Depo sahası için acele edilecek bir durum yok başlangıçta BOZANKAYADAN 20 adet araç gelecek buda 5 set yapıyyo en kötü araçlar kuyruk hatlarına parklanma yaparÇalışma olsa biter de, keyfe keder çalışma olursa bitmez
Depo sahası için acele edilecek bir durum yok başlangıçta BOZANKAYADAN 20 adet araç gelecek buda 5 set yapıyyo en kötü araçlar kuyruk hatlarına parklanma yapar
Bozankaya AYGM ile imzaladığı araç temini ihalesinin 15. ayında ve 22. ayda ilk teslimatı gerçekleştirmesi lazım ya bu araçların tasarımı devlet sırrı ya da başka sebepeler var ki süreç hakkında hiç bir açıklama yapmıyorlar ayrıca konu ile ilgili maillere de cevap vermiyorlar. Ben o araçların 22. ayda teslim edileceğine inanmıyorum SG2 leri YHT/GAR Emek İstasyonu arasında mekik hat işletiminde göreceğiz bu aşikarKuyruk hatları mevcut sistem için dolu olsa dahi son seferlerin ardından kuyruk hattına çekilecek setlerin önüne (istasyon platform hizasına) birer set çekilir bu da Kestel, Geçit/Balat ve Üniversite olmak üzere 6 set kapasitesi yapar.
Sabahları da ilk seferlere platform hizasındaki setler çıkar bu sorun çözülür.
HT 65000 (CAF HT), HT 80000 (Siemens Velaro, Belki %75 yerlilik oranına sahip milli gururumuz HT 70001 (TÜRSAŞ HT) testlerini bitirip sertifikasyonu alıp BURSA HT hattında işletilecek fakat biz bu hatla BURSAYA gelen yolcuları SG2 lerle taşıamk zorunda kalacağız güler misin ağlar mısın ne diyeceğimi bilemiyorum yorum yok![]()
SG2 ler zaten az ondan Kestel-Arabayatağı arası yapılır ama araçlarda revizyon hatta iyileştirme şart yoksa ilk alındığı zamanlar gibi yolda kalabilir.2 numaralı Bursaray hattını Arabayatağı son durak yapıp daha az sayıda vagonla Arabayatağı - Kestel mekik hat işleterek YHT tarafı için vagon arttırırlar yine de SG2 vermezler.
SG2 ler zaten az ondan Kestel-Arabayatağı arası yapılır ama araçlarda revizyon hatta iyileştirme şart yoksa ilk alındığı zamanlar gibi yolda kalabilir.
Bizim yazdıklarimız başka bisey yanlız görükle etabiyla alakalı değil orası zaten yapılacak zamanla alınacak vagonlara yetecek mi depolar ona baktık yetiyorVagon gelmese de 3 durak yükü neden kaldırılamasın eldeki vagonlarla? Duewaglari koymazlar bile böyle bir seye ihtiyaç yok. Vagon ihtiyacı bir gerçek ama 3 durak açılacak diye eldeki vagonlar yetmeyecek degil
Bence 20 set değilde 20 araç olabilir 60 metrelik veya 120 metrelik böylece bunlar üni hattında çalışıt çünkü üni hattında daha fazla yolcu var ve alan tasarrufu geri kalanlarda emek-kestel yapılır
Değerli BURSARAYCI öncelikle foruma hoş geldin fakat BURSARAY`a ilgin varsa daha iyi araştırma yapman lazım çünkü BURSARAY hattı 60 ve 120 metrelik araçlarla işletilemez gangway boru tipi araçla işletim yapılamazBence 20 set değilde 20 araç olabilir 60 metrelik veya 120 metrelik böylece bunlar üni hattında çalışıt çünkü üni hattında daha fazla yolcu var ve alan tasarrufu geri kalanlarda emek-kestel yapılır
Kuplor boşlukları dediğiniz alanlar maksimum 20 kişiyi kapsıyor bu göz ardı edilebilecek bir sayıİhale şartnamesinde mevcut vagonlarla aynı uzunlukta olacağına yer verilmiş olması gerekiyor, şartnameyi okumadım. Ayrıca 60 veya 120 metrelik vagonlarda mevcut ~28 metrelik 4 vagonla işletilen setlere göre kuplör boşlukları değerlendirilmiş olur; o konuda haklısınız ancak Bursaray Odunluk Atölye mevcut vagonlarla uyumlu olacak şekilde dizayn edildi. 60 veya 120 metrelik vagonlar buraya uygun olmaz, Görükle Atölye 60 veya 120 metrelik vagonlara göre dizayn edilirse mevcut vagonlar Görükle Atölye'ye uygun olmaz. Birkaç metrelik kuplör boşluğundan yararlanmak için böyle bir maceraya atılmaya değmez. Fırsat maliyeti bakımından maliyetli bir çözüm olur.
