Bunu değistirmenin tek yolu mücadele etmek başka yolu yok bu şehirde projeleri gündemde tutacağız biz elimizden geleni yapalım gerisi yöneticilerin elinde.Bursa, Türkiye'nin 4. büyük şehri değil en büyük köyü
Bunu değistirmenin tek yolu mücadele etmek başka yolu yok bu şehirde projeleri gündemde tutacağız biz elimizden geleni yapalım gerisi yöneticilerin elinde.Bursa, Türkiye'nin 4. büyük şehri değil en büyük köyü
Saatte 88 kilometre tasarım hızı
Araç hızı 70 km onlar tasarım hızını söylüyor.Bunu derken neyi kast etti acaba. Hattın işletim hızı saatte 70 km. Yapılan uzatma saatte 88 km hızla işletime uygun demek istediyse anlarım ama bu ifade çoğu kişi tarafından hattın saatte 88 km hızla işletileceği şeklinde anlaşılmasına sebep olabilir.
Bursa Şehir Hastanesi ve YHT garı bağlantı yolları temel atma töreninde
Ulaştırma Bakanı bügün Bursada mıydı
Valla benim için hiç önemi yok istedikleri kadar tartışabilirler yönetici geçici yatırım kalıcıdır.Ben bitmesine bakarım kimin yaptığına değil.İstanbul'da ulaştırma bakanlığı'nın yaptığı ve İBB'ye devrettiği 22 kilometre uzunluğunda 3 metro hattına ait inşaat bedeli olan 13,5 milyar lirayı İBB 10 ayda bakanlığa geri ödemiş. Dün İBB bütçe görüşmelerinde başkan vekili açıklamış. Bakanlık metro hattını biz yaptık diyor ama parasını belediyelerden alıyorlar. Açılıştan sonra bu tartışmalara hazır olun derim. İstanbul'da ben yaptım tartışması çok.
Üniversite tarafına başlandı zaten onu diyor bakan.Depo sahası kesin olacak mı? Üniversite kısmına kaydırılmamış mıydı bu proje?
Tamam depo üniversiteye yapılıyor işte 4 istasyon 1 depo yapılan depoyu bakanlık yapıyor.Ama emek yht sehir hastanesi projesi diye bahsederken 4 istasyon 1 depo demiş
Şunu unutuyor ama sayın ahmet bey artık tek istasyon kaldı ve bu istasyon bittikten sonra iş sadece ince işlere kalıyor.1 yıla kesin biter hat.Projenin ilerleme oranın yüzde 73 seviyesinde. Geriye daha yüzde 27’lik iş olduğu görülüyor ki, 6.1 kilometrelik hattın 3.5 yılda 900 metrelik bölümü yapabildiği için umut vermiyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2026 bütçe sunumunda Emek - Şehir Hastanesi metrosu hakkında verilen bilgilerin görselini paylaşıyorum.
Açılan Geçit / Balat istasyonunu açıldığı günden bugüne kadar 800 bin yolcu kullanmış.
Bir başka önemli nokta ulaştırma bakanı tasarım hızını 88 km'den diyordu. Fakat bu sunumda tasarım hızı 70 km olarak belirtilmiş.
Ekli dosyayı görüntüle 25647
20 ayda 800 bin yolcu; ayda 40 bin, günde 1333 kişi. Bana inandırıcı gelmedi pek
Dün gece şunu gördüm gece hatlarındaki otobüsler Kestel-Geçit/Balat arası çalışabiliyorken Neden Geçit/Balat-Kestel arası tek tren olmuyor ? Ayrıca şöyle bir durum var Kestel yönüne giden tren çok kalabalık oluyor ki Kestel ve diğer yerlere giden yolcu sayısı fazla. Geçit/Balat-Kestel arası tramvay hattına dönebilir aslında Üniversite gibi.Emek İstasyonu bildiğin üzere çoğunlukla Mudanya otobüs hatları, 14/B36 türevli köy hatlarından aktarmayla binişlerin olduğu bir istasyon. Emek'in gerisinde Geçit/Balat olsa da mekik seferden dolayı söz konusu otobüslerdeki yolcular Geçit'te inmek yerine Emek'te iniyor. Geçit İstasyonu'ndan binişler genellikle Balat ve Geçit'te olup yürüyerek istasyona giden ya da çok düşük ihtimal H1 - metro aktarması yapacak yolculardan oluşuyor.
Bu nedenle Geçit/Balat'ın pek yolcu yoğunluğu olduğu söylenemez.
Tramvay kelimesi kullanılarak kavram karmaşası olmuş ancak Emek-Kestel arası işletim olmamasının en büyük nedeni vagon yetersizliği.Dün gece şunu gördüm gece hatlarındaki otobüsler Kestel-Geçit/Balat arası çalışabiliyorken Neden Geçit/Balat-Kestel arası tek tramvay olmuyor ? Ayrıca şöyle bir durum var Kestel yönüne giden tren çok kalabalık oluyor ki Kestel ve diğer yerlere giden yolcu sayısı fazla. Geçit/Balat-Kestel arası tramvay hattına dönebilir aslında Üniversite gibi.
Dün gece şunu gördüm gece hatlarındaki otobüsler Kestel-Geçit/Balat arası çalışabiliyorken Neden Geçit/Balat-Kestel arası tek tramvay olmuyor ? Ayrıca şöyle bir durum var Kestel yönüne giden tren çok kalabalık oluyor ki Kestel ve diğer yerlere giden yolcu sayısı fazla. Geçit/Balat-Kestel arası tramvay hattına dönebilir aslında Üniversite gibi.