Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

619849300_17957871765046351_6388771151606402217_n.webp

Paralel evrende 25A.

Bunu paylaşmamın sebebi İstanbul'da İETT'nin 25A'sı bugün özel halk otobüslerine geçmiş.

Acaba bizim 25A da özelleşir mi? Özelleşirse hangi aracı görürüz. Jest demeyin düşer bayılırım 😂

Ekli dosyayı görüntüle 31556

Paralel evrende 25A.

Bunu paylaşmamın sebebi İstanbul'da İETT'nin 25A'sı bugün özel halk otobüslerine geçmiş.

Acaba bizim 25A da özelleşir mi? Özelleşirse hangi aracı görürüz. Jest demeyin düşer bayılırım 😂
Doğu ÖHO'nun Citibuslar veya Yaztur'un Conectoları belki Batı ÖHO'dan 12 metrelik Cobra falan da olabilir ama Jest gelmez 😂😂

Sultan LF tasarım olarak çok iyi ama önden motorlu diye sevilmiyor. Aslında gerekli tüm iyileştirmeleri yapıp yeni bir Sultan LF piyasaya sürülse çok iyi iş yapar. Arkadan motorlu olursa bu aracın içi o kadar ferah olmaz. Sadece arka frenleri disk yapıp retarder, otomatik vites vb. ekleyeceksin tamam.

Sultan LF tasarım olarak çok iyi ama önden motorlu diye sevilmiyor. Aslında gerekli tüm iyileştirmeleri yapıp yeni bir Sultan LF piyasaya sürülse çok iyi iş yapar. Arkadan motorlu olursa bu aracın içi o kadar ferah olmaz. Sadece arka frenleri disk yapıp retarder, otomatik vites vb. ekleyeceksin tamam.
Dediğiniz gibi önden motorlu olmasından dolayı şoförler şikayetçi ki İnegöl şartlarında bir şekilde dayanıyor ona şaşıyorum arada sorunlar olsa da. Reterdar olsa bile pek kullanılmaz şoförler alışmış normal frene ondan belki belirli hatlarda kullanılabilir. Otomatik vites olsa zaten tadından yenmez direkt filo yapılır. Yapay zeka ile ufak bir düzenleme yaptım ve böyle oldu. Motor arkada kapı yeri değişti.

1769020698391.webp

Dediğiniz gibi önden motorlu olmasından dolayı şoförler şikayetçi ki İnegöl şartlarında bir şekilde dayanıyor ona şaşıyorum arada sorunlar olsa da. Reterdar olsa bile pek kullanılmaz şoförler alışmış normal frene ondan belki belirli hatlarda kullanılabilir. Otomatik vites olsa zaten tadından yenmez direkt filo yapılır. Yapay zeka ile ufak bir düzenleme yaptım ve böyle oldu. Motor arkada kapı yeri değişti.
Bu otobüsün ön tekeri nerede :D

Reterdar olsa bile pek kullanılmaz şoförler alışmış normal frene ondan belki belirli hatlarda kullanılabilir.

Şu zamanda araçta retarder olup ta retarder kullanmayan şoförün şoförlüğünü sorgularım. Yağmurlu ve karlı hava hariç retarder kullanmak şart olmalı. Frenler bas çek baş çek şişiyor. Gerçi koldan retarder yerine fren pedalına entegre olursa otomatik devreye girer.

1769000385846.webp

Bu arada Burulaş'ın Jest'lerinden birini böyle yaptım yapay zekayla. Zonguldak'a giden Burulaş araçlarına da resmi plaka olacak şekilde HO plaka verilmiş. 67 HO 1001, 1002 vb.

Bizde de hem Burulaş hem sözleşmeli hem ÖHO hem maviden dönen minibüslere HO plaka tahsis edilse bir düzen olur bence.

Burulaş Jest'lerinde:
Bursa Büyükşehir Belediyesi
Burulaş Halk Minibüsü

Burulaş otobüslerinde:
Burulaş Halk Otobüsü

ÖHO, sözleşmeli vb. minibüslerde:
Özel Halk Minibüsü

ÖHO, sözleşmeli vb. otobüslerinde
Özel Halk Otobüsü

yazmalı.

