Bursa Ekokent-Nilüfer Batı Gelişim Bölgesi

Görükle bağlantı yolunun Hasanağa’ya uzatılması Ulaştırma Bakanlığı 2026 Programı’na girdi.

Görükle bağlantı yolunun Hasanağa’ya uzatılması Ulaştırma Bakanlığı 2026 Programı’na girdi.
Bunun kayapayla bir alakası yok.Kızılcıklı mahallesi - otoyol bağlantısı bu şöyle yararı olur zamanla naim süleymanoğlu bulvarı kayapaya uzatılacak ordan gelip gitmek basit olur.

Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer ilçesi Kayapa çevresindeki yeni yerleşim alanları var. Atlıçayır, Karşıbağlar, Nasreddin Hoca ve Çamlık bulvarlarında yol yapım ve asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İmar uygulamaları tamamlanan alanlarda imalatları hızla hayata geçiriyoruz. Gelişmekte olan bu bölgenin ulaşımını daha güvenli ve akıcı hale getirmiş olacağız.

Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer ilçesi Kayapa çevresindeki yeni yerleşim alanları var. Atlıçayır, Karşıbağlar, Nasreddin Hoca ve Çamlık bulvarlarında yol yapım ve asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İmar uygulamaları tamamlanan alanlarda imalatları hızla hayata geçiriyoruz. Gelişmekte olan bu bölgenin ulaşımını daha güvenli ve akıcı hale getirmiş olacağız.
Aynen böyle söyledi kurtuluş mahallesi imarı onaylandıktan sonra barabros bulvarı yapımı 30 ağustos zafer tarafına geçip nasreddin hoca bulvarına doğru götürülecek umarım kısa zamanda bu yol yapılır.

Ne zaman ve nerede demis bunu? Bir de bu baglantilardan emin miyiz? Ekokent imari olmazsa belki baska ara yollarla yapamazlar mi?

Bursa Nilüfer'de tam 590,5 hektarlık alanda yeni bir şehir doğacak!

➖ 75 bin kişinin yaşaması öngörülen...

➖ Halk arasında Görükle mera, Ekokent projesi olarak bilinen planın önümüzdeki ay meclise gelmesi bekleniyor.

➖ Mustafa Bozbey: "Ekokent önümüzdeki ay muhtemelen geliyor. Çok uzadı ama bazı teknik konulardan ötürü uzadı. Orada gerçekten zamanında yapmış olduğumuz Ekokent'ten eser kalmadı, bir kısım kaldı orada o kısmın da en azından alternatif bir bölge olması açısından arkadaşlarımız yoğun bir çalışma, değişiklik yaptılar. 60 metrelik yol planlaması yapıldı. Hem İzmir Yolu'na hem de diğer yollara bağlantısını gerçekleştirdiler ve doğru bir zemine oturdu ancak ilk yıllarda hazırladığımız o plan değil ama yine de bu değişikliklerle çok daha doğru bir plana evrildi."

X Twitter Yaman Kaya

Bursa Nilüfer'de tam 590,5 hektarlık alanda yeni bir şehir doğacak!

➖ 75 bin kişinin yaşaması öngörülen...

➖ Halk arasında Görükle mera, Ekokent projesi olarak bilinen planın önümüzdeki ay meclise gelmesi bekleniyor.

➖ Mustafa Bozbey: "Ekokent önümüzdeki ay muhtemelen geliyor. Çok uzadı ama bazı teknik konulardan ötürü uzadı. Orada gerçekten zamanında yapmış olduğumuz Ekokent'ten eser kalmadı, bir kısım kaldı orada o kısmın da en azından alternatif bir bölge olması açısından arkadaşlarımız yoğun bir çalışma, değişiklik yaptılar. 60 metrelik yol planlaması yapıldı. Hem İzmir Yolu'na hem de diğer yollara bağlantısını gerçekleştirdiler ve doğru bir zemine oturdu ancak ilk yıllarda hazırladığımız o plan değil ama yine de bu değişikliklerle çok daha doğru bir plana evrildi."

