Bursa - Nilüfer AVM & Rezidans Projesi (Eski Carrefour Avm)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mihraplı Parkı gibi yeşilliklerde buluşalım abi neden yeni AVM'ler arıyoruz? AVM arayana Downtown var Sur Yapı AVM var...
O bölgenin daha iyi değerlendirilmesi lazım özellikle konumu açısından AVM yerine oraya Odunluk-Nilüfer bölgesinin yararlanabileceği alt kısmın revize otopark yapılıp üst kısmın da Central Park gibi (Biraz abartı oldu ama) yada Kent Parkı gibi bir park olsa orada açık hava konserlerinden tut her türlü etkinliğin yapılacağı güzel bir yer yapılabilir.

Mihraplı Parkı gibi yeşilliklerde buluşalım abi neden yeni AVM'ler arıyoruz? AVM arayana Downtown var Sur Yapı AVM var...
Şimdi adam oraya 5 milyar tl para vermiş almış gidip park yapacak durumu yok yani bu tarz park vs olayları imar planlanırken zaten yapılıyor burası konut ve ticaret alanı o yönde imalat yapılacak bursaya ve halka yararı olması içinde güzel bir avm yapılması lazım yoksa oraya bina yapılmasının sana bana bir artısı yok onu anlatmaya çalışıyorum yapılacak avm binlerce kişiye istihdam sağlayacak, bir ürünü kolayca bulmayı sağlıyacak, burger kingte senin benim hamburger yememizi sağlayacak olay bu.

O bölgenin daha iyi değerlendirilmesi lazım özellikle konumu açısından AVM yerine oraya Odunluk-Nilüfer bölgesinin yararlanabileceği alt kısmın revize otopark yapılıp üst kısmın da Central Park gibi (Biraz abartı oldu ama) yada Kent Parkı gibi bir park olsa orada açık hava konserlerinden tut her türlü etkinliğin yapılacağı güzel bir yer yapılabilir.
Efe’nin de söylediği gibi adamlar arazi için 5 milyar TL para vermiş. Bir de üstüne para harcayıp senin benim faydalanmam için Central Park tarzı bir yer yapacak halleri yok. Araziye o kadar para vermelerinin sebebi belli, para kazanmak. Doğal olanı da bu. Konut, ofis, AVM vs yapacaklar. Umarım ortaya güzel bir mimari çıkarabilirler.
Bir de Katılımevim sahibinin anlattıkları bana biraz garip geliyor. Atış Yapı projenin maketini yapmış, bir sürü daire, ofis satmış, sanki her şeyden bihabermiş gibi takılıyorlar. İlginç bir durum.

Bir de Katılımevim sahibinin anlattıkları bana biraz garip geliyor. Atış Yapı projenin maketini yapmış, bir sürü daire, ofis satmış, sanki her şeyden bihabermiş gibi takılıyorlar. İlginç bir durum.
Zaten bu tarz firmalara her ne kadar son dönemde ciddi düzenleme gelse bile güvenmiyordum. Şahsın açıklamasından sonra daha da fazla güvenmemeye başladım. Bunlar herşeyden bir haber iş yapiyorlarsa bunlara güvenen insanların vay haline

Atış yapı da az üç kağıtçı firma değilmiş. Bu kafayla nasıl bu kadar büyümüşler hayret. Gelene geçene yalan bir gün bu yalanların elinde patlayacağını hesap edememiş atış yapı.

Madem düşük yoğunluklu proje yapacak katılımevim bari vadistanbul gibi yer yapsınlar. Vadistanbul'u da katılımevim yapmış.

Şimdi adam oraya 5 milyar tl para vermiş almış gidip park yapacak durumu yok yani bu tarz park vs olayları imar planlanırken zaten yapılıyor burası konut ve ticaret alanı o yönde imalat yapılacak bursaya ve halka yararı olması içinde güzel bir avm yapılması lazım yoksa oraya bina yapılmasının sana bana bir artısı yok onu anlatmaya çalışıyorum yapılacak avm binlerce kişiye istihdam sağlayacak, bir ürünü kolayca bulmayı sağlıyacak, burger kingte senin benim hamburger yememizi sağlayacak olay bu.

AVM'ler tüketim odaklı, insanları tüketime teşvik eden yerler olup sadece sahiplerine kazanç sağlayan yerler abi. AVM'lerdeki mağazalarda çalışanların çalışma koşulları ve aldığı maaşlar ortada. Ürün bulmaya gelince cadde üstü mağazalar, e ticaret platformları var, bunun için AVM'lere ihtiyaç yok.

