Bursaray - Bursa Raylı Sistemi Haberler ve Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
potansiyel yüksek de önce acemler aktarma merkezi kurulması gerek lineer şehirde yaşadığımızı düşünürsek balkandan barakfakih'e gidecek yolcu metroya bineceğine arabayla gider bence evet osb ye yolcu taşımak güzel birşey ama önce acemler aktarma merkezi ve tcdd tarafından yük hattı kurulması lazım zaten sabah vakti geçmiştim bomboştu oralar şehrin bayağı dışında
Genelde şunu farkettim. O taraflardan veya Osmangazi vs. tarafından ters tarafa İzmir Yönü veya Mudanya tarafını kullanıyorlar ki trafik orada fazla oluyor bahsettiğim yönlerde. Ek olarak tramvayların doluluğu Kestel taraflarında azalıyor bazen artıyor belki tam tersi olabilir o konuda hatam varsa düzeltelim.

Genelde şunu farkettim. O taraflardan veya Osmangazi vs. tarafından ters tarafa İzmir Yönü veya Mudanya tarafını kullanıyorlar ki trafik orada fazla oluyor bahsettiğim yönlerde. Ek olarak tramvayların doluluğu Kestel taraflarında azalıyor bazen artıyor belki tam tersi olabilir o konuda hatam varsa düzeltelim.

Hattı üç parça olarak Acemler'de aktarma şeklinde işletme fikri burada konuşuldu ya aslında aklıma başka bir fikir geldi ne dersiniz.

Şehreküstü - Demirtaşpaşa arasında makas var ya acaba

Şehir Hastanesi - Acemler
Balkan - Demirtaşpaşa
Şehreküstü - Kestel

işletimi sizce nasıl olur?

Balkan - Demirtaşpaşa
Şehreküstü - Kestel

Bunu yaptığın zaman yine trenlerin birbirini bekleme olayı oluyor maalesef şuankinden farksız olur giden tren dönüşte makas değiştirip geri döndüğü için arkadaki tren onu bekliyor bu şekilde ekstra işletim yapılamıyor aktarma istasyonunun yapılma amacı hatları birbirlerinden ayırıp km olarak kısaltmak ve ekstra set koyarak zaman aralığını kısaltmak acemlere yapılacak aktarma istasyonu projesi bursa için altın değerinde büyükşehir belediyesinin bence en öncelikli projesi olmalı çok büyük bir maliyetide olmayacak.

Bunu yaptığın zaman yine trenlerin birbirini bekleme olayı oluyor maalesef şuankinden farksız olur giden tren dönüşte makas değiştirip geri döndüğü için arkadaki tren onu bekliyor bu şekilde ekstra işletim yapılamıyor aktarma istasyonunun yapılma amacı hatları birbirlerinden ayırıp km olarak kısaltmak ve ekstra set koyarak zaman aralığını kısaltmak acemlere yapılacak aktarma istasyonu projesi bursa için altın değerinde büyükşehir belediyesinin bence en öncelikli projesi olmalı çok büyük bir maliyetide olmayacak.
Hatta yine beklemeler olacak ki yoğun zamanlarda "Öndeki hatların yoğunluğu nedeniyle kısa süreli beklemeler yaşanacaktır.Gecikmeden dolayı özür dileriz." diyorlardı bu sefer hat 3 e ayrılınca ki Yoğun zamanlarda 3 Nolu Küçük Sanayi-Arabayatağı gibi bir hat oluyor bunun 4 Nolu halini Emek-Acemler, Organize Sanayi-Arabayatağı veya Organize Sanayi-Acemler gibi ara seferler olsa en azından birde peronlar ada peron 3 lü olacak şekilde ortadan da hat gidecek şekilde yapılsa belki bu durum toparlanılır ama öncelik Acemler Aktarma İstasyonu'nun yapılması.

Demirtaşpaşa İstasyonu A3 Asansöründe Bakım ve Çalışma Duyurusu​

Değerli Yolcularımız,

Demirtaşpaşa İstasyonu A3 Asansörü'nün kaldırım katı çevresinde gerçekleştirilecek su sızıntısı izolasyon çalışmaları kapsamında kazı işlemleri yapılacaktır.

Bu nedenle A3 Asansörü, 10 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 09.00 ile 12 Haziran 2026 Cuma günü saat 18.00 arasında yolcularımıza hizmet veremeyecektir.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından asansör yeniden hizmete açılacaktır.

Anlayışınız için teşekkür eder, iyi yolculuklar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BURULAŞ

Hattı üç parça olarak Acemler'de aktarma şeklinde işletme fikri burada konuşuldu ya aslında aklıma başka bir fikir geldi ne dersiniz.

Şehreküstü - Demirtaşpaşa arasında makas var ya acaba

Balkan - Demirtaşpaşa
Şehreküstü - Kestel

acemlerin olduğu bölgede rahatlıkla inşaat yapılabilir ayrıca bizim dediğimiz şey trenlerin bekleme yapmaması yani kestel hattı ile kuzey ve batı akslarını birbirinden ayırmak tren trafiğini azaltmak sefer sıklığını ve yolcu kapasitesini arttırmak yani demirtaşpaşanın yanına peron ekleyebilirsek olur neden olmasın

demirtaşpaşanın yanına peron ekleyebilirsek olur neden olmasın
İmkansız demirtaşpaşa istasyonun sağında tarihi eser var oralara zarar gelmesin diye elle kazıldı o istasyon hayallerde olur sadece bursa için çok önemli konu artık acemler aktarma istasyonudur ivedi şekilde aksiyon alınmalı.

acemlerin olduğu bölgede rahatlıkla inşaat yapılabilir
Kolay gibi görünebilir ama o kadar kolay değil. Acemler'de daha kamulaştırma yapılmamış bir sürü arazi var. Şuan boş gibi duran arazilerin hepsi şahıslara ait. ancak tabi ki bir aktarma merkezi olacaksa bu artık Acemler olacaktır. Bursaray ilk planlandığında bu aktarma merkezi Osmangazi idi ama o tren çoktan kaçtı.

Fotoğrafını çekemedim ama Osmangazi İstasyonu girişinde turnikelerin orada duvara acil durumlarda kullanılmak üzere defibrilatör yerleştirilmiş. Kalp rahatsızlıklarının çoğaldığı günümüzde ilk yardım aracı olarak kamusal alanlara defibrilatör konulması tartışılıyordu, yapılmış.
Bu nedir ne işe yarar?

Geri