X Twitter Yaman Kaya
Hadi inşallah.
Ama bu iş artık sona geldi,nurdan dönmez

Hadi inşallah.
Ama bu iş artık sona geldi,nurdan dönmez
Dönmez dönemez merak etmeyin 40 metrelik barbaros bulvarını 60 metreye çıkarmışlar bu çok iyi haber buranın yoğunluğunu kaldıracak duruma getirmişler sanırım 3+3 ana yol 2+2 yan yol şekline getirilmiş.

Dönmez dönemez merak etmeyin 40 metrelik barbaros bulvarını 60 metreye çıkarmışlar bu çok iyi haber buranın yoğunluğunu kaldıracak duruma getirmişler sanırım 3+3 ana yol 2+2 yan yol şekline getirilmiş.
2021 yılında ekokentle ilgili bir haber okurken, Bozbey in,2026 yılında o bölgede inşaatların yükseldiğini görmeye başlayacagız dediğini görünce,ne diyor bu yaa,2026 ölme eşeğim ölme diye homurdanmıştım.Ben çok daha önce olur diye düşünüyordum.
Doğru söylemiş meğer 😂

2021 yılında ekokentle ilgili bir haber okurken, Bozbey in,2026 yılında o bölgede inşaatların yükseldiğini görmeye başlayacagız dediğini görünce,ne diyor bu yaa,2026 ölme eşeğim ölme diye homurdanmıştım.Ben çok daha önce olur diye düşünüyordum.
Doğru söylemiş meğer 😂
İmar geçsinde inşaatlar yapılır ilk şu trafik sorununu çözsünler.Barbaros bulvarının 2,5 km lik kısmı nasreddin hoca bulvarına bağlamak lazım.

Askiya cikinca itirazlari yine cozmek zorunda kalip mahkemeye giderlerse, zaten bu olay sonsuza kadar cozulmez. Her ciktiginda yeni sorun yine mahkeme. Baska imar cikan yerlerde nasil hallediyorlar acaba bu sorunlari.

Mantıken haklısınız, bu bir çeşit "imar kilitlenmesi" ve Türkiye’de birçok bölge bu inatlaşma yüzünden on yıllarca "tarla" olarak kaldı. Ancak sistemin bu **"sonsuz döngüyü"** kırmak için kullandığı bazı yöntemler ve itirazcıların önünde de bazı engeller var.

İtirazların planı sonsuza kadar kağıt üzerinde tutamamasının 3 ana sebebi şudur:

### 1. Mahkemenin "Sınırı"
İtiraz eden kişi mahkemeye gidip **"Benim katımı 8 yapın"** diyemez. Mahkeme belediyenin yerine geçip kat artıramaz. Mahkeme sadece şunu diyebilir: *"Burada bir adaletsizlik var, planı iptal ettim."*
Belediye yeni planı yaparken o kişinin katını yine 6'da bırakıp, iptal gerekçesini başka bir teknik detayla (örneğin "yeşil alanı artırdım") aşarsa, itirazcı her seferinde aynı sonucu alamayabilir. Bir noktadan sonra mahkeme **"belediyenin takdir yetkisi"** diyerek itirazları reddetmeye başlar.

### 2. Müteahhit Baskısı ve "Mahalle Baskısı"
Bölge gelişmeye başladığında, 6 katlı arsa sahiplerinin bir kısmı "hiç yoktan iyidir" diyerek inşaata başlamak ister.
* İtiraz eden kişi sadece kendi parselini değil, tüm mahalleyi kilitlediği için diğer komşuları ona baskı yapmaya başlar.
* Müteahhitler gelip "Bakın 6 katla da şu kadar kazanıyorsunuz, dava açıp süreci uzatırsanız 10 yıl daha bekleyeceksiniz" diyerek ikna yoluna giderler. **Zaman maliyeti, rant hırsının önüne geçer.*

### Sonuç Olarak
Evet, itirazlar süreci çok uzatabilir (3-5-10 yıl). Ama "sonsuza dek" sürmez. Çünkü sonunda ya itirazcılar pes eder, ya belediye hukuki bir arka kapı bulur, ya da enflasyon ve ekonomik şartlar arsa sahiplerini "elimizdekiyle başlayalım" noktasına getirir.

10 seneyi gecti, arsa sahipleri o noktaya gelmedi mi hala. Gelmedilerse ne diyim. Birkac mal sahibinin inadi yuzunden hepimiz yanariz.

Geri