldu :D

Kent Meydanı'ndan geçirilse bu hat en azından bir şeye benzer, aralarında bir fark var derdik.

Ekli dosyayı görüntüle 54950

Burulaş'ın son duyurusuna göre B25Y hattına yapılan güzergah değişikliği. B25Y böylece "Oray Bey'in kardeşi Koray Bey" oldu :D

Kent Meydanı'ndan geçirilse bu hat en azından bir şeye benzer, aralarında bir fark var derdik.
henüz yayınlanmamış olan Ağustos UKOME'de çıkan kararlardan olduğunu tahmin ediyorum. Süreyya Hanım bile bundan daha çok değişmişti :D

Adam farkında değil galiba ama gelecek muhtarlık seçimindede insanlar ona ''Hadi bakalım kapı orada, oradan çık git'' dicek.

Onlarca mahalle/köy ve her birinin muhtarı var. Onun gibisini görmedim. İyi anlamda değil he yanlış anlaşılmasın. Sosyal medyada haddinden fazla (ve hatta haddini aştığı) içerikler üretiyor. Siyasete atılmak istermiş gibi izlenim bıraktığı içerikleri var.

Belediye başkanlarına, Burulaş ve Özel Halk Otobüsleri yönetimlerine salladığı videolar da bulunuyor. Özel Halk Otobüsleri 30 Ağustos Zafer Mahallesi'ne Karsan Jest ile hizmet veriyor. Oranın muhtarı Halil bey (Halil Özçoban) bunun kadar çirkeflik yapmadı.

0 nolu tarife hattı oluştururum oldu bitti 😄

0 nolu tarife olması şart değil hattın tarifesi ne olursa olsun metroya teşvik amacıyla sadece metrodan aktarmada ücretsiz yaparsın oldu bitti (Doğu bölgesindeki D5 D6 D7 vb. gibi)

B17A mesela 35 TL (2 nolu tarife) olmasına rağmen bu istisnaya sokulup metrodan aktarmada ücretsiz olursa

B17A 35 TL -> Metro 5 TL
Metro 40 TL -> B17A Ücretsiz

şeklinde işletim yapılabilir.

Bu arada B17A uzun bir hat gibi geldi gözüme bir kere de Acemler - Korupark gitmiştim o zaman da sürmüştü ama daha kısa olan 36A ile (tek yön ring 9 km) aynı tarife.

Bu koşullarda Bursabeyi'nin 36A'sı 30 TL (0 nolu tarife) olmalı 🤣

Bu arada B17A uzun bir hat gibi geldi gözüme bir kere de Acemler - Korupark gitmiştim o zaman da sürmüştü ama daha kısa olan 36A ile (tek yön ring 9 km) aynı tarife.

Bu koşullarda Bursabeyi'nin 36A'sı 30 TL (0 nolu tarife) olmalı 🤣
B17A ne kadar sürdü Acemler-Korupark? Ben bazen sürekli metrodan sıkılıp faztezi yapmak istiyorum merak ettim 😃
Tarih tekerrürden ibaretmiş sonu B40A Gibi olcak B25Y de

Geri