Bu işte vurdum duymaz olmanın verdiği bir rahatlık maalesef.Kaç kere onun yüzünden otobüs kaçırmışımdır ben
Bu işte vurdum duymaz olmanın verdiği bir rahatlık maalesef.Kaç kere onun yüzünden otobüs kaçırmışımdır ben
Uygulamada hala otobüslerin yeri doğru görünmüyor takılıp kalıyor bunları hala düzeltmediler gerçekten hiç özenle bişey yapmıyorlar ne ucuzsa onu yapmanın peşindeler.
35C'deki araçlara baktığımda diğer araçların konumu anlık güncellenirken BPC 679'un konumu hep geriden geliyor. Araç Setbaşı'na varmış oluyor ama baksan hala kalkış durağında.
Bunun uygulama/web sitesi kaynaklı olduğunu değil de validatör kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Acaba bu geriden gözüken araçların validatörlerinin internet altyapısında mı bir sıkıntı var yoksa GPS modüllerinde mi... Üstelik validatörlerin GPS ve GSM modülleri de dışarıda; validatör içine gömülü değil, kabloyla dışarı çekiyorlar validatörün yakınına bir yere yapıştırıyorlar.
2 saat öncede B43 hattında araç acemlere geldiği halde uygulama da acemlerden emel yönünde gösteriyordu acaba şöförlerin validatörde değiştimesi mi gerekiyor
2016 yıllarında iett de validatör kendini ekran korumasına aldığında uygulamada ekran korumasına aldığı yerde takılı kalıyordu şöförün ekrana dokunması gerekiyordu
Sanal Bursakart aslında iyileştirilebilir ki kişiselleştirilmiş tam kart olarak geçiyor ve TC Kimlik no ya tanımlı galiba ki uygulamaya üye olduktan sonra tek seferliğine bir sanal kart oluşturuluyıor. Ek olarak NFC olarak da biniş sağlanabilirse vs. daha iyi olacak. Ayrıca aktarma indirimi vs. de bunda uygulansa daha iyi olacak ki aktarma indirimleri, gittiğin kadar öde gibi alternatifler de gelebilir. Ayrıca tek kullanımlık bir aralar QR biletten önce tek kullanımlık Bukart'lar vardı onun gibi bir şey de gelebilir ki Kocaeli'de tek kullanımlık otobüs kartı satılıyor diye biliyorum Hat250 var olduğu dönemde o hat için ki Yenişehir H.Limanı hattında da olabilir.QR(Kare Kod) Tek Biniş Bilet Satışları Hakkında Duyuru
Değerli Yolcularımız,
Bursa genelinde toplu taşıma hizmetlerini daha modern, hızlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak adına dijital dönüşüm çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.
Bu kapsamda, çevre dostu dijital alternatiflerin kullanımını teşvik etmek, fiziksel bilet kullanımını azaltmak amacıyla şehiriçi toplu taşıma hizmeti satış kanallarımızda önemli bir düzenlemeye gidilmektedir.
1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla, BursaKart satış bayilerinden QR(Kare Kod) tek biniş bilet satışları hizmeti sonlandırılacaktır.
Konuya ilişkin detaylı bilgiye 0850 850 99 16 numaralı Çağrı Merkezimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kaynak: Burulaş (Web Sitesi)
Tek kullanımlık bilet uygulamasının genişletilip iyileştirilerek Bursakart, sanal Bursakart ve banka/kredi kartıyla ödemeye birebir alternatif olmasını dilerdim. Tek kullanımlık biletler tamamen anonim olduğu için istemediler herhalde. Diğer ödeme yöntemlerinde bir şekilde yolcuya dair veri elde edilebiliyor.
Senin hangi jestlere bindiğini bulmak için takip edecekler o yüzden yasakladılar.Tek kullanımlık bilet uygulamasının genişletilip iyileştirilerek Bursakart, sanal Bursakart ve banka/kredi kartıyla ödemeye birebir alternatif olmasını dilerdim. Tek kullanımlık biletler tamamen anonim olduğu için istemediler herhalde. Diğer ödeme yöntemlerinde bir şekilde yolcuya dair veri elde edilebiliyor.
