Bursa Ulaşım Öneri Ve Fikirler

Çalışabilir bence
son durağını görmeni tavsiy ederim
solo otobüsler zor park ediyor ve yola taşıyor
ayrıca 8lde körüklü yapmak metroya negatif etkisi olur
solo güzel işte ;)
hem bu hattın yoğunluğu sık geçmemesinden kaynaklı
hatırlıyorum ya 30 dk otobüs bekliyordük programdan 30 dk rötar!!
yok otobüs devrilmiş yok kaza yapmış gibi kolpa sıkıyorlardı. şöföre sorduğumda:
kesin uyuya kalıyorlar burda milleti mağdur ediyorlar dedi

gelicekse 31a ya gelmesi gerek kapılara kadar taşıyor duruyor hatta alamadığı anlarda olmuştu hürriyet içinde
oradaki okulları sayarsak 600 yolcu falan vardır o okullarda hatta daha fazla
@Emirhan Sevdalı abi yapay zekaya uzun hat ile soru sorduğumda size "uzun hat sevdalıları"dedi ne düşünüyorsun 😂

Çalışabilir bence

Hafta içi ortalama 15 dakikada bir, hafta sonu da 15-20 dakikada bir seferi olan bu hatta körüklü sürdürülebilir olur mu?

Mevzu sadece körüklü koyalım çalışsın değil, körüklü otobüsün yapısından dolayı tur süresi illa ki uzayacak, bundan dolayı aynı sıklıkta çalıştırabilmek için birkaç araç fazla çalışması gerekecek.

Öbür yandan bu hat mevcut sıklığında 12 metreyi kaldıramıyorsa aynı sıklıkta körüklü mantıklı ama ne tıklım tıklım ne bomboş diyebileceğimiz yoğunluktaysa körüklü konulduğunda mecburen sefer sıklığı seyrekleşecek. Bu durum yolcu cephesinde nasıl karşılık bulacak.

Hafta içi ortalama 15 dakikada bir, hafta sonu da 15-20 dakikada bir seferi olan bu hatta körüklü sürdürülebilir olur mu?

Mevzu sadece körüklü koyalım çalışsın değil, körüklü otobüsün yapısından dolayı tur süresi illa ki uzayacak, bundan dolayı aynı sıklıkta çalıştırabilmek için birkaç araç fazla çalışması gerekecek.

Öbür yandan bu hat mevcut sıklığında 12 metreyi kaldıramıyorsa aynı sıklıkta körüklü mantıklı ama ne tıklım tıklım ne bomboş diyebileceğimiz yoğunluktaysa körüklü konulduğunda mecburen sefer sıklığı seyrekleşecek. Bu durum yolcu cephesinde nasıl karşılık bulacak.
aynen katılıyorum
hem gidiş hemde dönülte tıka basa olsaydı o zaman dicektik körüklü olsun ama sabahları gidişte sadece akşamlarıda sadece dönüşte kalabalık oluyor
bu dediğim saatler dışında boş gidiyor millet metroyu tercih ediyor zaten
bazen bende kullanıyorum uzun hat düşmanı olsam da ;) o da mahalle aralarında ventil sesinin yankılanmasını falan seviyorum ve mudanya yolunun gürültüsünden uzaklaşmak istediğmde yapıyorum
Merak etme biliyorum 1991 yılından beri bu bölgede oturuyorum
bende orda oturuyorum bi ara buluşak ;)

Batı hatlarına 2002 öncesi gibi belediye girip körüklü koyacaksa 8L son durağının durumu devede kulak kalır. Böyle bir şey olacak olsun, herkes elini taşın altına koyup gerekli iyileştirmelerin yapılmasını sağlar 🙌🏼
8l son durakta boş yer kalmıyor zaten
kaç kere diyorum şu emek su deposu çürüyeceğine 31 97 falan son durak yapın bea
hatta b12 falan da geçsin burdan b13 alternatifi jestlerde sıkış tepiş gitmeyiz ;)

B12'nin mevcut güzergahının yolcusu nolacak? :)

hayır bak şimdi
biraz saçma ama olucak
turgut özaldan emek su deposuna giricek(benim hareket merkezi)
ordan döncek indirme bindirme yapıp tekrar turgut özaldan akpınar yoluna giricek ordan mevcut güzergah böylece yenikent-emek arası tek araçla gidilebilir

Batı ÖHO ile anlaşıp B10 ve B13 hatlarında bu arkadaş için motosikletle özel sefer düzenlettirelim.

Motosikletle sadece bu arkadaşı getirip götürsünler 😂
artık iki hattan da ikisinide kullanmıyorum
öncedendi o 😂
b10a gelirse biniyorum zaten ev-metro 15dk fln
benim burada dolu olması şikayetim değil
doluluktan binememem
şöför b13 tabelasını açtığında walking dead gibi herkes otobüse hücüm ediyor :D
bi dur la otobüs kontak açmadı parklandığı yerinden kalkmadı
o yüzden diyorum 12m lazım diye
yoksa b10a gerek yok atakla işletilir b10

Batı ÖHO ile anlaşıp B10 ve B13 hatlarında bu arkadaş için motosikletle özel sefer düzenlettirelim.
Arkadaş sanırım tek yoğunluğun B10, B12 ve B13 hatlarında olduğunu sanıyor :D

Bu ''Mikrobüs'' denen sistemden birçok hat nasibini alıyor, tek zorluğu üzgünüm ki B13 hattı yaşamıyor. Sürekli B13 öyle, böyle, şöyle demeye gerek yok.
Konuşulması gereken ''X Hattı bununla çalışsın, Y Hattı çok boş'' gibi şeyler değilde, bu illet sistemin nasıl sağlıklı hale getirilebilir olmasıdır.

Yoksa hat bazında konuyu ele alırsak Batıda B12, B13, B34, B35k1, B36m Doğuda 27A, 28A, 36 gibi pekçok hat araçların boyutundan dolayı sorun yaşıyor.

hayır bak şimdi
biraz saçma ama olucak
turgut özaldan emek su deposuna giricek(benim hareket merkezi)
ordan döncek indirme bindirme yapıp tekrar turgut özaldan akpınar yoluna giricek ordan mevcut güzergah böylece yenikent-emek arası tek araçla gidilebilir

@Bursarayci kardeşim bir başlıkta 18 yaşından küçük olduğunu belirttiğin için benden, Mustafa abinden vs. yaşça küçük olduğunu biliyorum. Belki @furkiim 'den dahi küçüksün.

Uygunsuz bir durum olmadığı sürece burada her yaştan her görüşten insanın katılımına açığız. Ama Emek'te önerdiğin hareket noktası, B10/B13 hatlarında Jest'in yetersizliği gibi konularda yeteri kadar mesaj yazdığını düşünüyorum.

Bu başlıklarda mesaj yazarken artık tekrara düşmesek, daha yapıcı konularda, yeni fikirlerle, yeni gündemlerle konuşsak nasıl olur?

Geri