Bursa'da Güzergahının Değişmesini Veya Kaldırılmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

ah be abi şansımı deneyeyim demiştim arka arkaya otobüs gitmesin diyeEkli dosyayı görüntüle 49428
şöyle bir şey olsa acaba? yoğunluk bi nebze azalır tabi yolular nerden geliyor analiz için sahayı incelemem lazım :giggle:

43A'ya Burulaş takviyesinin gelmesi;

1) Yolcu talebi çok yüksek olduğu için mi?
2) O saatte 43A'yı karşılayacak ÖHO aracı olmadığı için ya da sabah saatlerinde ÖHO şoförleri uyusun diye mi?

Bunları da hesaba kat derim.

43A'ya Burulaş takviyesinin gelmesi;

1) Yolcu talebi çok yüksek olduğu için mi?
2) O saatte 43A'yı karşılayacak ÖHO aracı olmadığı için ya da sabah saatlerinde ÖHO şoförleri uyusun diye mi?

Bunları da hesaba kat derim.
tabii o da olabilir hatta 8lde 30 dk rötar yapma sebebini şöföre sorduğumda"kesin uyuya kalmışlardır"dedi
mesela böyle bir şey olursa tamam yoğun olur ama 15dk da bir geçip üstüne burulaş takviye yapıp süpüremiyorsa o zaman besleme ring hatları devreye girmeli

Bana kalırsa birleştirmeden ziyade ayrılması gerekli hatlar da mevcut örneğin 98:

98: Samanlı Kavşağı sonrasında 11 Eylül Bulvarını takiben İstanbul Caddesine ulaşmalı (mevcut 98E güzergahı)
98A şeklinde yeni bir hat oluşturularak mevcut 98 güzergahında işlemeli
98E ise Samanlı Kavşağından sonra Çevre Otoyolunu kullanarak Terminale ulaşmalı. (o da parçalı 2 sefer)

tabii o da olabilir hatta 8lde 30 dk rötar yapma sebebini şöföre sorduğumda"kesin uyuya kalmışlardır"dedi
mesela böyle bir şey olursa tamam yoğun olur ama 15dk da bir geçip üstüne burulaş takviye yapıp süpüremiyorsa o zaman besleme ring hatları devreye girmeli

Salla gitsin derim ben de 😅

Bursa ulaşımına olan ilgin çok güzel ama bu konuyu ağırdan al. Bu kadar kafa yorarsan çabuk sıkılırsın. Ben senin gibi bir gün içinde onlarca besleme hattı planı çıkarmadığım için bu işe 10 yıldır gönül verebiliyorum. Abi tavsiyesi 😉

Salla gitsin derim ben de 😅

Bursa ulaşımına olan ilgin çok güzel ama bu konuyu ağırdan al. Bu kadar kafa yorarsan çabuk sıkılırsın. Ben senin gibi bir gün içinde onlarca besleme hattı planı çıkarmadığım için bu işe 10 yıldır gönül verebiliyorum. Abi tavsiyesi 😉
tamamdır abi ;) zaten şuanda bile sıkıldım söylediklerim somut hale gelse kafa yorarım ama fikrimi belirtiyorum sadece
aynısını 91 olarak düşündüm 91E olarak 11 eylülden ekspres geçsin böylece hangi hat öncelikli karar verilsin körüklü/solo kullanmak için

23 ile 23/A birleştirilmesi ile ilgili orada doğmuş ve büyümüş biri olarak söylüyorum çok zor çünkü mahalle içinde aşırı dolaşması gerekir ve mevcut 9 metrelikde o kalabalıklığı kaldıramaz. Erikli minibüsleri çok eskiden onların birleşimi gibi çalışıyordu daha sonra onlarda 1 ve 2 no diye ayrıldı ve hala bu şekilde çalışıyorlar

23 ile 23/A birleştirilmesi ile ilgili orada doğmuş ve büyümüş biri olarak söylüyorum çok zor çünkü mahalle içinde aşırı dolaşması gerekir ve mevcut 9 metrelikde o kalabalıklığı kaldıramaz. Erikli minibüsleri çok eskiden onların birleşimi gibi çalışıyordu daha sonra onlarda 1 ve 2 no diye ayrıldı ve hala bu şekilde çalışıyorlar

23 ve/veya 23A güzergahında birkaç duraktan feragat edilirse fazla dolaşmadan hatların birleşimi yapılabilir. Bunun için de 23 ve/veya 23A'ya feragat edilebilecek hangi duraklarda inip/binen yolcu en az ona bakılmalı. Yani bu dediğim illa ki birleşim gerekiyorsa tabii.

Şu an araç sayıları nasıl bilmiyorum ama 23 ve 23A'da her birinde 6 olmak üzere toplam 12 araç çalışıyordu en son. Birleşimle hattı 8 veya 10 araca getirip artan araçların kaydırılması düşünülebilirdi.

Nuri Nihat Aslanoba Lisesi'nde okuduğum dönemde 23'ün yolcu sayısı her zaman 23A'dan daha azdı diye hatırlıyorum.

Geri