Hadi ordan daha güzelmiş tıklım tıklım olduğundada aynı şeyleri söyleyebilcen mi?![]()
Arka kapıdan inerim diyorum rahat rahat hani jestte olmayan bişey iniş kapısıAtak tıklım tıklım olduğunda sen ne diyorsun abi![]()
Benzin bolsa Hazır şoför fazlalığı varken jestlerle hong kong gibi pik saatlerde 90 saniyede bir işletim yapılabilir.
1/Tk hattında minibüs kullanamazsın anında şikayetler başlar bugün arda arda 2 adet 12 metre otobüs kaldırdılar yine yetmiyor.1TK gibi hatlarda yaşanacak olan
4G ve 35G hatları yeterli olacaktır. Şuan neredeyse 35G hattında şoförler dinlenmeden tur atıyorlar, kolay iş değil.Görükle durağı tüm araçlarını dönüşüme sokarsa 4G, 35G, 1TK gibi hatlarda yaşanacak olan![]()
4G ve 35G hatları yeterli olacaktır. Şuan neredeyse 35G hattında şoförler dinlenmeden tur atıyorlar, kolay iş değil.
Durak dönüşümü %100 olduğunda tahminimce hatları sadeleştirip yeni hatlar gelecektir. Bir yanda kartlı sistemde çalışan minibüs, diğer yanda eski sistemden nakit çalışan bir minibüs ve diğer yanda Burulaş'ın daha devrini yapmadığı ve işlettiği 4G hattı. Bana göre bir karmaşıklık olması doğal geliyor bana. Dönüşüm tamamlandığında işler rayına oturur. Hatta Büyükbalıklı, Gökçeköy gibi Görükle'ye yakın olan köylerin hatlarını konuşmaya başlarız.4G ve 35G'de karınca duası gibi çizelge, 1-2 dakikada bir sefer, iç peronlardaki minibüs yığını... Düşünemiyorum. Acaba Kızılcıklı - Balkan - Kurtuluş - Görükle vs. güzergahında ayrı bir hat ya da Görükle durağının Küçük Sanayi seferleri gibi ayrı hatlar mı oluşturulup bu durağa verilseydi?
Görükle'nin toplu taşıma girmeyen cadde ve bulvarlarına da pek âlâ hat oluşturulabilirdi. 35G olmamış maalesef.
Durak dönüşümü %100 olduğunda tahminimce hatları sadeleştirip yeni hatlar gelecektir. Bir yanda kartlı sistemde çalışan minibüs, diğer yanda eski sistemden nakit çalışan bir minibüs ve diğer yanda Burulaş'ın daha devrini yapmadığı ve işlettiği 4G hattı. Bana göre bir karmaşıklık olması doğal geliyor bana. Dönüşüm tamamlandığında işler rayına oturur. Hatta Büyükbalıklı, Gökçeköy gibi Görükle'ye yakın olan köylerin hatlarını konuşmaya başlarız.
Burada ilerleyen dönemde Burulaş 8 metrelik araca izin verecek mi o da önemli, 2-3 yıl içinde her şey çözüme kavuşur burası içinDönüşümün şu an %27.77'si (108 toplam araçtan 30'u) gerçekleştirildiği için şu anki durum doğal. Dönüşümün en başında zaten "nokta atışı taşımacılık" fikrini düşünmüştüm çünkü duraktaki araç sayısı fazla. Çoğu durakta 20-30 araç var.
Üniversite İst - Görükle direkt.
Üniversite İst. - Kampüs - Görükle
Kampüs içi ring
ana sistem olacak şekilde varyantlı hatlar işletimi yapılır. GR1 GR2 GR3 vs. (örnek) kodlama sistemiyle bu iş çözülür.
Hatta Görükle - Üniversite ve Kampüs Ring'lere araç yetince köyler ile birlikte, Kayapa, Hasanağa, Balkan, Kızılcıklı, Kurtuluş vs. de gündeme alınır.
Burada ilerleyen dönemde Burulaş 8 metrelik araca izin verecek mi o da önemli, 2-3 yıl içinde her şey çözüme kavuşur burası için
Geçmelilerde minibüsle bu iş yürümez 8 metrelerle herkesin memnun olacağı bir düzen olur.Görükle, Demirtaş, Gürsu ve Kestel gibi kritik duraklar 8 metreye geçerse güzel olur.
