Bursaray Hat 1: Emek-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ahmet yesevi istasyonunda üstü kaptılmayan son bölümede iskeleler kurulmuş kaba inşaat bu ay sonu bitmis oluyor.Yine alt geçitte kazıklar çakılıp betonlama işleri bitirilmiş toprak alındıktan sonra tünek inşaatı başlayacak oda yıl sonu biter tahminim

20250819_170655.webp

Ahmet yesevi istasyonun üstü çakılla kapatılıyor.Sadece tünelle tavan bölümünün birleştirilmesi kalmış zannedersem içeriye malzeme almak için orayı açık bırakmışlar.Alt geçitte kazık çakma sonrası tüm toprak hafriyatla alınmış ve duvar örme betonlama çalışması başlamış burasıda bitti gibi artık ince işler önemli.

20250902_170824.webp 20250902_170741.webp 20250902_170651.webp 20250902_170752.webp

Ahmet yesevi istasyonunda tünel birleşim bölümüde demirlenmiş tünellinde açık kalan 50 metrelik son bölümü yine kapatılıyor ay sonu artık bu bölümde kaba inşaatla ilgili bir çalışma kalmaz.Alt geçittede beton duvarlar örülüyor yakında biten bölümlerin üstünü kapatacak tavan bölümüne başlarlar burası 15-20 gün daha sürer gibi

Ahmet yesevi istasyonunda tünel birleşim bölümüde demirlenmiş tünellinde açık kalan 50 metrelik son bölümü yine kapatılıyor ay sonu artık bu bölümde kaba inşaatla ilgili bir çalışma kalmaz.Alt geçittede beton duvarlar örülüyor yakında biten bölümlerin üstünü kapatacak tavan bölümüne başlarlar burası 15-20 gün daha sürer gibi
burdaki ahmet yesevi deki yolcu çıkışlarını görmedim
O kapattıkları yer mi yoksa

burdaki ahmet yesevi deki yolcu çıkışlarını görmedim
O kapattıkları yer mi yoksa
Anayol altına alt geçit yapılıyor 1 giriş-çıkış karşıda 1 giriş-çıkış yine hemen istasyon yanında olacak onlarıda imal edecekler şu alt geçit bitsin ilk onlar kolay.Alttaki mesajda projeyi görebilirsiniz.

Bugün Nilüfer ilçesi ve Mudanya güzelyalı tüm mahalleri 1 günlük su kesintisi uygulanıyor
Bu akşam saat 00.00 bitiyor
Nedeni Ahmet Yesevi İstasyonu için su isale boru hattının yerleri degişimi olacakmış
Bu nedenle 1 günlük su kesintisi devam etmekte

Hastane etabında Şehirhastanesi istasyonu ve istasyon sonrasındaki vagon park uzatması için çalışmalar tekrar başlamış.Ahmet yesevi istasyonunda yer altı geçişi için tavan betonlamaları başlamış Ay sonu artık yol eski haline getirilir.

Ayrıca Bu hattın bana göre doğanköyden devam edip yeni yapılan toki projesinden sola kıvrılıp üniversiteye bağlanması lazım 10 km lik hatta 5 istasyonla şehirhastanesine şehrin batısıda sorunsuz ulaşabilicek ayrıca görüklenin alt kısmıda bursarayla tanışacak.

bursaray.webp

Son düzenleme:
Hastane etabında Şehirhastanesi istasyonu ve istasyon sonrasındaki vagon park uzatması için çalışmalar tekrar başlamış.Ahmet yesevi istasyonunda yer altı geçişi için tavan betonlamaları başlamış Ay sonu artık yol eski haline getirilir.

Ayrıca Bu hattın bana göre doğanköyden devam edip yeni yapılan toki projesinden sola kıvrılıp üniversiteye bağlanması lazım 10 km lik hatta 5 istasyonla şehirhastanesine şehrin batısıda sorunsuz ulaşabilicek ayrıca görüklenin alt kısmıda bursarayla tanışacak.

Ekli dosyayı görüntüle 21565
Bu hat ilerleyen dönemde belki Üniversite'ye girmez ama bir şekilde Özlüce'ye gelir diye düşünüyorum.