Senin hangi jestlere bindiğini bulmak için takip edecekler o yüzden yasakladılar.![]()
Sanal Bursakart aslında iyileştirilebilir ki kişiselleştirilmiş tam kart olarak geçiyor ve TC Kimlik no ya tanımlı galiba ki uygulamaya üye olduktan sonra tek seferliğine bir sanal kart oluşturuluyıor. Ek olarak NFC olarak da biniş sağlanabilirse vs. daha iyi olacak. Ayrıca aktarma indirimi vs. de bunda uygulansa daha iyi olacak ki aktarma indirimleri, gittiğin kadar öde gibi alternatifler de gelebilir. Ayrıca tek kullanımlık bir aralar QR biletten önce tek kullanımlık Bukart'lar vardı onun gibi bir şey de gelebilir ki Kocaeli'de tek kullanımlık otobüs kartı satılıyor diye biliyorum Hat250 var olduğu dönemde o hat için ki Yenişehir H.Limanı hattında da olabilir.
Android Poslara geçebilirler bence Vera Delta yerine ki onlar daha hızlı vs. olacaktır ondan eminiz.Abi ben zaten kişiselleştirilmiş kart kullanıyorum yani nokta atışı takip var.
Ben sadece TC kimlik numarası ibraz edilerek açılan Bursakart Mobil üyeliği veya kredi/banka kartı dayatmalarına itiraz ediyorum.
Burulaş burada işin kolayına kaçıyor. Bir adli vakada toplu taşıma kullanıldığında ilgili birimlere daha rahat hesap vermeyi gerekçe gösteriyor ama araçlarda kamera var, istenilirse bu kamera görüntüleriyle de gereken yapılabilir. Ben bu yüzden bu Bursakart/banka kartı uygulamalarının dayatılmasına itiraz ediyorum.
Sanal Bursakart'ta aktarma indirimleri uygulanıyor zaten. Kredi/banka kartı gibi her seferinde tek biniş ücreti düşmüyor. Bir tek metrodaki gittiğin kadar öde Sanal Bursakart'ta kullanılamıyor onun için de yazılımın ayarlanması lazım. Bursakart Mobil'de "ücret iadesi al" şeklinde bir bölüm eklenerek karekod göster/oku yöntemleriyle iade validatörlerine telefon okutularak iade işlemi gerçekleştirilebilir.
NFC işini belli ki Burulaş istemiyor bundan eminiz. Tek kullanımlık Bursakart'ları (Ultralight) maliyet gerekçesiyle kaldırdılar. Yerine gelen fiş formundaki karekod tek kullanımlık biletleri de çevrecilik/dijitalleşme gerekçeleriyle kaldıracaklar ki ben bu gerekçeyi tutarlı bulmadım. Zaten şehir içi tarifelere eş değer ücreti yok. 100 TL ücreti var. Kullanımı da haliyle epey düşük. Çevreye ne kadar zararlı olabilir ki? Yakında Bursakart bayilerindeki Vera Delta pos cihazlarını bilgi fişi vermeyecek şekilde güncelleyerek ya da akıllı telefonla bayiliğe geçerek o taraftaki fiş kullanımını da bitirirler.
Android Poslara geçebilirler bence Vera Delta yerine ki onlar daha hızlı vs. olacaktır ondan eminiz.
NFC işi tanıtım videolarında bile vardı ama uygulanmadı Asis'e geçerken bu da ayrı bir dipnot olarak belirteyim.
Karekod yalnız belli zamanlarda hata veriyor "Genel sistem hatası" diyor uygulama ve bu sefer binişlerde sıkıntı oluyor QR'da ondan yazılımın da çok iyi ayarlanması lazım. Şehir içi örneğin o tek kullanımlık kağıt QR 100 TL ise ve biniş olarak 2 defa biniş yapılsa bile hatta göre değişiyor ondan kaldırılmasını mantıklı buldum.
