Bursa - Geçit - Mudanya Metrobüs Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O bölgede trafik varsa körüklü otobüs olsa bile trafikten dolayı toplu taşıma sıkıntıya uğramaz mi?

Metrobüs olmasa bile otobüs öncelikli şerit olmalı 👍🏻✅

Trafik oluyor. Özellikle tatil günlerinde hava iyiyse maalesef Mudanya'ya gidip gelmek çok güç oluyor. Bu durumda Burulaş'ın takviye körüklüleri dahi yetmiyor. Onun dışında da yine çoğu zaman trafik olabiliyor o yüzden izole yol olmalı aslında.

Mudanya için şu an metrobüs hattı fazla desek te yeri geldiğinde böyle bir hat aranıyor ayrıca Mudanya da her geçen gün büyüyor, kalkınması için metrobüs olmalı.

Mudanya rampası eğimi ne kadar bilmiyorum ancak eğimi azaltmak için eğimin alt tarafından hattın geçeceği kısım yükseltilirse tramvay veya HRS de olur ancak Bursa koşulları, inşaatı çok uzun sürer. Şehir Hastanesi hattı daha tamamlanmadı, diğer vaat edilen hatlara başlanmadı.

Aynı şeyi düşünüyorum eds ile denetleme yapılarak olabilir
bunu istanbul fatih bölgesinde ibb yapacaktı ne oldu bilmiyorum
eds leri bu kadar uzun mesafeye nasıl koyulur bilemem
ama çok sıkısık zamanlarda araba eger yine otobüs yoluna girmeyecekse
ne anladım o işten
İzole olmadan yapılan iş zaten sistemin ismi metrobüs olmuyor baştan
ha metrobüs şu an için yapmayacaklar bu çok belli
zaten ortada yol duraklar için bir çalışma yok

ha metrobüs şu an için yapmayacaklar bu çok belli
zaten ortada yol duraklar için bir çalışma yok

Akia Metrobüs testi olumlu sonuçlanırsa bakın görün ortadan yapılacak.

25 metre otobüsü yurtdışındaki gibi trafikle iç içe götürmezler bizimkiler. Garantici davranılır, hızlı ulaşım denilir izole yol yapılır.

Şu an ortadan yol yapılmıyorsa bilin ki Akia metrobüs test sonucu bekleniyordur. 18 metre BMC Procity TR çalıştırmak için kimse BRT mantığı izole yol - istasyon vs. yapmaz.

Ortaya çok basit şekilde normal bir otobüs işletmesi çıkacak. Ayrı yol, ayrı şerit olmayacak şey bunlar mevcut yol için.

Normal otobüs işletmesi olursa da ya Otokar Kent XL ya da Akia Ultra LF25 ile işletim yapılması gerekir.

Yoksa tabii 18 metrelik otobüs de konulur ancak bu sıradan bir otobüs hattı işletiminden farksız olur. 1MB hattının kodunu M1 olarak değiştirip 18 metre körüklü otobüs ile işletmek te elbette bir icraat ama bunu bir ulaşım projesi olarak tanıtmak kamuoyunda tepkiye neden olur diye düşünüyorum.

Yoksa tabii 18 metrelik otobüs de konulur ancak bu sıradan bir otobüs hattı işletiminden farksız olur. 1MB hattının kodunu M1 olarak değiştirip 18 metre körüklü otobüs ile işletmek te elbette bir icraat ama bunu bir ulaşım projesi olarak tanıtmak kamuoyunda tepkiye neden olur diye düşünüyorum.
Akiaları alacaklar proje açıklandığından beri bu metrobüsleri paylaşıyorlar videolarında haberlerinde sağ şeritten gidip gelecek metrobüsler 15 dakika arayla olay bu.

Akiaları alacaklar proje açıklandığından beri bu metrobüsleri paylaşıyorlar videolarında haberlerinde sağ şeritten gidip gelecek metrobüsler 15 dakika arayla olay bu.

15 dakikada bir geçecek Akia'yı doldurur mu bu hat ya?

Bugün Mudanya'ya gidip gelirken dikkat ettim izole hat olursa yol şehir içindeki herhangi bir caddeye dönüşecek. Ama öbür yandan da normal otobüs işletimiyle 25 metre otobüs çalıştırmanın trafikle etkileşimi nasıl olur diye düşünmüyor da değilim. İnsanlar daha minibüslere saygılı değil 25 metrelik otobüsün dibine girerler arabalarıyla.

Şunu herkes unutuyor bu hatta minibüsler belki otobüslerden daha fazla yolcu taşıyor onlar kalkacak farkındasınız değil mi? :D

Metrobüsün yapılma amacı bu zaten

Sadece Mudanya ve Güzelyalı minibüsleri değil, Organize Sanayi İstasyonu kalkışlı Tirilye, Eğerce, Mesudiye vb. minibüsleri de kaldırılıp BUDO İskele'ye çekilirler.

Hatta bunlarla birlikte Burulaş'ın 1SY, 1GY ve hatta F1, 2U hatları da kaldırılacaktır.

Plan bu başarılı olurmu göreceğiz.

Güzelyalı, Tirilye, Mesudiye, Eğerce ve Eşkel minibüslerini çok rahat kaldırabilirler ancak Mudanya M plaka olduğu için biraz uğraştırır.

Güzelyalı minibüslerinin sayısı az ise 2GY hattında çalışabilirler, hatta iş barışı etkilenmemesi için Güzelyalı Metrobüs durağı veya İDO İskelesi'nden yakın çevrelere (Altıntaş ve Göynüklü) açılabilecek hatları işletir.

Tirilye, Mesudiye, Eğerce ve Eşkel minibüsleri BUDO İskele'ye çekilir.

Mudanya minibüsleri metrobüs beslemesi için planlanan 4M, 5M, 6M hatları ile birlikte 2M, 2GM, 2GH hatlarını işletebilir. Ek olarak Işıklı vb. köylerden BUDO'ya hat açılır, onları işletirler.

Burulaş 4M, 5M ve 6M hatlarını duyurduğu UKOME'de 1M ve 1SY hatlarının kapatılacağını duyurmuştu ancak 1GY için bir karar yoktu. Bana kalırsa 1GY ile beraberinde F1 ve 2U hatları da kapanmalı.

Minibüslere tekrar dönecek olursam anlaşılabilirse Güzelyalı minibüslerinin direkt ulaşım sisteminden çekilmesi çok daha yerinde olur. Tirilye, Mesudiye vs. o kadar sorun değil. Mudanya M plakaları da servis, taksi vb. yapmak vardı ama o ayrı hikaye.

Minibüsler itiraz etmiyor mu bu duruma
Minibüsler mikrobüs sistemi gibi yolcu taşıyacak itiraz etmezler neden etsinler tüm mudanya onlara bırakılacak ayrıca güzelyalı minibüsleride bence kartlı sisteme geçip aktarma üzerine çalışacak zamanla bunları yapacaklar ki bu 25 metre akialar tam kapasite çalışsın.

Akia'nın test süreci ne zaman baslayacak ? Bakalım Bursa için eğer hatlara vs uygun olsa yedek arac olarak alınabilir ek olarak.

Minibüsler mikrobüs sistemi gibi yolcu taşıyacak itiraz etmezler neden etsinler tüm mudanya onlara bırakılacak ayrıca güzelyalı minibüsleride bence kartlı sisteme geçip aktarma üzerine çalışacak zamanla bunları yapacaklar ki bu 25 metre akialar tam kapasite çalışsın.
Burulaş'ın bunu karşılayacak bir havuzu yok şuan

Geri