Şu zamanda araçta retarder olup ta retarder kullanmayan şoförün şoförlüğünü sorgularım. Yağmurlu ve karlı hava hariç retarder kullanmak şart olmalı. Frenler bas çek baş çek şişiyor. Gerçi koldan retarder yerine fren pedalına entegre olursa otomatik devreye girer.

Ekli dosyayı görüntüle 31563

Bu arada Burulaş'ın Jest'lerinden birini böyle yaptım yapay zekayla. Zonguldak'a giden Burulaş araçlarına da resmi plaka olacak şekilde HO plaka verilmiş. 67 HO 1001, 1002 vb.

Bizde de hem Burulaş hem sözleşmeli hem ÖHO hem maviden dönen minibüslere HO plaka tahsis edilse bir düzen olur bence.

Burulaş Jest'lerinde:
Burulaş Halk Minibüsü

Burulaş otobüslerinde:
Burulaş Halk Otobüsü

ÖHO, sözleşmeli vb. minibüslerde:
Özel Halk Minibüsü

ÖHO, sözleşmeli vb. otobüslerinde
Özel Halk Otobüsü

yazmalı.
Renk beyaz kalsın sadelik güzeldir araç kirlenirse kötü durur o da yıkanınca geçer.
Ek olarak İnegöl'de Özyenice ve Köy koperatifleri dışındaki araçlarda Sultan LF araçlarında Büyükşehir Belediyesi İnegöl Özel Halk Otobüsü olarak yazar.
Mesela ilçeler için Bursa Büyükşehir Belediyesi Karacabey Özel Halk Otobüsü gibi yazsa daha iyi olur.
Sarı mikrobüsler içinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Özel Halk Minibüsü denilebilir dediğiniz gibi.
ÖHO'da direkt Bursa Özel Halk Otobüsü yazabilir veya Büyükşehir Belediyesi yazılıyor bu aralar sadece araçlara Özel Halk Otobüsü ibaresi göremiyorum en azından logo bile yapıştırıılsa yeterli. Bazılarında görüyorum
Gemlik - Bursa araçlarında Bursa Büyükşehir Belediyesi Güzel Gemlik Kooperatifleri Özel Halk Otobüsü yazılabilir.
Burulaş da şu olabilir Bursa Ulaşım Ağı Halk Otobüsleri de olabilir veya daha alternatif isimler şu şekilde olabilir:

Bursa Ulaşım Ağı | Özel İşletme
Bursa Ulaşım Ağı | Gemlik Kooperatifleri A.Ş
Bursa Ulaşım Ağı | Şahıs Araç İşletmesi

Bursa Ulaşım Ağı | Sözleşmeli Taşımacı
Bursa Ulaşım Ağı | Mahalle Hatları
Bursa Ulaşım Ağı | Minibüs İşletmeleri A.Ş

Bu ziyaretin sonucunda Demirci Hareket Merkezi kurulacağını öngörüyorum. Belki çevredeki bazı hatlar yine buraya çekilebilir. Çalı minibüsleri ve ÖHO arasındaki iş barışı da umarım değerlendirilmiştir.

60K 16 Yaşında!

Eylül 2009 tarihinde dönemin Kirazlı muhtarı tarafından yapılan Kirazlı - İvazpaşa arası toplu taşıma hattı talebini başta UKOME, Uludağ minibüs durağına ait 2 adet M plakalı aracı istenen güzergaha sabitleme kararı alsa da 22 Ocak 2010 tarihli UKOME toplantısında bu karar bozulup Burulaş işletimindeki 60K hattı Kirazlı - İvazpaşa güzergahında kuruldu. Aynı yıl Mart ayı başında hat çalışmaya başladı.

2022 yılında ilk aşamada Mürseller'e uzatılan 60K daha sonra Kirazlı'ya tekrar kısaltılıp Mürseller için 60M kodlu hat oluşturularak bölgede çift hatlı işletim yapılmıştı. Uzun ömürlü olmayan 60M kapatıldıktan sonra 60K tekrar Mürseller'e uzatıldı.

