Bursa Ulaşım Öneri Ve Fikirler

1K mı gereksiz 😯

Ne yapacak bu insanlar D11 - Metro - G7 (vb.) hatlarla mı ulaşacak?

Bu hat eskisi gibi Merinos'a gitmiyor ya kardeşim Mesken'e gidiyor insaf...
Ben uzaktan bakınca kente giriyor sandım meskene giriyormuş
Ve sitelerden çekirge devlet hastanesine çok fazla alternstif otobüs gidiyor tabi ben orada yaşamıyorum o yüzden böyle yorumlar yapmam normal

İnegöl için bir fikir vereyim bende özellikle yoğun zamanlarda Özyenice'den en azından 12 metrelik 1-2 araç temini yapıp Alanyurt bölgesindeki 618-619 hatlarına kaydırılsa veya İnulaş'ın bir atılım yapıp gerekirse 641 hattında çalışan 12 metrelik veya 8 metrelik araçlardan yoğun saatlerde temin edip yoğun hatları en azından stabilize etmesi lazım. Metrobüs konusunda yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik tam güzergah belli olacak ama öncelik 12 ve 18 metrelik araç alımı olsa yeterli.

Ben uzaktan bakınca kente giriyor sandım meskene giriyormuş
Ve sitelerden çekirge devlet hastanesine çok fazla alternstif otobüs gidiyor tabi ben orada yaşamıyorum o yüzden böyle yorumlar yapmam normal

Siteler - Çekirge Devlet Hastanesi güzergahında çalışan dört hattın (bana göre) gerekliliğini en gerekliden en az gerekliye sıralayacak olursam şöyle

1) 25A
2) 28
3) 30
4) 29A

Yani bu dört hattın ilk ve son durağı aynı olsa da ara güzergahları farklı. 29A Polis Okulu kavşağından itibaren neredeyse Büyükşehir Belediyesi'nin oraya gidip oradan Gökdere - Şehreküstü diye gittiğinden metroya paralel bir hat. Saatte bir Jest ile çalışıyor ve Jest tıklım tıklım dahi olmuyor.

Senin aktarma aşkın tam Burulaş'lık sen Burulaş'ta yetki sahibi birisi olsan 2G1, 2G2, 2GK ve 1K hatlarını kapatıp Gürsu minibüsçülerini D23'e, Kestel minibüsçülerini de diğer Kestel hatlarına kaydırır insanları aktarmaya zorlardın.

Bir de tabii Ertuğrulgazi minibüslerine D11, D12 vb. aktarmada ücretsiz bir hat oluşturulsaydı güzel olurdu Arabayatağı Metro - Mesken - Siteler vb. güzergahlarda.

Siteler - Çekirge Devlet Hastanesi güzergahında çalışan dört hattın (bana göre) gerekliliğini en gerekliden en az gerekliye sıralayacak olursam şöyle

1) 25A
2) 28
3) 30
4) 29A

Yani bu dört hattın ilk ve son durağı aynı olsa da ara güzergahları farklı. 29A Polis Okulu kavşağından itibaren neredeyse Büyükşehir Belediyesi'nin oraya gidip oradan Gökdere - Şehreküstü diye gittiğinden metroya paralel bir hat. Saatte bir Jest ile çalışıyor ve Jest tıklım tıklım dahi olmuyor.

Senin aktarma aşkın tam Burulaş'lık sen Burulaş'ta yetki sahibi birisi olsan 2G1, 2G2, 2GK ve 1K hatlarını kapatıp Gürsu minibüsçülerini D23'e, Kestel minibüsçülerini de diğer Kestel hatlarına kaydırır insanları aktarmaya zorlardın.

Bir de tabii Ertuğrulgazi minibüslerine D11, D12 vb. aktarmada ücretsiz bir hat oluşturulsaydı güzel olurdu Arabayatağı Metro - Mesken - Siteler vb. güzergahlarda.
25A'da Minibüs Koop'a ait Jest çalışıyordu gördüğüm kadarıyla. O hattın normalde aracı Atak'mı bilmiyorum ama araç gördüğüm kadarıyla boştu.

1) 25A
2) 28
3) 30
4) 29A

Peki 35h a ne diyorsun abi 40h ile aynı güzergaj çoğu yer

Peki 35h a ne diyorsun abi 40h ile aynı güzergaj çoğu yer

Hattın Kent Meydanı ulaşımı için kullanım yoğunluğuna bakılmalı. Mezarlık - Acemler arasında binen yolcuların ne kadarı Kent Meydanı'na kadar gidiyor mevzusu yani.

Söz konusu güzergaha hizmet veren B40 ve 40H'ı tamamen olmasa da bi nevi B25 - B25Y hatlarına benzetiyorum.

Tamamen varsayımsal, B40 ve 40H hatlarından biri Kent Meydanı geçişli olsa 35H'a gerek kalmaz. Hatta bu iki hattan hangisi Kent Meydanı geçişli olmalı dersen ben 40H derim. Böylece 35H'ın karşıladığı talebi büyük ölçüde karşılayıp 35H hattının kapatılmasını sağlar.

1) 25A
2) 28
3) 30
4) 29A

1k 2g bir ara siteler son duraktı galiba sanki 🤔🤔
Bu hatlar hastaneye gittiği için kapatılmıyor
Meskene neden çıktıklarını ben hala çözemedim şevket yılmazdan meskene giden tonla hat var

Hattın Kent Meydanı ulaşımı için kullanım yoğunluğuna bakılmalı. Mezarlık - Acemler arasında binen yolcuların ne kadarı Kent Meydanı'na kadar gidiyor mevzusu yani.

Söz konusu güzergaha hizmet veren B40 ve 40H'ı tamamen olmasa da bi nevi B25 - B25Y hatlarına benzetiyorum.

Tamamen varsayımsal, B40 ve 40H hatlarından biri Kent Meydanı geçişli olsa 35H'a gerek kalmaz. Hatta bu iki hattan hangisi Kent Meydanı geçişli olmalı dersen ben 40H derim. Böylece 35H'ın karşıladığı talebi büyük ölçüde karşılayıp 35H hattının kapatılmasını sağlar.
Abi b40 ve 40h bambaşka hatlar nasıl benzettin :ROFLMAO: biri yenibağlara çıkıyo biri yenikente
35h zaten jest işletiliyor ve çoğunlukla b16a alternatifi olsrak görülüyor yani b16a ya bir revizyon getirseler sıkıntı yok ta anlayana

Aslında ben olsam 2g türevi ve 1k otobüslerini iç kesimlerdeb geçiririm ayıp olmasın diyede kestel metrosuna sokardım hani başka yerlerden gelen insanlar binsin diye

Geri