Bursaray Hat 2 : Uludağ Üniversitesi - Görükle - Kurtuluş Uzatma Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
AYGM Bursa Uludağ Üniversitesi-Görükle Hafif Raylı Sistem Uzatma Hattı Yapımı için İhaleye Çıkacak

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), Bursa "Uludağ Üniversitesi-Görükle Hafif Raylı Sistem Uzatma Hattı Yapımı" için ihale hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu hafif raylı sistem uzatma hattının projeleri tamamlandı. Projenin Yatırım Programı'na alınması ve ihale hazırlık çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapım işi ile ilgili ihale aşamasına gelinecek.

5,4 kilometrelik HRS uzatma hattı, Kestel-Uludağ Üniversite Hattının (31 km) uzatması niteliğinde olacak. Hattın uzatma kısmının da faaliyete geçmesi ile Kestel-Uludağ Üniversitesi-Görükle Hattının toplam uzunluğu 36,4 kilometreye çıkacak. Hat toplam 33 istasyonda hizmet verecek.

Uzatma hattında maksimum hız 80 km/sa olarak belirlendi. Uzatma hattının tahmini işletme hızı 55,07 km/sa, dolaşım süresi 5,88 dakika olarak hesaplandı.

Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi istasyonu ve Görükle 1 istasyonu arasında kalan 1,2 kilometrelik kısım hemzemin, geri kalan 4,2 kilometrelik kısım yeraltı olacak şekilde tasarlandı. Görükle 1 ve 2 istasyonları aç kapa tekniği ile inşa edilecek. İstasyon alanları yeraltında olacak şekilde planlandı. İstasyon derinlikleri ise 20 metre olacak. Görükle 3 istasyonu ise yerin 45 metre derinliğinde tesis edilecek ve NATM tipi delme ve aç-kapa yöntemiyle inşa edilecek.

Yatırımlar Dergisi
Biz bu haberleri çok dinledik. Artık laf değil icraat üretsinler.

Klavye delikanlıları derken? TBM kullanmaları Görükle için daha iyi olacaktır, kısa mesafede değişken kot farkları var demiştim. Delikanlılık yaptığımı düşünmüyorum
Tbm bursa için çok uzak ihtimal maalesef daha öncede konuşmuştuk zaten temel atılmadan evvel gelip ölçüm yapılmıştı delikler açılmıştı tbm kullanacak olsalar bunları yapmazlardı

Valla ben ankaranın o fotoğrafı görünce dedim atayım malum oldu bana demekki:D

Benim anladığım buski sonrası tepe başlıyor ordan itibaren natm tekniğine geçip tüneli D200 ün altından direk kurtuluşa bağlayacaklar durakta kurtuluştaki caminin yanında olacak yeni aktarma merkezide orası olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 55237
Buski'nin oradan Anafartalar Caddesinden geçmeyecek miydi hat?

Hasköy derken görükleden kurtuluşa NATM del patlat yöntemiyle gidecekler işte
Hasköy dediğim yanlış yazdım başköy uzatması
Yani görükle 2 durağından sonra ya tbm yada NATM olacak çünkü kurtuluş ve başköy bölgesine kadar gidicek çok uzun mesafe değil buyüzden ama planlarda teknosaba kadar gidiceği için başköyden sonra tbm olur belki
Görükleye giden yolda ise çok derin kazılar bizi bekliyor kot farkından dolayı demirtaşpaşa istasyonu gibi derin olabilir duraklar yada daha fazla

Screenshot_20260912-225516_Chrome.webp

Adam ihaleye çıkılıyor diyor sen trio diyon hala hey Allah

Bu haberden sonra Uludağ Üniversitesi - Balkan arası metrobüs yapmazlarsa öpüp başınıza koyun

Geri