metrobüs yapmaksa maksat mutlaka izole bir yolu olması lazım
yoksa bunun ismi metrobüs olmuyor
trafigin içine giren uzun körüklü otobüs oluyor
Ekli dosyayı görüntüle 26967
yeni sakarya da yapılan metrobüs yolu
Mudanya yolunu genişletilirse bu şekilde olabilir ama ben o kadar büyük bir yatırıma girecekleri sanmıyorum.Şimdilik hızlı otobüs seferleri yeterli olur.yeni sakarya da yapılan metrobüs yolu
Bence gireceklerMudanya yolunu genişletilirse bu şekilde olabilir ama ben o kadar büyük bir yatırıma girecekleri sanmıyorum.Şimdilik hızlı otobüs seferleri yeterli olur.
Daha Gemlik otobüslerinin Terminal'de son bulması konusu yine gündeme gelecek, hele bir sözleşme bitsin.Güzel Gemlik Koop.'un 101 hattındaki sözleşme süresi bittiğinde yenilemeyip Gemlik - Bursa'yı metrobüse çevirebilirsiniz.
Benim tahminimde öyle olacak. 18 ya da 21 metrelik otobüsler alınır ve normal bir şekilde sabit hatta çalıştırırlarMudanya yolunu 4+4 şeride şeride çıkaracağız dediler bu baya bir iş demek ben açıkçası gerek olduğunu düşünmüyorum şimdilik 18 m lik otobüslerle taşımacılık yapılması daha mantıklı sadece istasyon yerleri yapıp yolcuların inip binmesi kolaylaştırılsa yeterli olur.
Daha Gemlik otobüslerinin Terminal'de son bulması konusu yine gündeme gelecek, hele bir sözleşme bitsin
Aynı fiyata Terminal'e kadar götürmek istediler ve Gemlik halkı karşı çıktı, onun için hayat geçmedi. Gemlik Belediyesi zamanında direkt Burulaş ile görüşmüştü.Ona zaten Güzel Gemlik dünden razı ama ne hikmetse hayata geçirilmedi.
Güzel Gemlik ara durak yolcusu istemiyor, herkes Bursa'da ilk duraktan binsin, Ovaakça çıkışına kadar inmek binmek isteyen olmasın diyor.
Bir de Merinos'tan Yalova Yolu üzerinde bir yere gidecek veya tam tersi durumlarda yaşlılar ücretsiz kartları olduğu için 96'yı kullanmak yerine 101'e biniyor. Güzel Gemlik bundan da şikayetçi
Aynı fiyata Terminal'e kadar götürmek istediler ve Gemlik halkı karşı çıktı, onun için hayat geçmedi. Gemlik Belediyesi zamanında direkt Burulaş ile görüşmüştü.
Başkan Bozbey’i bulmuşken, kentin gündemindeki ulaşım projelerini de sorduk.
Mudanya köprüsünün tamamlanmasıyla metrobüs hattının yol bölünmeden önce uzun araçlarla devreye alınacağını...
Kaynak: Olay - İhsan Aydın
Şahsen bu projenin buradan daha da ileriye gitmesini pek düşünmüyorum. Araç konusunda bir sürpriz yapılıp hepsi elektrikli alınabilir diye düşünüyorum. Malum Avrupa Birliği bu konuda bonkör davranıyor.18 metre sabitleme işi buradan anlaşılıyor ki bir geçiş aşaması.
Şahsen bu projenin buradan daha da ileriye gitmesini pek düşünmüyorum. Araç konusunda bir sürpriz yapılıp hepsi elektrikli alınabilir diye düşünüyorum. Malum Avrupa Birliği bu konuda bonkör davranıyor.
Şahsen ben yönetici olsam bu şekilde yaparım. Bursa Gar'a bir istasyon, Budo iskelesinin oraya bir istasyon ara bölümde de Mudanya Devlet Hastanesi'nin oraya pantograf hızlı şarj istasyonu kurar hattı çalıştırırdım.Dur yapma Efe abinin gözleri faltaşı gibi açılır şimdi![]()
Öyle olacak zaten şuan o kadar masraf yapacak bir durum yok yol genişletilecek falan ne gerek var18 metre sabitleme işi buradan anlaşılıyor ki bir geçiş aşaması. Bu süreç acaba metrobüs hattının yapılıp yapılmayacağının da kararını belirler mi?
Çoğu belediye Avrupa Birliği fonu ile E-Ata aldı ki Gaziantep'de E-Ata 18 kullanılıyor. Bursa'daki metrobüs hattına neden olmasın ? Sakarya da mesela Kent XL ler kullanılıyor metrobüste ama bazen Procity 18 ile Körüklü Conecto denk gelebiliyor.Şahsen bu projenin buradan daha da ileriye gitmesini pek düşünmüyorum. Araç konusunda bir sürpriz yapılıp hepsi elektrikli alınabilir diye düşünüyorum. Malum Avrupa Birliği bu konuda bonkör davranıyor.
Şahsen ben yönetici olsam bu şekilde yaparım. Bursa Gar'a bir istasyon, Budo iskelesinin oraya bir istasyon ara bölümde de Mudanya Devlet Hastanesi'nin oraya pantograf hızlı şarj istasyonu kurar hattı çalıştırırdım.
Sefer iptal olursa metrobüs için kapatılmış hatları geri açmak gerekecektirBen hala bu hattın troleybüs olması gerektiğini düşünüyorum. M1 YHT Gar - BUDO arası güzergahta katener döşeme ile ilgili bir sorun olur mu? Maalesef troleybüs hatlarında rijit katener teknolojisini kullanamıyoruz bu yüzden lodos vs. risk taşıyacaktır her zaman.
Rijit katener olmazsa sorun olur bide maliyet nedir ona bakmak lazım bu kadar para harcamaya değermi bence koy elektirikli otobüsleri yeterli.M1 YHT Gar - BUDO arası güzergahta katener döşeme ile ilgili bir sorun olur mu?
Rijit katener olmazsa sorun olur bide maliyet nedir ona bakmak lazım bu kadar para harcamaya değermi bence koy elektirikli otobüsleri yeterli.
İlk şu acemleri yapalım bizBu arada rijit katener sadece pantograflı araçlarda kullanılabiliyor yani tramvay, hafif raylı sistem, tren vs. Troleybüslerde hareketli iki boynuz kullanıldığı için olmuyor.
20 git 20 gel 40 km 10 tur 400 km ki yapmaz en fazla 4 tur atar günde 1 körüklü elektirikli bu hatta gayet uygunlar.Elektrikli araç 1 günde kaç sefer atacak ki bataryası yetmeyecek 1 günü rahat çıkarır gece de şarja takılır yeterli olur bence
Kaynak: Kütahya BelediyesiBirçok alandaki yatırımlarıyla geleceğin Kütahya’sını inşa eden Kütahya Belediyemiz, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’ın öncülüğünde şehrimize kazandırılan hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüslerin Zafertepe Mahallesi’ndeki şarj istasyonunda deneme dolumu gerçekleştirildi. 10-12 dakika arasında yüzde 100 şarj olan elektrikli otobüslerimiz, 80 kilometre menzile ulaşabiliyor. Değerli hemşehrilerim, iki yıl önce ASELSAN ile başlattığımız projemizin sonuna geldik.