Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Yok başka mesajı daha vardı ama yok diğer telefonda kaldı ama bulabilirsem

H2'nin metro açılana kadar 35C tarifesinde Emek Metro - Şehir Hastanesi arası çalışmasını önerdiğim mesaj değil mi?

93 diyince 93'e dair yorum aramıştım ondan;

Google hesabımdan Youtube geçmişine baktığımda böyle bir şey göremedim emin misin benim yazdığıma?

demiştim.

Heh bak 93 diyor ben 93 ile fikrini belirteyim kıyamet kopuyor ama:confused:

Screenshot_2026-07-26-01-30-44-236_com.google.android.youtube-edit.webp
Düşün yani o zamanlar 14 hatları merkeze kadar gidiyordu şimdi Acemler'e yaklaşık 5 ay sonra ise Şehir hastanesi ringine döner benim önerim ile :D

Heh bak 93 diyor ben 93 ile fikrini belirteyim kıyamet kopuyor ama:confused:

Ekli dosyayı görüntüle 54102
Orada sen hiç ''93 Hattı metroya paralel gidiyor, kapansın'' gibi bir yorum okudun mu? Yada görebildin mi?

Kastedilen şu;
''Metro güzergahına paralel hatlar çalışmamalı ama 43D, D10, 14'ler ve 93 gibi hatlar bir şekilde çalışıyor.''

Senin yorumların ile bu yorumu bir tutman ironik bir hareket olmuş açık konuşmak gerekirse. Emirhan abi pekçok hatta binip deneyimlemiş birisi olarakta bir bildiği var ki konuşuyor. Elinde telefon hiç binmediği bir hattın iptali hakkında konuştuğunu görmedim şimdiye kadar.

@Bursarayci arkadaşların senden bir isteği var benimde aynı şekilde bir konu üzerinde fikir beyan ettikten sonra uzatmayalım ve gereksiz mesajlarla konuyu doldurmayalım ulaşım konuları önemli herkesin bir düşüncesi var ama birbiribe kabul ettirmeye çalışmak yanlış iyi forumlar
Tamam. Benimde isteğim var, bende fikrimi beyan edince hemen muhalefetlik yapmak yerine doğrusunu gösterin veya sizde fikrinizi belirtin.Bilgisiz olabilirim çünkü sizin gibi her hatta yolculuk yapıp analiz tutmadım aynıca bilgisiz olmak o konuda fikir beyan edemezsin diye bir şey de değil. Forumlar bilgilenmek,öğrenmek için vardır insanlar tartışır tamam bende suçlu olabilirim ama muhalefetlik edilince altta kalmamak için konu uzarda gider.Bugünki şeyde @Emirhan Sevdalı ve benden çıktı. O seninle aynı fikirde olduğunu söyledi sonra ben orada uzun hatlara karşı değil,metroya paralel olanlara karşı olduğumu söyledim ondan sonra ise @Emirhan Sevdalı abinin 93 ile söylediği şeyi söyledim ordan buralara geldi.
Beni banlayanı da biliyorum,benim banımı açanı da. Ayrıca sürekli metroya paralel hatları kısaltmak iptal etmek fikiride yine bu forumdan ve @Emirhan Sevdalı abi yüzünden oldu :D
İstanbullular "20 milyonu bir tek raylı sistem ve metrobüsle taşıyamazsınız" derken bizde aksine uzun hatlara savaş açmış, metrosuz ulaşım istemeyen bir kafa yapısı var. Bu yüzden 48, 48A, 51 vb. birçok hattı tarihe gömdük.

Burada konuştuğumuz Acemler Aktarma Merkezi ve Bursaray hatlarını ayırma projelerinin gerçekleştirilip sistemin sahip olduğu potansiyel tamamen kullanılmaya başlandığında tekrar uzun hatların açılması gerekecek.

Bir de hatlarda çalışacak araçlar, hatların güzergahı ve saatleri, ücret tarifesi vb. iyileştirmeler olursa otobüs te tercih edilir metro da.

Bu yüzden metroya paralel otobüs hatlarını da, ara yollardan gidip bir şekilde insanları ulaştıran otobüs hatlarını da destekliyorum.