Sistem uygun olsada bakım atölyesi ve burulaşın işleyişi tek tek vagon almaya elverişli şuanki araçlarla aynı görüntüde ve özelliklerde olacakları kesin.Bence 20 set değilde 20 araç olabilir 60 metrelik veya 120 metrelik böylece bunlar üni hattında çalışıt çünkü üni hattında daha fazla yolcu var ve alan tasarrufu geri kalanlarda emek-kestel yapılır
Şuanki vagonların kapasitesi yeterli zaten peron boyu uzamadığı sürece şuanki vagonlardan hariç farklı bir modele girmezler ki burulaşın bu traz düşünceleri yoktur.Kuplor boşlukları dediğiniz alanlar maksimum 20 kişiyi kapsıyor bu göz ardı edilebilecek bir sayı
20 tanede belediye aldı 40 adet günü kurtarmalık yetecek sonrasında bi 20 adet daha geleceğini düşünüyorum.bakanlığın aldığı 20 vagon hiçbir şeye fayda etmez ilk başta 17 set 68 vagon alacağını söylemiş sonra 20 vagona düşürülmüş peki neden görükle depo 60 metrelik araca uygun olduğunda 28 metrolik araca uygun olmaz bu konular hakkında bilgim az ama 120 metrelik kesinlikle odunluk depoya giremez 120 metrelik uygun değilsede bu koltuk düzeninden vazgeçilmeli alandan tasarruf yapılması lazım
bu koltuk düzeni olduğu sürece tam verim elde edilemez marmaray tipi dizayn lazımDeğerli arkadaşlar BURSARAY`ın dizaynı tamamen 28 metrelik araçlara uygun olarak tasarlandı keza omc(odunluk depo) ve görükle depo da bu dizayna uygun olarak yapılıyor kuplor boşlukları dediğiniz alanda maximum 20 kişi sığar ki biz yaklaşık 1 dizide(4 araç) 1000 yolcu taşıyoruz normal işletimde bu 20 kişi 500 de bire tekabul ediyor.
peki neden görükle depo 60 metrelik araca uygun olduğunda 28 metrolik araca uygun olmaz
umarım bakanlık alır çünkü belediyenin ödeneği yetmez20 tanede belediye aldı 40 adet günü kurtarmalık yetecek sonrasında bi 20 adet daha geleceğini düşünüyorum.
Yapılabilecek tek değişiklik araç içi koltuk dizaynını İstanbulda örneğin M4 M11 M2 araçlarında olduğu gibi yan koltuk dizaynlı sipariş edip orta havuzu genişletip ayakta yolcu sayısını arttırmak fakat burada da hattın bu artan ağırlığı kaldırıp kaldıramayacağı meselesi varŞuanki vagonların kapasitesi yeterli zaten peron boyu uzamadığı sürece şuanki vagonlardan hariç farklı bir modele girmezler ki burulaşın bu traz düşünceleri yoktur.
bende onu diyorum marmaraydaki gibi bir dizayn ile tam verim alınır bu araçlar m2 de kullanılır emek- şehir hst ring atılır birkaç vagonlaYapılabilecek tek değişiklik araç içi koltuk dizaynını İstanbulda örneğin M4 M11 M2 araçlarında olduğu gibi yan koltuk dizaynlı sipariş edip orta havuzu genişletip ayakta yolcu sayısını arttırmak fakat burada da hattın bu artan ağırlığı kaldırıp kaldıramayacağı meselesi var