Bursa Ekokent-Nilüfer Batı Gelişim Bölgesi

Cimer e şikayette bulunan oldumu aranızdan acaba ben bulunmuştum da şehircilik Bakanlığına iletildi diye cevap gelmiş ne kadar çok şikayet edersek okadar etkili olur diye düşünüyorum ben

Cimer e şikayette bulunan oldumu aranızdan acaba ben bulunmuştum da şehircilik Bakanlığına iletildi diye cevap gelmiş ne kadar çok şikayet edersek okadar etkili olur diye düşünüyorum ben
Sevda Hanim ,

Ne olarak sikayet ettiniz acaba ? Cimerlik bir seyin oldugunu dusunmuyorum , ( yanlis anlamayin amacim sizi kritize etmek degil bu arada )

İnşallah öyle olur yapılması gereken ana yollar duruyor acemler kavşağı ve bağlantı yolu yine planın onay almasını bekliyor.
Efe bey sizede tessekur etmek isterim , iyki boyle bir platform kurmussunuz sayanizde arkadaslarla fikir alisverisinde bulunup , bolgeyle alakali bilgileri birbirimizle paylasiyoruz 🙏

Efe bey sizede tessekur etmek isterim , iyki boyle bir platform kurmussunuz sayanizde arkadaslarla fikir alisverisinde bulunup , bolgeyle alakali bilgileri birbirimizle paylasiyoruz 🙏
Bişey değil amacımız sorunların çözülüp daha yaşanabilir şehirler olmasını sağlamak baştada bursa geliyor.

Sevda Hanim ,

Ne olarak sikayet ettiniz acaba ? Cimerlik bir seyin oldugunu dusunmuyorum , ( yanlis anlamayin amacim sizi kritize etmek degil bu arada )
İki belediye parti savaşına cevap olarak yazdım ben madur oluyorum biz madur oluyoruz onların arasında başka nereye ulaşa biliriz susalım bekleyelim koyun gibi

BAKALIM ÇARŞI NASIL KARIŞACAK"

Ekokent planının artık bekletilmemesi gerektiğini belirten Özdemir, "Burada kanun üç ayla ilgili net bir açıklama yapıyor. Ben de kanuna dayanarak önümüzdeki ay bu planı onaylanmış gibi askıya çıkartacağım. Bakalım çarşı nasıl karışacak" diye konuştu.

Şadi başkan 27 Ağustostaki konuşmasında,önümüzdeki hafta değil, önümüzde ki ay, askıya çıkartacağım demiş.

Teşekkür ederiz değerli yorumunuz için @MY-Bursa

Balat çevresi Hızlı trenin gelişiyle beraber Bursada tüm projeleri kendine çekmeye başlayacaktır. Doğanköy Cumhuriyet Caddesinin 20 yıl içinde farklı görünüme kavuşacagını görmek güzel olacak.

Bu arada Balat New Life Projesi tamamlanmak üzere özellikle GenZ populasyonu, yeni evlenen bireylerin tercih ettiği kaliteli (kahve yapmayı gerçekten bilen,) mekanlar açılacaktır. Geye ve Datça-Bodrum ekolü Tekin Usta Dondurmacısını görmek hoş.. Kısmen daha uygun markalarda bölgede açıldı. ( Starbucks; Mcdonalds) gibi..
Bakalım ya Bursa doğru yere yatırım yapacaktır..

BAKALIM ÇARŞI NASIL KARIŞACAK"

Ekokent planının artık bekletilmemesi gerektiğini belirten Özdemir, "Burada kanun üç ayla ilgili net bir açıklama yapıyor. Ben de kanuna dayanarak önümüzdeki ay bu planı onaylanmış gibi askıya çıkartacağım. Bakalım çarşı nasıl karışacak" diye konuştu.

Şadi başkan 27 Ağustostaki konuşmasında,önümüzdeki hafta değil, önümüzde ki ay, askıya çıkartacağım demiş.
Her gün isyan cümlesi.. Ama bir tane icraat yok.