Bu çok kere oluyor cihazın kendini kapatıp açmasına neden oluyor.Bence kredi kartı ödemesi için farklı bir cihaz kullanılmalı.Validatöre banka/kredi kartı okutularak yapılan ödeme sisteminde sıkıntı olduğundan dolayı dünden beri araçlar banka/kredi kartlarıyla ödeme alamıyormuş.
Bu çok kere oluyor cihazın kendini kapatıp açmasına neden oluyor.Bence kredi kartı ödemesi için farklı bir cihaz kullanılmalı.
Daha önceki mesajlarda bahsetmiştim bu ufak poslar var direkt cevap veren onlardan olsa olabilir.Bu çok kere oluyor cihazın kendini kapatıp açmasına neden oluyor.Bence kredi kartı ödemesi için farklı bir cihaz kullanılmalı.
Birde tek karta geçiş olacak galiba isteyen Abonman Öğrenci, isteyen bakiye yükler gibi öğrenci kartı olarak kullanabilecek. Kartlar tek kart olacak anlaşılan hem değişecek hem düzenlenecek.Ekli dosyayı görüntüle 53758
1 Ağustos 2025'te çıkarılan Bursakart geçişi döneminde başlayan öğrenci indirimli ve abonman tümleşik kart sisteminin sadece "Gülümseyin Bursa'dasınız" sloganlı yeni öğrenci kartlarını değil, sarı renkli temassız logolu önceki öğrenci kartlarını da kapsaması sağlanmış.
Duyuru çok anlaşılabilir değil, muhtemelen insanlar yine kart değişimi olacağını sanacaktır ama yine de hayırlı olsun.
Gittiler ayrı ayrı kart ücreti aldılar öğrencilerden şimdide birleşiyor diyorlar vallahi bilahi rezalet sistemEkli dosyayı görüntüle 53769
1 Ağustos 2025'te çıkarılan Bursakart geçişi döneminde başlayan öğrenci indirimli ve abonman tümleşik kart sisteminin sadece "Gülümseyin Bursa'dasınız" sloganlı yeni öğrenci kartlarını değil, sarı renkli temassız logolu önceki öğrenci kartlarını da kapsaması sağlanmış.
Duyuru çok anlaşılabilir değil, muhtemelen insanlar yine kart değişimi olacağını sanacaktır ama yine de hayırlı olsun.
Gittiler ayrı ayrı kart ücreti aldılar öğrencilerden şimdide birleşiyor diyorlar vallahi bilahi rezalet sistem
Sistem değişse bile kartlar falan değişmemeli veya başından yapmalılardı. Sistem mesela ileride Asis’den farklı bir firmaya geçse ve kart değişikliği zorunlu kılsa bu sefer tam kaos olurdu fakat kart değişmek yerine sistem farklı dahil olsa mevcut kartlar kulllanılabilir.Rezalet hafif kalır. Geçen yıl milleti kart yüzünden kuyruğa dizdiklerini unutmuyorum ah ah...
Sistem değişse bile kartlar falan değişmemeli veya başından yapmalılardı. Sistem mesela ileride Asis’den farklı bir firmaya geçse ve kart değişikliği zorunlu kılsa bu sefer tam kaos olurdu fakat kart değişmek yerine sistem farklı dahil olsa mevcut kartlar kulllanılabilir.
Ek olarak tek kart olacaksa dahil Bursakart’ın aslında websitesinden bir başvuru ile kartı validatöre okutup o özelliği ekleyebilirler bence.
Normal tarayıcıdan yap uygulama bugün sapıttıUygulamadan karta bakiye yüklemesi yapayım diyorum bir türlü yükleyemedim. İlk baş kart hatası verdi, ikinci denemede ödemeyi almadı, şimdide bekleyen ödeme var diyorParamızla rezil oluyoruz, birde şu mobil uygulamaya kart kaydetme mevzusuna son vermeleri lazım
birde şu mobil uygulamaya kart kaydetme mevzusuna son vermeleri lazım
Şuan sövüyorum, yükleme yapmayacağımNormal tarayıcıdan yap uygulama bugün sapıttı