Bursa'da Güzergahının Değişmesini Veya Kaldırılmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Öğrenci kartlarında aktarma indirimi yok, atıyorum metrodan inip 35C'ye bindiğinde 35C ücretsiz değil. Bu yüzden öğrenciler direkt giden hatlara daha meyilli olmalı bu arkadaşın aktarma sevdası nedenmiş ki? 😂
ben metroya yürüyorum ki evim metroya yakın ama atıyorum yakın mesafe gidiceksem otobüsle giderim ama şehrin bir ucundan diğer ucunada otobüsle gitmem

aktarma daha iyi geliyor bana uzun hatlardaki yaşadığım bir sürü olumsuzlukalara karşı nefret besliyorum

Yaşasın Burulaş :D
uzun hatlarda yaptığım yolculuklarda otobüsün 40 dk rötar yapma sebebiyle uzun hat görmeye dayanamıyorum
ama 91 ve 91b hatlarındaki benim istediğim değişiklik,hem yolu kısaltıyor, hemde metroya paralel gitmiyor
hemde o mahalleleri kestele,gürsuya bağlıyor

birkaç connecto g attıkmı körüklü miss gibi işte ;)

91 ve 91g otosansitten çıkarsa erikli esenevler bölgesinden yeni terminal otobüsüne ihtiyaç duyulur ankarayoluna yakın taraftakiler hep onu kullanıyor
Kendim trafiksiz saatlerde uzun hatları yani aktarmasız şekilde gitmek daha pratik ve daha hızlı, sadece akşam saatlerinde aktarma mantıklı geliyor bence Bursa daki uzun hatlar gayet güzel planlanmış

91 ve 91g otosansitten çıkarsa erikli esenevler bölgesinden yeni terminal otobüsüne ihtiyaç duyulur ankarayoluna yakın taraftakiler hep onu kullanıyor
Kendim trafiksiz saatlerde uzun hatları yani aktarmasız şekilde gitmek daha pratik ve daha hızlı, sadece akşam saatlerinde aktarma mantıklı geliyor bence Bursa daki uzun hatlar gayet güzel planlanmış
sadece akşam da değil sabah saatleri de aynı
uzun hatlarda yaşadığım olumsuzluklardan dolayı bu şekilde önyargılı davranıyorumdur bilemem
ama ne zaman ben 8l,b40 gibi hatlara binsem hep trafiğe takılıyor veya bir olumsuzluk oluyor
ama uzun hatlar(örnk. heykel hatları)bana göre yaşlılar ve çocuklu aileler tarafından kullanılıyordur veya trafiğin olmadığı saatte yola çıkmıştır

D200 karayolunun trafiğine güzergahı o yola giren her hat takılıyor. O trafiğin de tek kalıcı çözümü ikinci bir ana arterde yatıyor çünkü D200 karayolu artık araç sayısını kaldıramıyor.
8l ve b40 gibi hatlar d200 karayolundan gitmiyor
yada o yoldan geçen hatları yukarıdaki alternatif yola taşırız
evet karayolu yetersiz ama demiryolu da gelişmiyor ne yapacağız?
şuan bursa-mudanya arası demiryolu olsaydı nasıl işlerdi tahmin edebilirmiyiz?
korupark kavşağında egzoz kokusundan durulamıyor. tabii tren inşaatınında etkisi var ama ne kadar?
burada trafik olmuyor böyle bırakalım değil
araç analizi yapılıp ona göre hareket yapılması,otobüs hatlarının ona göre tasarlanması gerekiyor

D200 karayolunun trafiğine güzergahı o yola giren her hat takılıyor. O trafiğin de tek kalıcı çözümü ikinci bir ana arterde yatıyor çünkü D200 karayolu artık araç sayısını kaldıramıyor.

D200'ün Görükle - Kestel arasını, D575'in de Acemler - Bademli kavşakları arasını çift katlı yol yapacaksın sorun çözülecek.

Ben hem bursada hem kocaelide gayet uzun otobüs hatlarını aktif kullanıyorum hem kendi görüşüm hemde çevre gözlemlerime göre

insanlar 15 20dk yolu uzatsa bile tek vesait ile çarşıya yada terminale gitmeyi her daim tercih eder

Ben hem bursada hem kocaelide gayet uzun otobüs hatlarını aktif kullanıyorum hem kendi görüşüm hemde çevre gözlemlerime göre

insanlar 15 20dk yolu uzatsa bile tek vesait ile çarşıya yada terminale gitmeyi her daim tercih eder

15 - 20 dakika uzatacak tek vesait hat yerine aktarmalı gitmeye kalksa ilk araçtan iner inmez aktarma yapacağı aracın geleceğinin garantisi yok ki? Aktarma sırasında bineceği aracı beklerken de bu dakikalar geçebilir. O yüzden yerine göre aktarmalı yerine göre uzun hatlarla ulaşım mantıklı.

15 - 20 dakika uzatacak tek vesait hat yerine aktarmalı gitmeye kalksa ilk araçtan iner inmez aktarma yapacağı aracın geleceğinin garantisi yok ki? Aktarma sırasında bineceği aracı beklerken de bu dakikalar geçebilir. O yüzden yerine göre aktarmalı yerine göre uzun hatlarla ulaşım mantıklı.
o zaman mesela 35c örneğinden bahsediyim
otobüs kalkışlarını metro ile senkronize biçimde yapsak?
uzun hatlara karşı değilim ama şehri boydan boya dümdüz giden hat görünce sinirleniyorum bu metro boşunamı var diye?
mesea 29a metroya paralel gidiyor ama o kadar değil ama 91g ve 91 i yolunu kısaltacak güzergahtan götürsek olmaz mı abi?

91g ve 91 i yolunu kısaltacak güzergahtan götürsek olmaz mı abi?

Olacağından değil ya hadi gönlün olsun;

91G'yi kapattım, 91'i de

Kestel - Gürsu - Kazıklı - Otoban - Dosab - Terminal

yaptım. Önerdiğin 11 Eylül Bulvarı güzergahına ya da mevcut güzergahına göre dur kalkı çok az olacağından ekspres gibi çalışarak zaman tasarrufu sağlayabilir. Manayla Kestel ve Gürsu'da DOSAB'a da hat olmuş olur 😂

Olacağından değil ya hadi gönlün olsun;

91G'yi kapattım, 91'i de

Kestel - Gürsu - Kazıklı - Otoban - Dosab - Terminal

yaptım. Önerdiğin 11 Eylül Bulvarı güzergahına ya da mevcut güzergahına göre dur kalkı çok az olacağından ekspres gibi çalışarak zaman tasarrufu sağlayabilir. Manayla Kestel ve Gürsu'da DOSAB'a da hat olmuş olur 😂
Aslında yapay zekaya sorduğumda d etabı yapılmadan önce gökdereye bırakmak içinmiş bu yüzden çizilmiş d etabı tamamlanınca değiştirmeye cesaret edilememiş
tabii otobüs hatlarının tarihini bilmiyorum fakat bence bu hat eskinden kestel-d200-heykel-yalova yolu-terminal gibi bir şey olması lazımdı hatam varsa düzelt
otobandan götürme fikrim vardı ama aradaki yolcuları nerden nereye alıcağız?ekstradan hat yapılması gerek burulaşta ona sıcak bakmaz
siteler-terminal hatlarının girmediği yerden bir yere çıkıp yalova yalona bağlansa bak düşünceliyim yine hepten kapattırmadım hattı :)

Geri