Bursaray Hat 1: Emek-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İşi beceremediler. Şimdi insan Görükle etabını düşünüyor? Bir depo sahası ve büyük bir bölümü yer altından gidecek hattı nasıl bitirirler acaba?
Görükle etabı 5 yıldan önce bitmez seneye programa alsalar 2032 de açarlar bu yavaşlık sadece bursa söz konusu olunca var maaleesef tavuklarına kışt mı dedik acaba😃

bu video gerçekten dün geceye ait mi
Dün gece mi bilmiyorum ama çok yakın zamanda çekilmiş en son gittiğimde beton dökülen bölgede daha tavan demirlemesi başlmamıştı bile betonlanması demek yht istasyonuyla beraber 2 istasyonun daha kaba inşaatının bittiği anlamına geliyor çok iyi.

Nasıl oluyor bu hurdalar hala iş görüyor mu ??
Uzun bir revizyondan geçmişler bence klima falan takılmış eskiden varmıydı hatırlamıyorum.Yeni vagonlar gelene kadar muhtacız bunlara zaten toplasan 4-5 tanesini revize etmişlerdir.Şimdilik iş görsünler yeter 3 km lik etapta çalışacaklar mekik olarak sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum.

Ulaştırma Bakanlığı'nın son yaptığı açıklamayı baz alırsak Bursa YHT Gar açılmadan metro hattının tamamlanamayacağı kanısına vardım. Ancak Bursa YHT Gar tamamlanmadan hat tamamlanabilir ve işletmeye açılabilir. Bunun örnekleri de çok sayıda mevcut.

En basiti Odunluk istasyonu sonradan yapıldı ve inşaat halinde yavaş bir şekilde pas geçildi.
İstanbul'da M4 Ayrılıkçeşmesi İstasyonu Marmaray açılana kadar pas geçildi.
Yine İstanbul'da M3 Yıldıztepe ile M5 Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonları da daha açılmadı pas geçiliyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın son yaptığı açıklamayı baz alırsak Bursa YHT Gar açılmadan metro hattının tamamlanamayacağı kanısına vardım. Ancak Bursa YHT Gar tamamlanmadan hat tamamlanabilir ve işletmeye açılabilir. Bunun örnekleri de çok sayıda mevcut.
Amaç gösteriş zaten 14 yılda bitecek olan yht hattıyla beraber açacaklar çok önceden hastaneye gitmesi gerekiyordu halk yine madur.

Ahmet yesevi istasyonunda üstü kaptılmayan son bölümede iskeleler kurulmuş kaba inşaat bu ay sonu bitmis oluyor.Yine alt geçitte kazıklar çakılıp betonlama işleri bitirilmiş toprak alındıktan sonra tünek inşaatı başlayacak oda yıl sonu biter tahminim

20250819_170655.webp

Ahmet yesevi istasyonun üstü çakılla kapatılıyor.Sadece tünelle tavan bölümünün birleştirilmesi kalmış zannedersem içeriye malzeme almak için orayı açık bırakmışlar.Alt geçitte kazık çakma sonrası tüm toprak hafriyatla alınmış ve duvar örme betonlama çalışması başlamış burasıda bitti gibi artık ince işler önemli.

20250902_170824.webp 20250902_170741.webp 20250902_170651.webp 20250902_170752.webp

Ahmet yesevi istasyonunda tünel birleşim bölümüde demirlenmiş tünellinde açık kalan 50 metrelik son bölümü yine kapatılıyor ay sonu artık bu bölümde kaba inşaatla ilgili bir çalışma kalmaz.Alt geçittede beton duvarlar örülüyor yakında biten bölümlerin üstünü kapatacak tavan bölümüne başlarlar burası 15-20 gün daha sürer gibi

Geri