Bursa Ekokent-Nilüfer Batı Gelişim Bölgesi

Yaman Kaya’nın köyde yaşaması lazım, şehre ayak uyduramıyor. Yanlış anlaşılmasın, köyü ya da köylüleri küçümseme amaçlı demiyorum. Şehirde gördüğü her yeni inşaata, yapıya rant gözüyle bakıyor. Yazılarına bakarsanız genel itibarıyla rant ve “yapılmasın” içerikli yazılar, başka bir şey yok.
Ona köy bile fazla, ucra köşede tek başına tek göz odalı derme çatma kulübe yeterli

Yaman Kaya’nın köyde yaşaması lazım, şehre ayak uyduramıyor. Yanlış anlaşılmasın, köyü ya da köylüleri küçümseme amaçlı demiyorum. Şehirde gördüğü her yeni inşaata, yapıya rant gözüyle bakıyor. Yazılarına bakarsanız genel itibarıyla rant ve “yapılmasın” içerikli yazılar, başka bir şey yok.
Milletin ufku dar arkadaş bursa artık büyük bir metropol burda 30 katlı binada olacak, 200 bin metrekare avm de olacak, tek katlı evde olacak, 5 şeritli yolda olacak sapla samanı karıştırmamayı ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum 10 yılda bir imarı hazırlayamıyorsanız o belediyenin yetersizliğindedir herşey kabul edildikten sonra yenisini yapalım demek artık olmuyor yani halk hizmet bekliyor yollar görükle kavşağı bursaray bunlara odaklanalım onayla beraber.

Milletin ufku dar arkadaş bursa artık büyük bir metropol burda 30 katlı binada olacak, 200 bin metrekare avm de olacak, tek katlı evde olacak, 5 şeritli yolda olacak sapla samanı karıştırmamayı ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum 10 yılda bir imarı hazırlayamıyorsanız o belediyenin yetersizliğindedir herşey kabul edildikten sonra yenisini yapalım demek artık olmuyor yani halk hizmet bekliyor yollar görükle kavşağı bursaray bunlara odaklanalım onayla beraber.

Bakma ben de bu metropol kavramını, şehirlerin agresif ve dengesiz büyümesini desteklemiyorum yani sana göre ben de "ufku dar" biriyim ama malum gazeteci bu işi arşa çıkarmış.

Müfit Can Saçıntı'nın Mandıra Filozofu diye bir film serisi vardı aynı onun gibi bir kafaya sahip kendisi. O da olmamalı, metropolcülük te

Bakma ben de bu metropol kavramını, şehirlerin agresif ve dengesiz büyümesini desteklemiyorum yani sana göre ben de "ufku dar" biriyim ama malum gazeteci bu işi arşa çıkarmış.

Müfit Can Saçıntı'nın Mandıra Filozofu diye bir film serisi vardı aynı onun gibi bir kafaya sahip kendisi. O da olmamalı, metropolcülük te
İstemezük modeli yanlış bi yere gökdelen yapılacak yer müsaitse alt yapı yetiyorsa yapılsın,yine avm aynı şekilde fazlası zarar olmayan yere yaparsın ne olacak.

1 ay daha beklicez , komisyona geri cekildi . Bu arada Sahin baskan gecirmeye calisyor burda tartistigimizin aksine. (Kendini bilmez bir kac yeni partili , ortaligi karisitrdi) . Siyaset yapmak istemiyorum ama ...

1 ay sonra kesin olarak onaylanacak ... Simdiden hayirli olsun

1 ay daha beklicez , komisyona geri cekildi . Bu arada Sahin baskan gecirmeye calisyor burda tartistigimizin aksine. (Kendini bilmez bir kac yeni partili , ortaligi karisitrdi) . Siyaset yapmak istemiyorum ama ...