Arap ülkeleri gibi bizde de insanların bir tek AVM'lerde buluşabileceği bir şehircilik ve düşünce yapısını oluşturmanın da hiç mantığı yok. İnsanlar sosyalleşmek için parkları, mesire alanlarını, çay bahçelerini vs. kullanmalı.

AVM kiraları döviz üzerinden istendiği/ödendiği ve yüksek meblağlar olduğu için bu durum mağazaların işletimine de yansıyor, ürünler daha pahalı olabiliyor, kirayı çıkarabilmek için az sayıda personeli düşük maaşla çalıştırabiliyorlar. AVM merkezli olmayan bir istihdam modeli, emekçinin yararına olacaktır.

Ben de maalesef bu AVM merakını anlayamıyorum. Duvarında saat olmayan, gün ışığını göremediğiniz, manyetik alan dolu mekanlar. İçeride geçen zamanı fark edemediğiniz bir çeşit hapishane.

Arap ülkeleri gibi bizde de insanların bir tek AVM'lerde buluşabileceği bir şehircilik ve düşünce yapısını oluşturmanın da hiç mantığı yok. İnsanlar sosyalleşmek için parkları, mesire alanlarını, çay bahçelerini vs. kullanmalı.

Emirhan yaş olarak benden küçük Efe abinden hayli küçük birisin. Sizin jenerasyonda 90'lar kafasını yaşaman beni şaşırttı açıkçası.
Günümüzün şartlarında bu tür yerler azıyla kullanılmakta ve AVM'ler büyükşehirlerde güvenlik açısından insanlar içi rahat olması ve aradığı herşeyi bir arada bulması gibi vb. sebeplerle tercih ediyor. Hipermarketinden Cafe-restauranlara Yapı marketinden sinemasına kadar herşey mevcut çoğu AVM'de.

Emirhan yaş olarak benden küçük Efe abinden hayli küçük birisin. Sizin jenerasyonda 90'lar kafasını yaşaman beni şaşırttı açıkçası.
Günümüzün şartlarında bu tür yerler azıyla kullanılmakta ve AVM'ler büyükşehirlerde güvenlik açısından insanlar içi rahat olması ve aradığı herşeyi bir arada bulması gibi vb. sebeplerle tercih ediyor. Hipermarketinden Cafe-restauranlara Yapı marketinden sinemasına kadar herşey mevcut çoğu AVM'de.
Ek olarak AVM’ler dünyanın her yerinde var. Şu anda Roma’da bir Avm’deyim. Sabahın 11:30’u. Böyle kalabalık ben Türkiye’de görmedim.

Şaşırman oldukça normal çünkü bizim nesil buluşmalar için daha çok zincir kafeleri, avmleri tercih ediyor bundandır.

Bu tip başlıklarda AVM'leri benimsemeyen bir üslupta yazsam da nadiren de olsa işim düştüğü için AVM'lere gidiyorum. Bir düşmanlığım yok. :) Ama gerek kendim, gerek ailemle dışarı çıktığımda gerekse arkadaşlarımla buluştuğumda AVM'leri neredeyse hiç tercih etmiyoruz. Bundan dolayı da AVM'lerin bu denli cazibe merkezi olarak kullanılması da tuhaf geliyor yalan yok.

Sizin söylediğiniz, benim de yer yer gözlemlediğim şekilde AVM'lere olan talep illa ki karşılanacak ama en azından AVM'ler yapısal olarak gerek mağazaların gerekse koridorların, AVM meydanlarının gün ışığı alacak şekilde inşa edilse çok daha iyi olur. Yemek katı ile sınırlı kalmayan bahçe/balkon gibi alanları olsa... Bu sebeple Podyum Park'a çok daha sıcak bakıyorum ama orası da tam anlamıyla bir AVM değil galiba.

Bu arada Yüksel Baysal dün paylaşmış olduğum yazısında Katılımevim patronunu İstanbul’da şirketin merkezi olan bir gökdelende ziyaret ettiğini belirtmiş. Katılımevim’im merkezi yanlış bilmiyorsam Ümraniye’deki takriben 12-13 katlı binası. Katılımevim 15 katlı bina yapsa, ona bile çok yüksek diye itiraz edecek yazarımız bence.

Bu arada Yüksel Baysal dün paylaşmış olduğum yazısında Katılımevim patronunu İstanbul’da şirketin merkezi olan bir gökdelende ziyaret ettiğini belirtmiş. Katılımevim’im merkezi yanlış bilmiyorsam Ümraniye’deki takriben 12-13 katlı binası. Katılımevim 15 katlı bina yapsa, ona bile çok yüksek diye itiraz edecek yazarımız bence.