Açıldığı günden bugüne hep Burulaş işletiminde faaliyet gösteren 60K bugün tam 16 yaşında. Nice yaşlara 60K...

60K 16 Yaşında!

Eylül 2009 tarihinde dönemin Kirazlı muhtarı tarafından yapılan Kirazlı - İvazpaşa arası toplu taşıma hattı talebini başta UKOME, Uludağ minibüs durağına ait 2 adet M plakalı aracı istenen güzergaha sabitleme kararı alsa da 22 Ocak 2010 tarihli UKOME toplantısında bu karar bozulup Burulaş işletimindeki 60K hattı Kirazlı - İvazpaşa güzergahında kuruldu. Aynı yıl Mart ayı başında hat çalışmaya başladı.

2022 yılında ilk aşamada Mürseller'e uzatılan 60K daha sonra Kirazlı'ya tekrar kısaltılıp Mürseller için 60M kodlu hat oluşturularak bölgede çift hatlı işletim yapılmıştı. Uzun ömürlü olmayan 60M kapatıldıktan sonra 60K tekrar Mürseller'e uzatıldı.

Açıldığı günden bugüne hep Burulaş işletiminde faaliyet gösteren 60K bugün tam 16 yaşında. Nice yaşlara 60K...
keşke iett de böyle şeyler yapsa

Hala öyleler, Almanya'dan o şekilde geldiler
Abi onlar neden hatlara girmedi veya revize yapılıp kullanılmadı ? Duewag SG2 gibi oldu onlarda akibetleri depoda yatıyorlar. Eldeki araçlar satılsa yatan depodakiler falan yeni araç alımı yapılır Burulaş filosuna ve Bursaray filosuna ek araç alınır ve filo için ilerleme olur.

Konuyla alakasız, İstanbul ÖHO'da C-434'e konulacak Habaş'ın diğer 12 metrelere göre çok daha ucuz ve garanti süresinin çok daha uzun olduğu söyleniyor.

Acaba fırsat bu fırsat, Burulaş ve ÖHO Habaş'tan toplu alım mı yapsa?

Konuyla alakasız, İstanbul ÖHO'da C-434'e konulacak Habaş'ın diğer 12 metrelere göre çok daha ucuz ve garanti süresinin çok daha uzun olduğu söyleniyor.

Acaba fırsat bu fırsat, Burulaş ve ÖHO Habaş'tan toplu alım mı yapsa?
Değerlendirilebilir neden olmasın ? Yedek parça ve servis desteğide sağlanacaksa Burulaş ve ÖHO filosuna alım olabilir araçlar da güzel kokpiti falan yolcu kapasitesi de iyi gibi duruyor.

Ek olarak Bursa Haberlerinde BBBUS ile alakalı bir haber gördüm ama umarız ortadan sorunlar kalkar ve çözülür.

Abi onlar neden hatlara girmedi veya revize yapılıp kullanılmadı ? Duewag SG2 gibi oldu onlarda akibetleri depoda yatıyorlar. Eldeki araçlar satılsa yatan depodakiler falan yeni araç alımı yapılır Burulaş filosuna ve Bursaray filosuna ek araç alınır ve filo için ilerleme olur.
T3 hattını Siteler'e uzatacaklardı ya sonra bunun zor olduğu anlaşılmıştı. İşte o dönem Fidansoy başkanlığı döneminde alındı ve çürüyorlar

T3 hattını Siteler'e uzatacaklardı ya sonra bunun zor olduğu anlaşılmıştı. İşte o dönem Fidansoy başkanlığı döneminde alındı ve çürüyorlar
O zaman abi araclar elden çıkarılsa Konya daki gibi veya bir revizeden geçseler uygun bir hatta verilebilir veya o sistemler falan araçtan alınıp normal yolda gidecek sekilde ayarlansa Nostaljik Tramvay olarak ilçelerde kullanılamaz mı ya da uygun raylar ayarlanıp aklıma onlar geliyor.

Geri