Ay cok sagol Efe. Devamli bir Balat Dogankoy… Büyük de hep oralarin dogru yatirim
olacagini ima eden yazilar. Sanki arazilerin degerini yaristiriyoruz burada. Bu konusmalara son verecegin icin tekrar tesekkuler. Buraya Ekokent ile bilgi edinmek icin giriyoruz, alakasiz bolgelerin degerinin tartisilmasi
icin degil.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir kere mesaj yazdığım için bu bölüme,bildirim geliyor ve bakmak zorunda kalıyorum.Sayın MY-Bursa ve Sayın Urbannic, sahip olduğu imar planı ile Balat kalitesinde ve Özlüce konforunda bir yerleşim merkezi olacak Doğanköy ile ilgili olarak Bursa Proje & Altyapı bölümünün Doğanköy başlığı altında yazabilirsiniz:)

Son düzenleme:
Bu şehirde neden kimse sözünün arkasında durmaz.trene 2026 biniceksiniz derler 2027 ye kalır.Görükleye kurtuluşa metroyu saymıyorum bile seçimden seçime vaat haline geldi.yollar,köprulerin yapımı uzarda uzar.demekki projeler hazırlanırken bile ciddiyetsizlikle hazırlanıyor.sonra herkes topu birbirine atıyor.bekle vatandaş bekle inşallah haftaya pardon birdahaki ay askıya çıkar.

Bu şehirde neden kimse sözünün arkasında durmaz.trene 2026 biniceksiniz derler 2027 ye kalır.Görükleye kurtuluşa metroyu saymıyorum bile seçimden seçime vaat haline geldi.yollar,köprulerin yapımı uzarda uzar.demekki projeler hazırlanırken bile ciddiyetsizlikle hazırlanıyor.sonra herkes topu birbirine atıyor.bekle vatandaş bekle inşallah haftaya pardon birdahaki ay askıya çıkar.
Askıya çıkar çıkmasına da, kazasız belasız inebilir mi, orası mechul.

Bu şehirde neden kimse sözünün arkasında durmaz.
Yerel yönetimde partiye oy verilmeye devam ettiği müddetçe böyle olur. Hele hele iktidar partisinin Bursa'yı düşündüğünü sanmıyorum. Diğerlerinin de kendine hayrı yok. Ne yazık ki 3,5 milyonluk şehirden vizyoner biri çıkmıyor

➖ Büyükşehir'de komisyondan geçti: #Bursa Nilüfer'deki 590 hektarlık Görükle mera Ekokent projesi meclis gündeminde! 👇🏻

➖ Alinur Aktaş-Turgay Erdem ittifakı ile hazırlanan düzenleme tepki, itiraz ve davaları da beraberinde getirmişti, Bursa 4. İdare Mahkemesi imar planı değişikliklerinde Kurtuluş Mahallesi'ndeki bir parsel yönünden hukuka uyarlık bulunmadığına hükmetmişti.

➖ Semt dağıtıcısı olarak planlanan 30 metrelik taşıt yolunun yerel dağıtıcı olarak planlanan 15 metrelik taşıt yoluna bağlanmasının, ulaşım planlamasının kademelenme esaslarına aykırı olması iptal gerekçesiydi.

➖ Mahkeme kararı doğrultusunda Kurtuluş Mahallesi'ndeki 5691 ada 3 parselin güneybatısında bulunan 30 metrelik yol 20 metre olarak düzenlendi.

➖ Taşınmazın iptal kararından önce kullanımı olan meskun konut alanı, kısmen park alanı olarak düzenlenmesine ilişkin hazırlanan planlar Büyükşehir'in İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan oy çokluğu ile geçti.

➖ Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba'nın bölgedeki emsalin 0,90'a indirilmesini istediğini söylemişti.

➖ İnsanların; 1,20, 1,40 imarı var diyerek yer alıp sattıklarını kaydetmiş, yoğunluk azaltılırsa hak kaybı gerekçesiyle davaların açılabileceğini, bunun da süreci tekrar uzatabileceğini ifade etmişti.