Kuzey Kıbrıs'taki alışveriş merkezleri gibi olsun istiyor olabilir :D

Atış yapı da az üç kağıtçı firma değilmiş. Bu kafayla nasıl bu kadar büyümüşler hayret. Gelene geçene yalan bir gün bu yalanların elinde patlayacağını hesap edememiş atış yapı.
Seninde elini büyük birileri tutsa sende alır başını gidersin. Bunu çok açık bir şekilde Yönetim kurulu başkanının ağzından dolaylı bir şekilde duyduk.

Seninde elini büyük birileri tutsa sende alır başını gidersin. Bunu çok açık bir şekilde Yönetim kurulu başkanının ağzından dolaylı bir şekilde duyduk.
Tamam arkan olur katılımevim de öyle onun da arkasında cumhurbaşkanı var. Ama bu demek değildir ki inşaatçılığı bırak milleti soymaya giriş. Olmayan daireleri sat.

Katılımevimin arkasında ülkenin en güçlü adamı var. Ve atış yapıdan çok daha güçlüler. Ama katılımevim kimseyi dolandırmıyor. Bence atış yapıya bir downtown'ı yapmak fazla geldi. Kaldıramadılar.

Güç kıyası değil konu, güç zehirlenmesi. Kendi kimliğini oluşturamamış, kendini gerçek anlamda yetiştirememiş insanlar kendini gösterebilmek için güç arayışına giriyor. Böyle insanlar en basit iradeyi bile eline aldıklarında, sıradan bir market zincirinin bir şubesinin sorumlusu olduğunda bile güç zehirlenmesi yaşıyor.

Böyle insanlar daha büyük işlerde bulunduğunda bu sonuçları görüyoruz maalesef.

Katlımevim yüksek katlı bina yapmazsada güzel bir avm iş görecek halkın işi avm ile arkadakı yüksek binarın bize bir yararı bulunmayacak.Ben carrefour avm gibi tekrar işlek ve uğrak bir yer olmasını istiyorum.

Katlımevim yüksek katlı bina yapmazsada güzel bir avm iş görecek halkın işi avm ile arkadakı yüksek binarın bize bir yararı bulunmayacak.Ben carrefour avm gibi tekrar işlek ve uğrak bir yer olmasını istiyorum.
Efe tabi ki bina yüksekliğinin bize bir faydası yok. Bir bina az katlı olup estetik açıdan çok güzel olabilir, çok katlı olup beton yığını çirkin bir bina da olabilir. Bu arsa hep konuştuğumuz gibi konum olarak çok güzel ve göz önünde. Her ne kadar buraya yatırım yapmamış da olsak görsel açıdan estetik bir proje yapılması beklentimiz var haklı olarak. Bunun için yüksek bir yapı yapılması gerekmiyor ama konum olarak uygun olduğu için güzel bir mimariye sahip olması koşuluyla yüksek yapılar olması da beni rahatsız etmez.

Yüksek Baysal’ın yazısında bana garip gelen şey. 12-13 katlı binaya bile gökdelen olarak bakması. Haliyle o araziye ne yapılırsa yapılsın itiraz edecek. Bu bakış açısı bana enteresan gelen.

Efe tabi ki bina yüksekliğinin bize bir faydası yok. Bir bina az katlı olup estetik açıdan çok güzel olabilir, çok katlı olup beton yığını çirkin bir bina da olabilir. Bu arsa hep konuştuğumuz gibi konum olarak çok güzel ve göz önünde. Her ne kadar buraya yatırım yapmamış da olsak görsel açıdan estetik bir proje yapılması beklentimiz var haklı olarak. Bunun için yüksek bir yapı yapılması gerekmiyor ama konum olarak uygun olduğu için güzel bir mimariye sahip olması koşuluyla yüksek yapılar olması da beni rahatsız etmez.

Yüksek Baysal’ın yazısında bana garip gelen şey. 12-13 katlı binaya bile gökdelen olarak bakması. Haliyle o araziye ne yapılırsa yapılsın itiraz edecek. Bu bakış açısı bana enteresan gelen.

12 - 13 katlı binanın gökdelen olması için bulutların epey aşağıda olması gerekir.

Yüksek katlı yapıları sevmeyen biri olarak beyefendinin gökdelen tanımını yanlış buldum. Yüksek katlı bina sevmemek bir tercih ama 12-13 katlı binaya gökdelen demek tamamen abartı.

Geri