Böyle bir işleyişte zaten muhakkak bireysel araçtan toplu taşımaya yönelim olur. Uzun hat düşmanlığı yapıp herkese metro dayatınca maalesef metro aşırı yoğun oluyor. Üstelik çoğu yerden çoğu yere metro dahil bir yöntemle ulaşmaya kalktığınızda besleme hatlarını da kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Her zaman tercih edilebilir bir yöntem olmuyor.
Bu mesajdan gelmişti @Efe16 abi Acemler aktarma merkezinin yapılması gerektiğini savunurken sen bu mesajı atmıştın.
48 48A 51 gibi hatları araştırdığımda ise metro yokken çok iyi işlediğini, metro gelince ise yolcusunun azaldığını yazıyordu.
Bende @Efe16 abinin fikrini desteklemiştim ve neden metro yolunda otobüs hattı varki çok gereksiz diye düşündüm ve ben dedim ki bu sadece bu hatlarda yoktur başka merkezi hatlar da vardır diye ve bende bunu diğer hatlarda da deneyeyim dedim.Metro yolundan geçen hat varsa ara yollara geçirmeyi,hattı kısaltmayı veya iptal etmek gibi fikirler.
Yani kısaca böyle başladı ufak bir bilgilendirme yapayım dedim ;)

48 48A 51 gibi hatları araştırdığımda ise metro yokken çok iyi işlediğini, metro gelince ise yolcusunun azaldığını yazıyordu.
48 ve 48A pandemi öncesi gene işleyen hatlardı aslında. Pandemi öncesi 48 15-20 dakikada bir 48A ise 30 dakikada bir geçerdi pandemide 48'i 55-115 dakikada bire çektiler insanlar 48 yerine metroya yöneldi. En sonunda 48 ve 48A kapatıldı. Sonradan E13 Özlüce'ye sokuldu.

48 ve 48A pandemi öncesi gene işleyen hatlardı aslında. Pandemi öncesi 48 15-20 dakikada bir 48A ise 30 dakikada bir geçerdi pandemide 48'i 55-115 dakikada bire çektiler insanlar 48 yerine metroya yöneldi. En sonunda 48 ve 48A kapatıldı. Sonradan E13 Özlüce'ye sokuldu.

E13 2022 Mayıs'ta Özlüce'ye verildi iyi hatırlıyorum o dönem üniversitedeydim.

Aslında hatların büyük çoğunluğunu güzergah ve yolcu talebi değil plansızlık bitirdi derim. Sürekli değişen, seyrekleşip sıklaşan, son seferlerin geriye çekildiği hatlar yolcu talebini çok etkiliyor maalesef.

E13 2022 Mayıs'ta Özlüce'ye verildi iyi hatırlıyorum o dönem üniversitedeydim.

Aslında hatların büyük çoğunluğunu güzergah ve yolcu talebi değil plansızlık bitirdi derim. Sürekli değişen, seyrekleşip sıklaşan, son seferlerin geriye çekildiği hatlar yolcu talebini çok etkiliyor maalesef.
Yani aslında 48in sefer saatleri insanları metroya yönlendirmiş aynı şey B41B dede var Saatte bir kalkıyor B41B B41C birleşinde 30 dakikada bir kalkıyor ama o kadar beklemek yerine metroya binmek kolaya kaçıyor ve boş gidiyor sadece okul saatleri doludur o otobüs

Sen,o,biz,onlar ne deseniz boş devir orkların devri mecbur geçeceksiniz ve bineceksiniz :ROFLMAO:
Elektrikliye geçelim, geçmeyelim diyen yok. Önce Burulaş elektrikli otobüs kullanmayı kendisini ikna etmesi gerekli. Elinde var olan elektrikli otobüsleri kullanıp kullanmamakta kararsız (otobüslerin gün içinde düzenli sefer yapmadığına istinaden yazıyorum)

Elektrikliye geçelim, geçmeyelim diyen yok. Önce Burulaş elektrikli otobüs kullanmayı kendisini ikna etmesi gerekli. Elinde var olan elektrikli otobüsleri kullanıp kullanmamakta kararsız (otobüslerin gün içinde düzenli sefer yapmadığına istinaden yazıyorum)

Mesela 16 ASV 595 / 595 E Ata nerelerde gören var mı? Ay olacak belki de hiçbir hatta yok.

Geri