Bursa'da Güzergahının Değişmesini Veya Kaldırılmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Peki BursaRay E etabı yapılınca bu hatları Şehir Hastanesi ringi atıcak şekilde değiştirsek?

Bademli - Çağrışan alt geçidi iyileştirilip araçların daha rahat geçebileceği hâle getirilirse

Şehir Hastanesi - Gar - Bademli - Çağrışan - Mudanya Üniversitesi (gir çık uğramalı) - Nilüferköy - Bademli - Gar - Şehir Hastanesi

tek hat,

B27 hattı da Aksungur'a uzatılırsa

14L, 14L2, 14L3, 14N direkt tek hata düşer. Tam senin istediğin gibi 😁

14L, 14L2, 14L3 ve 14N ile ilgili BursaRay E etabı bitene kadar şöyle bir revizyon planım var;

Hatlar 14 olarak birleşecek ve bu tek hat

Aksungur - Nilüferköy - Çağrışan - Mudanya Üniversitesi(*) - Bademli Kavşağı - Mudanya Yolu - Organize Sanayi İstasyonu

güzergahını kullanacak.

Şuan 14L, 14L2, 14L3 ve 14N'nin her biri genel olarak saatte bir geçiyor. Pazar günleri ise 14L ve 14N'nin her biri 2 saatte bir geçiyor. Bu birleşmeyle gerekirse hafta içi pik saatlerde 10-15 dakikada bir, onun dışında 25-30 dakikada bir geçmesi bile sağlanabilir.

(*) işaretiyle belirttiğim Mudanya Üniversitesi'ne sadece hafta içi pik saatlerde uğrayacak.

Pek mantıklı olmayabilir ama en azından bir fikir sunmaya çalışmadım diyemem..

14L, 14L2, 14L3 ve 14N ile ilgili BursaRay E etabı bitene kadar şöyle bir revizyon planım var;

Hatlar 14 olarak birleşecek ve bu tek hat

Aksungur - Nilüferköy - Çağrışan - Mudanya Üniversitesi(*) - Bademli Kavşağı - Mudanya Yolu - Organize Sanayi İstasyonu

güzergahını kullanacak.

Şuan 14L, 14L2, 14L3 ve 14N'nin her biri genel olarak saatte bir geçiyor. Pazar günleri ise 14L ve 14N'nin her biri 2 saatte bir geçiyor. Bu birleşmeyle gerekirse hafta içi pik saatlerde 10-15 dakikada bir, onun dışında 25-30 dakikada bir geçmesi bile sağlanabilir.

(*) işaretiyle belirttiğim Mudanya Üniversitesi'ne sadece hafta içi pik saatlerde uğrayacak.

Pek mantıklı olmayabilir ama en azından bir fikir sunmaya çalışmadım diyemem..

Hiç yoktan iyidir ve elle tutulur bir yanı var ama bu dört hattın tek tek hizmet verdiği yerlerde en az yolcusu olan bölge Aksungur.

Dört hattı tek hat yapıp Çağrışan, Mudanya Üniversitesi ve Nilüferköy'deki talebi karşılamak için sık çalıştıracağın bu tek hat maalesef Aksungur'a talebin üzerinde sefer düzenlenmesine sebep olacak. Fazla sefer göz çıkarmaz ama zarar yazar 😁

Aksungur'a ulaşım için bu tek hatta B36A, B36C ve D14A gibi işaretli saat sistemi de yapılabilir tabii

Hiç yoktan iyidir ve elle tutulur bir yanı var ama bu dört hattın tek tek hizmet verdiği yerlerde en az yolcusu olan bölge Aksungur.

Dört hattı tek hat yapıp Çağrışan, Mudanya Üniversitesi ve Nilüferköy'deki talebi karşılamak için sık çalıştıracağın bu tek hat maalesef Aksungur'a talebin üzerinde sefer düzenlenmesine sebep olacak. Fazla sefer göz çıkarmaz ama zarar yazar 😁

Aksungur'a ulaşım için bu tek hatta B36A, B36C ve D14A gibi işaretli saat sistemi de yapılabilir tabii
O zaman şöyle yapalım;

Yukarıda belirttiğim güzergahı 14A olarak revize edelim. Talebe göre hafta içi pik saatlerde yarım saatte bir, onun dışında 45 dakikada bir veya saatte bir olabilir. 14'ü ise Nilüferköy'den başlayacak şekilde revize edelim.

B15 ile ilgili şöyle bir revizyon planım var;

Ekran görüntüsü 2026-10-01 140446.webp

Mehmet Akif, Çeltik ve Çukurca mahallelerine metro besleme hattı kazandırılmış olur. B15C ise belirli saatlerde Çekirge Devlet Hastanesi'nden başlayan versiyonu olarak kalabilir.

B15 ile ilgili şöyle bir revizyon planım var;

Ekli dosyayı görüntüle 57638

Mehmet Akif, Çeltik ve Çukurca mahallelerine metro besleme hattı kazandırılmış olur. B15C ise belirli saatlerde Çekirge Devlet Hastanesi'nden başlayan versiyonu olarak kalabilir.

Fikir güzel ama Botanik'ten dönüşte neden Soğukkuyu'dan çıkarıp o kadar dolaştırdın ki? Direkt Buski'nin arkasından Acemler peronlara götürebilirdin?

