Bursakart

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslında Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesinde bir elektronik para şirketi kursa
Bu durum e-para şeklinde değil de bir teknoloji şirketi kursa ve bu şirkete Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi'de dahil olsa çok daha verimli olur diye düşünüyorum. E-para gibi bir kurum kurmak ileride Büyükşehir'e dert olur

Bu durum e-para şeklinde değil de bir teknoloji şirketi kursa ve bu şirkete Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi'de dahil olsa çok daha verimli olur diye düşünüyorum. E-para gibi bir kurum kurmak ileride Büyükşehir'e dert olur

İBB'nin Belbim'i uzun yıllardır e-para lisansına sahip olduğu için söylemiştim.

Teknoloji şirketi daha düşük maliyetli olup e-para şirketi gibi merkez bankası regülasyonlarına uyumu da gerektirmeyecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Tetrabil adlı bir şirketi var. Bu şirket bu amaç için kullanılabilir mi acaba.

Şu an 35SE hattında doğu grubu özel halk otobüslerine ait 7139 filo kodlu Karsan Jest ile batı grubu özel halk otobüslerine ait 2255 filo kodlu Otokar Kent gözüküyor 😂

Her ikisi de şoförlerin yanlış validatör kullanımından kaynaklanıyor. Bu sorunun çözülmesi lazım ya artık.

Şoförlere bırakırsan bu işi 35SE yerine b35k2 de yazabilirler :D

Bir otomasyon yardımıyla merkezden (Burulaş veya yüklenici tarafından) araçlara hat tahsisi şeklinde olup şoförün hat seçmeye gerek kalmadan direkt hatta girmesi gibi bir şey mi lazım diyorsun?

Yani doğu ÖHO mesela 7139 numaralı Jest yarın 27A hattına girecekse bunu sisteme işleyecek, yarın sabah 7139 şoförü araca oturup validatörü açtığında otomatik 27A hattına girecek. Böyle mi?

Uğraşılırsa güzel fikir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gerçekten çok güzel birseye imza atmış. Umarız ki Bursa'da böyle bir uygulama devreye alınır. Bursakart uygulamasından mesela gelecek otobüse önceden yolcunun rampa açmasını bildirmesi validatörden şoförün görüp onaylayıp tekerlekli sandalyeli yolcuya kolaylık sağlaması gibi özellikler gelebilir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gerçekten çok güzel birseye imza atmış. Umarız ki Bursa'da böyle bir uygulama devreye alınır. Bursakart uygulamasından mesela gelecek otobüse önceden yolcunun rampa açmasını bildirmesi validatörden şoförün görüp onaylayıp tekerlekli sandalyeli yolcuya kolaylık sağlaması gibi özellikler gelebilir.

Engelsiz Bursa diye bir mobil uygulamamız var. Yolcunun mobil uygulamadan bineceği/ineceği durağı ve kullanacağı hattı seçip durağa en yakın aracın validatörüne bilgi gitmesi sağlanıyor. Şoför validatöründe ilgili uyarıyı gören şoför ona göre hareket ediyor. B2D hattındaki bir Jest'de bu işleyişe şahit olmuştum. Bu uygulamaya dediğiniz özellik eklenebilir elbette.

Çatalfırın Bursakart kiosku devre dışıydı, devreye alınması iyi olmuş tekrardan. Yakındaki dolum bayi tekel bayi statüsünde olduğu için herkes gidip işlem yapmak istemeyebilir. Günümüzde de Bursakart bayiliği tekel bayilere verilmiyor, eskiden bayilik alan dükkan sanırım.

Bu arada ayın 5'i hâlâ Bukart'ını yenilememiş, otobüse binmeye çalışıp validatör uyarısıyla karşılaşan yolcular görüyorum özellikle de yaşlı. İki gün önce bindiğim 24B'nin şoförü Ulucami'de böyle bir yaşlı yolcuyu "Fomara'ya in kartını yenilet" diyip almazlık etmeye çalıştığında bir başka yolcu kendi kartıyla ücret ödeyip şoföre tepki gösterdi. "Türkiye'de bir şeylere duygusal yaklaşılıyor" derken bunu kast ediyordum işte.

20251205_133002.webp

ben yine belirteyim sadece kredi kartı yüklemesi yapan küçük her yerde bulunacak yeni kart yükleyeciler takılması lazım muhtelif yerlere şuanki şekilde hantal cihazlara hiç gerek yok onlar istasyonlarda devam edebilir otobüs ana durakları ve aktarma merkezlerine benim söylediğim cihazlardan takılmalı.

ben yine belirteyim sadece kredi kartı yüklemesi yapan küçük her yerde bulunacak yeni kart yükleyeciler takılması lazım muhtelif yerlere şuanki şekilde hantal cihazlara hiç gerek yok onlar istasyonlarda devam edebilir otobüs ana durakları ve aktarma merkezlerine benim söylediğim cihazlardan takılmalı.

x1080.webp

Bak burada ne var? 😂 Asis'in araç içine konulabilecek şekilde sadece kredi kartıyla dolum yapılabilen kiosku. Asis böyle bir cihaz geliştirmiş ama talep eden olmamış.