1 ay sonra kesin olarak onaylanacak ... Simdiden hayirli olsun
Bende ona bakıyordum ne dediler

Zaten nilüfer belediyeside 1 ay sonra askıya çıkarırız demişti hayırlı olsun diyelim o zaman ekim ortası onaylanacak.
Ekim sonlanmadan nilufer belediyeinin askiya cikardigini goruruz , Hukumetin tutumu onaylayip bitirmek uzerine ,

Su toplantiyi izledikten sonra hukumetin , projeye sikinti cikartmadigi cok asikar gozukuyor. Belliki anlasilmis , su saatten sonra standart prosedur bizi izliyor olucak

Büyükşehir Belediye Meclisi, bir imar planını ya da dosyayı komisyona (örneğin İmar Komisyonu) geri iade ettiyse, bu dosya genellikle aynı ayın sonraki meclis birleşimlerinde veya en geç bir sonraki ayın meclis toplantısında düzeltilerek yeniden meclis gündemine getirilir

Arkadaslar buyuksehir baskan vekili dahil onaylanmasi icin adete yirtindi toplantida ama yeni partili eski chp li meclis uyeleri plani revize diye konisyona gonderdi israrla , gercekten planin bunca zamandir neden bekledigi belli oldu, bu kadar insanin yasadigi yer senelerdir cektigi cilenin hesabini bu kisiler nasil verecek , bir kac kendini dusunen kisi yuzunden insanlar , bolge esnaflari perisan oldu , neyse ki baskan cok yapici davrandi ve 1 ay sonra kesin sekilde onaylaniyor, hayirli olsun herkese

Hayırlısı olur inşallah herkes için önümüzdeki ayda onaylanır diyelim.
Arkadaşların bazıları parti bazda ayrım yapmışlar yok engelleyen kimmiş gördük vs gibi bende kızdım ordaki itiraz edenlere ama adam cümlesini bitiremedi ve konuşmanın arasında onay vereceğiz dedi yani karşı çıkılmadı sadece usülüne uygun gitmeli onay verelim ama bunlar düzeltilsin dedi. Onlarıda sevmem ama iyi izlemek lazım olayları. Bu projeler Dubai olarak 1999 yılında başladı son yani şimdiye gelene kadar çok engellendi proje yani o yüzden dünkü meclis toplantısına göre hareket etmemek lazım burda da siyaset yapmayalım.

Kesinlikle amacim siyaset yapmak degil zaten hicbir partiyi desteklemiyorum, ben bolgede oturan ve uzun yillardir buranin skntisi cekmis bir vatandas olarak bursayla ilgili soz sahibi kim varsa hakkimi bu konuda aramak icin surekli ne gorduysem onu yazmisimdir, plan zaten nilufer belediyesinde onaylanmis ayni kisiler plani onaylayip nasil olurda buyuksehirde revize olsun derler buna saskinim , surekli komisyona gonderilmesi uzun yillardir bolge halkinda umutsuzluk yaratti artik , onaylatilip bitirilecekken sureci bidaha uzatmasi ordaki vatandaslari muhtarlari bile gerdi , sende soyledin dile kolay 1999 dan beri bekliyo insanlar , yol yok trafik dert esnaf kan agliyor yatirim gelmiyor yillardir proje onaylaninca bunlarin hepsi gelecek , artik buranin onu acilmali keyfi , ranti duygularla hareket edilmemeli. Gelecek ay icin son umudumuz kaldi ins onaylanacak

Arkadaslar buyuksehir baskan vekili dahil onaylanmasi icin adete yirtindi toplantida ama yeni partili eski chp li meclis uyeleri plani revize diye konisyona gonderdi israrla , gercekten planin bunca zamandir neden bekledigi belli oldu, bu kadar insanin yasadigi yer senelerdir cektigi cilenin hesabini bu kisiler nasil verecek , bir kac kendini dusunen kisi yuzunden insanlar , bolge esnaflari perisan oldu , neyse ki baskan cok yapici davrandi ve 1 ay sonra kesin sekilde onaylaniyor, hayirli olsun herkese
Aynen serkan beyin dedigi gibi oldu, onumuzdeki ay baskan birdaha bu konu acilmamak uzere kapansin . Ekokente evet diyomuyuz dedi, ve aynen bu laflari kullandi

Arkdaslar acaba bir whatsapp platformu mu kursak , ne kadar fazla kisiye ulasirsak bilgileri veya guncellemeleri daha erken ogrenebiliriz ,

Ayni zamanda komsu arazi sahiplerimizi de ekleyip sayimizi cogaltabiliriz ( tabi bu sadece fikir )

Saygilar
facebookda ekokent diye sayfa açılsa birçok kişi görür çokda güzel olur bi ara doğanbey kentsel dönüşüm için sayfa açılmışdı baya faydası olmuşdu

Geri