Eylül ukome kararında Şehirhastanesi istasyonu sonrası için ana yol hastane içine alınıyor.Düzenleme için çalışmalar başladı hattın kaba inşaat tüm yoğunluğu buraya verilecek artık diğer 2 istasyon ve tünel bitti yht istasyonu sonrası tünelin geri kalanı ve hastane istasyonu artık yapıma başladı.

Ekran görüntüsü 2025-10-15 161800.webp

Eskişehirde oturan biri bile artık bursa şehir hastanesine birçok bursalıdan daha rahat ulaşacak ne garip şey:D

Son düzenleme:
Abartma istersen o kadar da değil.
Çevre ilçelerden o dediğin şey gerçekleşebilir ama olay şimdilik çevre illere kadar gitmedi.
Niye abartıyım eskişehirli yakında bursadaki havalimanını kullanacak
büyük bir ameliyat olacaksa neden hastaneyide kullanmasın
ikiside inanılmaz yerde duruyor
ayagını yerden kesmeden eskişehirden nerdeyse bursa şehir hastanenin içine girecek

Hattın son durumu nedir ? Ve Gecit-Balat ile Arabayatağı arası tek sefer olma ihtimali nedir ?
Hatta son durum kaba insaat yüksek hızlı tren istasyonuna kadar istasyon dahil bitirildi.Şehirhastanesi istasyonu için yeniden çalışmalara başladılar.2027 sonu tahminim hat Yht ile beraber açılacak.İlk etapta hastane-emek arası mekik seferler düzenleneceğini düşünüyorum.Vagonlar yetersiz yeni gelecek vagonlar ilk açılışa yetişmeyecek.Vagon sayısı arttıkça arabayatağı-şehirhastanesi hattı aktarmasız hizmet vermeye başlayacaktır.

Hatta son durum kaba insaat yüksek hızlı tren istasyonuna kadar istasyon dahil bitirildi.Şehirhastanesi istasyonu için yeniden çalışmalara başladılar.2027 sonu tahminim hat Yht ile beraber açılacak.İlk etapta hastane-emek arası mekik seferler düzenleneceğini düşünüyorum.Vagonlar yetersiz yeni gelecek vagonlar ilk açılışa yetişmeyecek.Vagon sayısı arttıkça arabayatağı-şehirhastanesi hattı aktarmasız hizmet vermeye başlayacaktır.
Ahmet Yesevi istasyonu vs. bittiyse eğer raylar falan döşenip aslında Ahmet Yesevi- ile Geçit-Balat arası bir test sürüşü falan olur diye düşünmüştüm ama kaba inşaattan sonra bir çok işçilik var ondan pek o kısımlara geçilmez diye düşünüyorum. Vagonlar gelene kadar en azından Duewag SG2 ler Bursaray sistemine uyumlu hale getirilip test sürüşleri vs. onlar ile yapılabilir veya şuanki mevcut vagonların setleri düşürülerek ona göre ayarlanabilir. Aslında ilk etapda şuanlık Arabayatağı-Geçit/Balat arası aktarmasız testlerde işletim sonrası yapılıp test edilebilir. Ayrıca ilk etapda dediğiniz gibi Şehir Hastanesi-Emek arası olur bencede aynı Kestel uzatması gibi sonra bir güzergah olur.

Ahmet Yesevi istasyonu vs. bittiyse eğer raylar falan döşenip aslında Ahmet Yesevi- ile Geçit-Balat arası bir test sürüşü falan olur diye düşünmüştüm ama kaba inşaattan sonra bir çok işçilik var ondan pek o kısımlara geçilmez diye düşünüyorum. Vagonlar gelene kadar en azından Duewag SG2 ler Bursaray sistemine uyumlu hale getirilip test sürüşleri vs. onlar ile yapılabilir veya şuanki mevcut vagonların setleri düşürülerek ona göre ayarlanabilir. Aslında ilk etapda şuanlık Arabayatağı-Geçit/Balat arası aktarmasız testlerde işletim sonrası yapılıp test edilebilir. Ayrıca ilk etapda dediğiniz gibi Şehir Hastanesi-Emek arası olur bencede aynı Kestel uzatması gibi sonra bir güzergah olur.
Sg2 ler kullanılacak sanırım bir müddet mekik hattı için şehirhastanesi-emek arasında şimdilik iş görürler.

Geri