Bak burada ne var? 😂 Asis'in araç içine konulabilecek şekilde sadece kredi kartıyla dolum yapılabilen kiosku. Asis böyle bir cihaz geliştirmiş ama talep eden olmamış.
Asis gerçekten yenilikçi bir şirket ben olsam hemen bir ihale yapıp tüm para toplama işlerini 10 yıllığına ihale ederim getirsinler bursanın her yerine cihazlarını kursunlar otobüs içlerine olmasa bile duraklara bu ufak kart yükleyecileri kursunlar bu çok basit bir olay neden halka yarayacak şeyler hep külfet geliyor anlamıyorum.

Asis gerçekten yenilikçi bir şirket ben olsam hemen bir ihale yapıp tüm para toplama işlerini 10 yıllığına ihale ederim getirsinler bursanın her yerine cihazlarını kursunlar otobüs içlerine olmasa bile duraklara bu ufak kart yükleyecileri kursunlar bu çok basit bir olay neden halka yarayacak şeyler hep külfet geliyor anlamıyorum.

Yenilikçi olmasının yanında terzi gibi çalışan bir şirket. Burulaş bugün Asis'in üretmediği herhangi bir cihaz veya hizmeti istese Asis bir şekilde onu verir.

Bir de Asis Bursa Şubesi Beşevler'de. Burulaş'a çok yakın. Bu yüzden irtibat ve bir araya gelme de çok kolay. Burulaş belki bu konuda tamamen Asis'e (veya başka bir şirkete) bağımlı olmayı istemiyor ama sorun şu ki kendi de bu işi çok iyi yapamıyor.

Elektronik ücret toplama sisteminde (Bursakart) dışa bağımlı olmaması için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi bir bütçesi, Belbim gibi bir şirketi ve ona göre teknik altyapısı olması gerekiyor. İki aydır UKOME'de FSM Bulvarı Acıbadem Hastanesi tarafına Bursakart kiosku talep ediliyor, alt komisyona sevk ediliyor.

Geçit/Balat İstasyonu açıldığında yeni kioskla uğraşmamak (?) için BUDO İskelesi'ndeki bir kiosku oraya taşıyan ve her bir kiosku yük olarak gören bir işletmeden çok bir şey beklemeyelim aslında. Bu yüzden bütün Bursakart altyapısını tamamen Asis'e verseler çok daha iyi olur kanaatindeyim.

Yenilikçi olmasının yanında terzi gibi çalışan bir şirket. Burulaş bugün Asis'in üretmediği herhangi bir cihaz veya hizmeti istese Asis bir şekilde onu verir.

Bir de Asis Bursa Şubesi Beşevler'de. Burulaş'a çok yakın. Bu yüzden irtibat ve bir araya gelme de çok kolay. Burulaş belki bu konuda tamamen Asis'e (veya başka bir şirkete) bağımlı olmayı istemiyor ama sorun şu ki kendi de bu işi çok iyi yapamıyor.

Elektronik ücret toplama sisteminde (Bursakart) dışa bağımlı olmaması için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi bir bütçesi, Belbim gibi bir şirketi ve ona göre teknik altyapısı olması gerekiyor. İki aydır UKOME'de FSM Bulvarı Acıbadem Hastanesi tarafına Bursakart kiosku talep ediliyor, alt komisyona sevk ediliyor.

Geçit/Balat İstasyonu açıldığında yeni kioskla uğraşmamak (?) için BUDO İskelesi'ndeki bir kiosku oraya taşıyan ve her bir kiosku yük olarak gören bir işletmeden çok bir şey beklemeyelim aslında. Bu yüzden bütün Bursakart altyapısını tamamen Asis'e verseler çok daha iyi olur kanaatindeyim.
Olması gereken aslında bu Asis'e verilse Bursakart sisteminde en azından toparlanma olur.

Tüm alt yapıyı ver abi adamlarla konuş 10 yıllık bir fiyat çıkarsınlar sende elini ayağını çek onlar uğraşsın sen niye uğraşıp duruyorsun burulaş denetlesin sadece o kadar bu tarz işlerle uğraşacaklarına daha çok ulaşım sorunlarıyla uğraşmalılar.

Abi Balıkesirde'de Asis sistemi kullanılıyor ve bu cihazlardan mevcut.
Bana yalnızca Bursadaki cihazlardan daha yavaş geliyor bu cihazlar.
Sanırım bunlar eski tekirdağa takılanlar mesela baya iyi görünüyor yeni sistem cihazlar hızlıdır bursadakiler baya hızlı ama bakımları zor asis yeni teknoloji cihazlarla aynı hızı yakalar ve burulaşın üstündeki yüküde alır.

Geri