➖ Özdemir, "3 ay içinde karara bağlanmayan planlar onaylanmış sayılır. Dosyayı her ay komisyona havale ederek yasal sürenin arkasından dolanamazsınız. 18 aydır bekleyen plan için kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak planı onaylanmış kabul edip askıya çıkacağız" diyerek rest de çekmiş ancak daha sonra bu adımdan vazgeçmişti.

➖ Büyükşehir cephesi de yoğunluğun düşürülmesi yönündeki tutumundan vazgeçmiş olacak ki 'emsal'le ilgili bir değişiklik yapılmadan planlar gündeme geldi.

➖ Konut alanlarına 1.00, Ticaret+Konuta 1.20, turizm, ticaret alanlarına 1,40 emsal verildi.

➖ Ada bazında yapılacak uygulamalara ilave 0,20 gelecek!

➖ Nilüfer'de doğacak 75 bin kişinin yaşaması öngörülen yeni şehir tam 590,5 hektarlık alan üzerinde yükselecek.

➖ Ekokent'in yüzde 77,31'lik çok büyük kısmı Kurtuluş Mahallesi sınırları içinde bulunuyor.

➖ Planın yüzde 17,80'lik bölümü 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde yer alıyor.

➖ Yüzde 4,89'luk kısmı ise Balkan Mahallesi sınırları içinde kalıyor.

Yaman Kaya'nin yazisinin devamini da okuyun internetten. Okuyunca baktim adam tekrar mercek altina yatilrilmasi lazim diyor. Hay Allah'im ya.

Planın nedense sadece çok büyük inşaat firmalarının altından kalkabileceği şekilde hazırlanması da dikkat çekiciydi.

Görüklelilerin elinden çıkmış, yatırımcıların eline geçmiş yerlere ticari emsal verilmişti.

Bölgeye gelecek yükü ayrılan yolların sağlaması mümkün mü peki?

Eşitlik ilkesini sağlamayan, kamu yararından çok müteahhitlerin rantını önceleyen Ekokent'in üstelik bunu yapacak zaman da varken sil baştan ele alınması kuşkusuz daha doğru olurdu.

Nitekim Ekokent'in çevresinde kağıt üzerindeki emsalle, hormonlu inşaatlar nedeniyle fiili emsalin örtüşmediği unutulmamalıdır.

Düzenleme meclisten geçerse akademik odalar planı tekrar mercek altına almalıdır.

Yaman Kaya'nin yazisinin devamini da okuyun internetten. Okuyunca baktim adam tekrar mercek altina yatilrilmasi lazim diyor. Hay Allah'im ya.

Planın nedense sadece çok büyük inşaat firmalarının altından kalkabileceği şekilde hazırlanması da dikkat çekiciydi.

Görüklelilerin elinden çıkmış, yatırımcıların eline geçmiş yerlere ticari emsal verilmişti.

Bölgeye gelecek yükü ayrılan yolların sağlaması mümkün mü peki?

Eşitlik ilkesini sağlamayan, kamu yararından çok müteahhitlerin rantını önceleyen Ekokent'in üstelik bunu yapacak zaman da varken sil baştan ele alınması kuşkusuz daha doğru olurdu.

Nitekim Ekokent'in çevresinde kağıt üzerindeki emsalle, hormonlu inşaatlar nedeniyle fiili emsalin örtüşmediği unutulmamalıdır.

Düzenleme meclisten geçerse akademik odalar planı tekrar mercek altına almalıdır.

Yaman Kaya bu şehre yeni bir çivi dahi çakılmasından rahatsızlık duyan değişik bir gazeteci aldırış etmeyin. Geçmişte kendisine suikast girişimi de olmuştu üstelik.

Yaman Kaya’nın köyde yaşaması lazım, şehre ayak uyduramıyor. Yanlış anlaşılmasın, köyü ya da köylüleri küçümseme amaçlı demiyorum. Şehirde gördüğü her yeni inşaata, yapıya rant gözüyle bakıyor. Yazılarına bakarsanız genel itibarıyla rant ve “yapılmasın” içerikli yazılar, başka bir şey yok.

Geri