Bursa Geçit - Mudanya Metrobüs Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesin yürüme mesafesinde toplu ulaşıma ulaşabilmesi için Bursa’yı metrobüsle tanıştıracaklarını söyledi. Raylı sistem ağını da genişleteceklerini anlatan Başkan Bozbey, “Geçit-Mudanya arası metrobüs hattı oluşturuyoruz.

Mudanya için çok gerekli bir proje 2025 içerisinde biter umarım.

Bu metrobüs hattı neye yaracak onu düşünüyorum. Geçit-Mudanya arasında trafik mi oluyor?

Bu metrobüs hattı neye yaracak onu düşünüyorum. Geçit-Mudanya arasında trafik mi oluyor?
Otobüs yolcuları için iyi olacak mustafa gerçekten tıklım tıklım oluyor otobüsler ben trafikten çok ulaşımı iyileştime olarak görüyorum.

Otobüs yolcuları için iyi olacak mustafa gerçekten tıklım tıklım oluyor otobüsler ben trafikten çok ulaşımı iyileştime olarak görüyorum.
O zaman sadece Mudanya için çalışacak körüklü otobüs tahsis edersin ve o hatta çalışır, çokta sorun değil. Ama sen metrobüs dersen işler değişir. İnsanların aklına metrobüs dediğin zaman birebir İstanbul'da ki sistem akla geliyor yani kendi yolu olan trafikten bağımsız bir hat, böyle bir hat Mudanya için gereksiz. İlk yazdığım gibi körüklü otobüs tahsis eder isletirsen o zaman buna metrobüs demiyor olman gerekiyor

Bursa’nın çileli Mudanya yolu için iki müjde

Proje… Seçim öncesi en çok ilgi gören vaatleri arasındaydı. Gelişmeyi, Olay’ı ziyareti sırasında “Mudanya Yolu’nda metrobüs hazırlığı devam ediyor” diye söze başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey açıkladı:

“Geçit’ten itibaren, BUDO’nun kullandığı Mudanya İskelesi’ne kadar metrobüs hattı hazırlığımız son aşamaya geldi. Projemizi gelecek yılın sonunda devreye sokmaya hazırlanıyoruz.”

Bu noktada…
Güzergahta yaşanan sıkıntıları anımsattı:

“Mudanya’dan Güzelyalı Kavşağı’na kadar sorun yok. Fakat Bursa’dan gidişte Tepederbent’i geçtikten sonra yolda heyelan var. Zaman zaman iyileştirme çalışması yapılıyor, ama metrobüs hattı öncesi köklü çalışma olacak.”

Kaynak: Ahmet Emin Yılmaz / Olay Gazetesi

3-yazi-icin-mudanya-yolu-metrobus-gelecek-yil-basliyor.webp

Mudanya Yolu 4 şeride çıkıyor

Seçim öncesi… Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in verdiği sözlerden biri, Mudanya’ya metrobüs ulaşımıydı.

İşte…
Bu sözü yerine getirmek için ilk adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, trafiği tıkayan Geçit köprülerini 4’er şeritli hale getirirken, Mudanya Yolu’nu da 1 şerit arttırıyor.

Artık…
Mudanya Yolu gidiş-dönüş 4’er şeride çıkacak. Çalışma, metrobüse hazırlık da olacak.

Kaynak: Olay Gazetesi / Ahmet Emin Yılmaz

2-yazi-icin-mudanya-yolu-gidis-donus-4er-serit-oluyor-metrobus-hazirligi-1.webp

Hazırladığımız projelerde yakın zamanda faaliyete başlayacağız. Onlardan bir tanesi önümüzdeki sene devreye alacağımız metrobüs projesidir. İlk defa metrobüsle Mudanya’ya gidilecek ve gelinecek. Sahil düzenlemelerimiz devam ediyor. Mudanya’nın farkını ortaya çıkaracağız. Mudanya, nüfusu en fazla artan ilçelerimizden bir tanesidir. Onun için kentsel ihtiyaçların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi olarak halkımızın hizmetindeyiz. Güzel günler çok yakında” diye konuştu.

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi

Peki bu otobüsler ve metrobus nerden kalkacak? Emekten mi yoksa geçitten sonra açılacak olan metro istasyonundan mı? Ayrıca troleybüs kullanılamaz mı hem daha ucuz hem daha çevreci olur diye düşünüyorum. Pik olmayan saatlerde de metrobus çalışacak mı yoksa daha küçük araçlar mı kullanılacak

Bence Mudanya'ya metrobüs şart. Yazın otobüse binip Mudanya'ya gitmek için iki saat beklediğim oldu. İlk başta yoğun olmayan saatlerde belki biraz boş gidebilir fakat takip eden yıllarda metrobüs hattı tam kapasite çalışacaktır. Geçit Mudanya hattında nüfus ve yerleşim yoğunluğu ilerleyen yıllarda hızla artacaktır. Şu anda bile geçit emek bölgesinde devasa inşaatlar var.

Geri