Geçmelilerde minibüsle bu iş yürümez 8 metrelerle herkesin memnun olacağı bir düzen olur.
Hat konusu tartışılabilir ama araç boyu bence tartışmaya kapalı yolcusu azsa 15 dakika değilde yarım saat yaparsın olur biter ama yolda kalacak kadar yoğun hattada jest veremezsin bunun iyice tartılıp büyük çoğunluğu 8-12 metre olacak şekilde düzenlenmesi lazımBu işler minibüs yığmakla da olmuyor "Hadi 8 metreye geçelim" demekle de olmuyor.
Demirtaş hatlarını Terminal merkezli gibi düşünüyoruz ama dediğin gibi tramvay Demirtaş'a gittiğinde nasıl bir hat düzenlemesi olur bende bilemedimBir de Demirtaş'ı 8 metre yaptığınızda duraktaki 58 araç yığılma oluşturmayacak mı? 17D bu durağa verilmez, Burulaş'ta olması da uygun olmaz, T2 aktarması mecbur bırakıldığında ya da T2 Demirtaş'a uzatıldığında ne olacak? Öyle bir durumda Terminal'deki curcunayı düşünemiyorum. Bunun daha Ovaakça'sı var Hipodrom'u var...
Demirtaş hatlarını Terminal merkezli gibi düşünüyoruz ama dediğin gibi tramvay Demirtaş'a gittiğinde nasıl bir hat düzenlemesi olur bende bilemedim
Hat konusu tartışılabilir ama araç boyu bence tartışmaya kapalı yolcusu azsa 15 dakika değilde yarım saat yaparsın olur biter ama yolda kalacak kadar yoğun hattada jest veremezsin bunun iyice tartılıp büyük çoğunluğu 8-12 metre olacak şekilde düzenlenmesi lazım
hong kong londra gibi yerlerde yapıldığı gibi yoğun hatlarda pik saatlerde hat çizelgesi bir kenara atılıp sadece x dakikada/saniyede bir kalkar gibi bir şey yazılsa nasıl olur?Bu yüzden Ulaşım Ana Planı yapılıp önümüzdeki uzun yıllar için işletilmesi gereken hatlar öngörülüp belirlenip ona göre bir süreç izlenmeli.
Görükle, Gürsu, Kestel ve Demirtaş'ı 8 metre yaparız ama diğer durakların hepsini 8 metre yapamayız. Bir de Demirtaş'ı 8 metre yaptığınızda duraktaki 58 araç yığılma oluşturmayacak mı? 17D bu durağa verilmez, Burulaş'ta olması da uygun olmaz, T2 aktarması mecbur bırakıldığında ya da T2 Demirtaş'a uzatıldığında ne olacak? Öyle bir durumda Terminal'deki curcunayı düşünemiyorum. Bunun daha Ovaakça'sı var Hipodrom'u var...
Burulaş'a ve sözleşmelilere çalışma alanı bırakılması açısından D11A/D11B, D1A, D2A/D2B gibi birden fazla minibüs durağının iş alanına hizmet verilen hatların arttırılması gerekecek.
Bu işler minibüs yığmakla da olmuyor "Hadi 8 metreye geçelim" demekle de olmuyor.
Kuştepe durağı mesela bu konuda bir örnek. Bu durağı 8 metre yapamazsınız. Güzergahları uygun değil.
Büyükorhan içi ring hattı olan 714'ün duyurusu yapılmış. Hayırlı olsun.
Büyükorhan halkı için hayırlı olsun darısı diğer dağ ilçelerine (Keles vs. de geçerse kartlı sisteme tüm Bursa'da entegrasyon tamamlanacaktır.)
Açıkçası 3G gibi bir hat dururken Görüklenin kalbi olan hatların minibüs duraklarına verilmesi bana hiç4G ve 35G hatları yeterli olacaktır. Şuan neredeyse 35G hattında şoförler dinlenmeden tur atıyorlar, kolay iş değil.