Bursa - İnegöl Özel Halk Otobüsleri

Kurşunlu için Metrobüs önerileri görüyorum. Metrobüsün mantığı; aynı metroda olduğu gibi trafikte vakit kaybetmemek için kullanılan bir sistem. Şunu talep edebilirsiniz elbette; Bursa - Gemlik ya da Bursa - Kurşunlu arasında uzun araçlar çalışsın. Olabilir elbette ama seferler seyrek hâle gelir. Şunu da ekleyelim; İETT'de olduğu gibi BURULAŞ da dışardaki ilçelere el atmayı pek tercih etmiyor sanırım.

İETT'de olduğu gibi BURULAŞ da dışardaki ilçelere el atmayı pek tercih etmiyor sanırım.

Çok doğru tespit. Hatta Burulaş Mudanya'dan da tamamen çekilmek istiyor ama sözleşmeli olarak bir kooperatife veya şirkete hatları devretmek yerine Mudanya minibüs durağını kartlı sisteme entegre ederek bu çekilmeyi sağlayacaktı. Sekteye uğradı.

Kurşunlu için Metrobüs önerileri görüyorum. Metrobüsün mantığı; aynı metroda olduğu gibi trafikte vakit kaybetmemek için kullanılan bir sistem. Şunu talep edebilirsiniz elbette; Bursa - Gemlik ya da Bursa - Kurşunlu arasında uzun araçlar çalışsın. Olabilir elbette ama seferler seyrek hâle gelir. Şunu da ekleyelim; İETT'de olduğu gibi BURULAŞ da dışardaki ilçelere el atmayı pek tercih etmiyor sanırım.
O zaman Bursa içinde metrobüs için uygun bir yer yok
Eğim var,dar sokaklar var.İstasnbul gibi her yerde geniş caddesi yok
Bi İstanbul caddesi var da oradada tramvay var işte.
Mudanya'ya gidicek desep rampalar var gidemiyor verimli sanırım ve Mudanya içi de çok geniş değil.
Tek önerim çevre yolunda olması bir şekilde genişletilip U.Ü-Terminal-Kestel Gibi bir hat olabilir.
Çok doğru tespit. Hatta Burulaş Mudanya'dan da tamamen çekilmek istiyor ama sözleşmeli olarak bir kooperatife veya şirkete hatları devretmek yerine Mudanya minibüs durağını kartlı sisteme entegre ederek bu çekilmeyi sağlayacaktı. Sekteye uğradı.
Kooperatifle anlaşsa daha sağlıklı bir işletim dahi olabilir Mudanya otobüsleri tıkış tıkış.

Kooperatifle anlaşsa daha sağlıklı bir işletim dahi olabilir Mudanya otobüsleri tıkış tıkış.

Şehir merkezinden uzak bölgelerde yüklenici olarak genelde o bölgenin yerel taşımacıları yer alıyor. Mudanya'da hâlihazırda Mudanya minibüsleri (M plakalı minibüs ile faaliyet gösterseler de 23 nolu Koop. olarak geçer) varken ayrı bir yüklenici bulup iş barışını mı bozalım?

Şu anda zaten Burulaş ve minibüsçüler arasında rekabet var orada 😉

Şehir merkezinden uzak bölgelerde yüklenici olarak genelde o bölgenin yerel taşımacıları yer alıyor. Mudanya'da hâlihazırda Mudanya minibüsleri (M plakalı minibüs ile faaliyet gösterseler de 23 nolu Koop. olarak geçer) varken ayrı bir yüklenici bulup iş barışını mı bozalım?

Şu anda zaten Burulaş ve minibüsçüler arasında rekabet var orada 😉
Güzel Gemlik koop. Özellikle 101 nolu hattında gayet başarılı
Bu başarılı işletmeyi diğer kooperatiflerde de görmek isteriz

93 olmaz. H1'i U.Ü öğrenci yurdundan başlatıp 93E iptal edelim H1'ede 25metre metrobüs tamamdır
H1 Hattının mevcut güzergahı hiçbir şekilde uzatılamaz, mevcut uzunluğu dahada uzatılmasına el vermiyor.

93E Hattını neden iptal ediyorsun anlamadım. 93E Hattının zaten temel amacı Görükle-Üniversite-Uludağ Üniversitesi AOS kampüsü arası gidecek kişilerin 93 hattına binerek hatta sıkışıklık yaşatmaması. 93 Hattı Küçük Sanayi istasyonuna gelene kadar zaten tıka basa oluyor, birde bahsettiğim kitle binse felç olur hat. Bu yüzden 93E sabah 1 (talebe göre bazen ek geliyor okul sezonunda) tur ile oradaki büyük çoğunluk yolcuyu alarak 93'e binen yükü birazda olsa azaltıyor. Görükle-Terminal arası yolculuk yapacaklar zaten H1 kullanmıyor genellikle.

H1 Hattının mevcut güzergahı hiçbir şekilde uzatılamaz, mevcut uzunluğu dahada uzatılmasına el vermiyor.

93E Hattını neden iptal ediyorsun anlamadım. 93E Hattının zaten temel amacı Görükle-Üniversite-Uludağ Üniversitesi AOS kampüsü arası gidecek kişilerin 93 hattına binerek hatta sıkışıklık yaşatmaması. 93 Hattı Küçük Sanayi istasyonuna gelene kadar zaten tıka basa biniyor, birde bahsettiğim kitle binse felç olur hat. Bu yüzden 93E sabah 1 (talebe göre bazen ek geliyor okul sezonunda) tur ile oradaki büyük çoğunluk yolcuyu alarak 93'e binen yükü birazda olsa azaltıyor. Görükle-Terminal arası yolculuk yapacaklar zaten H1 kullanmıyor genellikle.
Yani H1'e zaten yoğun talep var 93'ede aynı şekilde. 93'ün yoğunluğunu alıp H1'e verirsek sistem çöker diyorun. Bir yerde mantıklı ama H1 mi daha hızlı gider? 93 mü? değişiyor tam kestiremiyorum o yüzden bu öneriyi sundum.

Yani H1'e zaten yoğun talep var 93'ede aynı şekilde. 93'ün yoğunluğunu alıp H1'e verirsek sistem çöker diyorun. Bir yerde mantıklı ama H1 mi daha hızlı gider? 93 mü? değişiyor tam kestiremiyorum o yüzden bu öneriyi sundum.
Ben geçen yaz keyfine bunu test etmiştim :D

H1 Hattı Terminale 55-60 dakikada geliyor.
93 Hattı Terminale en erken 50, en geç 65 dakikada geliyor.

H1 Hattının kalabalığınıda göz önüne alırsak, ellerde valizler yüzlerde bıkkınlıklarla H1 çekilmez.

Geri