Fikir güzel ama Botanik'ten dönüşte neden Soğukkuyu'dan çıkarıp o kadar dolaştırdın ki? Direkt Buski'nin arkasından Acemler peronlara götürebilirdin?
Tavsiyeni dikkate alarak revizyon planımı şu şekilde değiştireyim;

- B15 yeni güzergah:
Ekran görüntüsü 2026-10-01 143102.webp

- B15C yeni güzergah:
Ekran görüntüsü 2026-10-01 143706.webp

Böylelikle 2 hattın da Botanik'ten dönüşte Soğukkuyu'yu dolaşmak yerine direkt Buski'nin arkasından gitmesi sağlanmış olur.

Tavsiyeni dikkate alarak revizyon planımı şu şekilde değiştireyim;

- B15 yeni güzergah:
Ekli dosyayı görüntüle 57640

- B15C yeni güzergah:
Ekli dosyayı görüntüle 57641

Böylelikle 2 hattın da Botanik'ten dönüşte Soğukkuyu'yu dolaşmak yerine direkt Buski'nin arkasından gitmesi sağlanmış olur.

B15 ve B15C'nin Botanik'ten dönüşte Soğukkuyu'yu dolaşarak gitmesinin sebebi her iki hattın da Çekirge Devlet Hastanesi kalkışlı olmasından kaynaklı Acemler İstasyonu önünde yolcu indirebilmek. Burayı dolaşmadan direkt Eski Doğum Evi'nden yukarı çıksa Acemler'de inecek yolcu mağdur olur. O yüzden önermiştim 👍🏻

B41B ve B41C ile ilgili şöyle bir güzergah planım var;

- B41 yeni güzergah:
Ekli dosyayı görüntüle 57679

B41B ve B41C'nin birleşmesi gerektiğini düşündüğümden böyle bir güzergah çizdim. Özellikle @Bursarayci bu hattın Mudanya Yolu'ndan geçmesine kafayı taktığı için Hürriyet'ten geçirdim. :D
Gayet iyi ben beğendim şahsen :DB16A alternatifi Hürriyet-Bağlarbaşı arası daha fazla yolcu toplayabilir ve sabahları zaman kazanabilir böyle

B41B ve B41C ile ilgili şöyle bir güzergah planım var;

- B41 yeni güzergah:
Ekli dosyayı görüntüle 57682

B41B ve B41C'nin birleşmesi gerektiğini düşündüğümden böyle bir güzergah çizdim. Özellikle @Bursarayci bu hattın Mudanya Yolu'ndan geçmesine kafayı taktığı için Hürriyet'ten geçirdim. :D
Çekirgede vakit kaybetmemesi için düz gitmiş. İnce detay ;)
Sabah B41C de yolculuk ederken mudanya yolunda indi bindi sayacı yaptım ve
İnen sayısı:1
Binen sayısı: 3
Hürriyetten geçseydi 10'a 10'olurdu en az eğer b16a geçmediyse

Naptın bea 😄

Terminal uğraması çok mantıklı hatta konum dolayısıyla Gittiğin Kadar Öde sistemine de uygun bir hat haline gelir ama Heykel yerine Acem Reis Cami U dönüşü mantığını çözemedim o neden?
Senin bir ara Heykel'e çıkan hatlardan bazılarının Heykel'e çıkmak yerine Acem Reis Cami'den U dönüşü yapmasının zaman kazandırabileceği önerin vardı. Ben de onu dikkate alarak 17D'yi oraya çektim. Heykel'de inecek yolcular da 38'e biniversin 😄

Senin bir ara Heykel'e çıkan hatlardan bazılarının Heykel'e çıkmak yerine Acem Reis Cami'den U dönüşü yapmasının zaman kazandırabileceği önerin vardı. Ben de onu dikkate alarak 17D'yi oraya çektim. Heykel'de inecek yolcular da 38'e biniversin 😄

Ya ben onu 17D için mi dedim 😂😂

Heykel'e verilmek istenmeyen, merkezden de çekilmek istenmeyen, Timurtaşpaşa - Muradiye güzergahına vererek te o bölgenin hatlara boğulmasına sebep olmak istenmeyen hatlar için alternatif çözüm diye düşündüm.

B41B - B41C'yi verelim en iyisi 😃

Şaka bir yana bu önerimi ben Heykel geçişli ve aynı bölgeye giden birden fazla hattan birini önerdiğim güzergaha vererek Heykel'deki hat yığılmasını azaltmak ama bunu yaparken hattı merkezden koparmamak, öbür yandan da Haşim İşcan Caddesi Doğu Yönü'nün nispeten daha düşük trafik yoğunluğuna sahip olmasından dolayı hem yolculara alternatif hem de zaman kazandırma amacıyla söylemiştim.

Ya ben onu 17D için mi dedim 😂😂

Heykel'e verilmek istenmeyen, merkezden de çekilmek istenmeyen, Timurtaşpaşa - Muradiye güzergahına vererek te o bölgenin hatlara boğulmasına sebep olmak istenmeyen hatlar için alternatif çözüm diye düşündüm.
orası doğru, önerdiğim güzergahın o kısmını Heykel'e çıkacak şekilde revize edelim o zaman (hattın normal güzergahı).

orası doğru, önerdiğim güzergahın o kısmını Heykel'e çıkacak şekilde revize edelim o zaman (hattın normal güzergahı).

Terminal uğraması için başka bir fikrim var. Bu mesaja bak derim. Bence bu hatta da bu sistem yapılabilir

Geri