Bursaray'a Alınacak Yeni Hrs Vagonları Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açıklanan vagon sayısına ekstra olarak 2.el b80 düşünülebilir bence
Aynen buna katılıyorum 68 adet vagona ihtiyacımız var 30 adet sıfır alınacak inşallah Almanyada bogestrada bizim sisteme uyumlu dolu vagon vardır diye tahmin ediyorum bi 30 adet 2.el b 80 al çalıştır kıvamında olur.Alttakini al koy hatta teste falan gerek yok.

1767465424591.webp

Biraz inceledim bogestra 25 adet b80d yi modernize ediyormuş hayaller suya düştü şimdiden B80 neo model olmuş eski araçlar. :D

Biraz inceledim bogestra 25 adet b80d yi modernize ediyormuş hayaller suya düştü şimdiden B80 neo model olmuş eski araçlar. :D

Öngörü başka bir şey ya. Bizde yıllardan beri belediyeler de hükümetler de öngörüsüz davrandığı için bu haldeyiz. Onlar fazla vagon alıp zamanı gelince elden geçirir bizde de birileri çıkıp 2001 model B80'lere eski der.

Bu arada yüksek olasılıkla uyum için öneriyorsunuz ama neden birçok vagon çeşidi varken yurtdışından 2. el B80 arıyoruz?

Bursaray'ın Siemens + BBR sinyalizasyon altyapısını her vagona uyum sağlayabilecek universal bir altyapıya geçirsek, bunun için eğer bu tip bir altyapı yoksa Aselsan'dan destek alınsa daha iyi olmaz mı? Her çeşit vagonu rahatça çalıştırırız, Siemens ekosistemine bağımlılık azalır.

Bunlar alçak taban bursarayla uyumlu değil yüksek tabanlı versiyonu üretilirse pek tabi olabilir.

Şehirhastanesi etabı için alınacak 20 vagon harici 68 adet vagon için hala yarım programında başlık bulunuyor.Hatta 2026 için 2.8 milyar tl yatırım planlanmış bakalım ekstra bir ihale yada 20 vagona ek gelecek mi?

Ekran görüntüsü 2026-01-16 002432.webp

Şehirhastanesi etabı için alınacak 20 vagon harici 68 adet vagon için hala yarım programında başlık bulunuyor.Hatta 2026 için 2.8 milyar tl yatırım planlanmış bakalım ekstra bir ihale yada 20 vagona ek gelecek mi?

Ekli dosyayı görüntüle 31169
Başlık öyle kalmıştır, alınan vagonların ödemesini kapsıyordur bence

Benim tahminimce yeni vagonlar alınana kadar Bakanlık Duewagları alıp Sakarya'daki Türasaş fabrikasında iyice bir elden geçirip komple revize yapıp Şehir Hastanesi hattına ve diğer hatlara yeni vagonlar gelene kadar onları verecek gibi geliyor. . Çünkü yeni vagonların alım ihale süreçlerini vs. baz alırsak böyle birşey de olabilir. Bozankaya ile bir anlaşma yapılmıştı sanki ama o ne durumda bilmiyorum.

Benim tahminimce yeni vagonlar alınana kadar Bakanlık Duewagları alıp Sakarya'daki Türasaş fabrikasında iyice bir elden geçirip komple revize yapıp Şehir Hastanesi hattına ve diğer hatlara yeni vagonlar gelene kadar onları verecek gibi geliyor.
Böyle birşey söz konusu değil bilginiz olsun.

Bu vagonları biran önce elden çıkarmak gerek 1 yada 2 set kalsın gerisini şutlayalım biran önce bu yıl umarım bir yere verirler bunları.
Abi tamam 1-2 set dursun sağlam olanlardan (sağlam varsa eğer) fakat bu vagonları hangi belediye veya firma alacak ki kabul edilir mi muamma bu da ? Depo da hareket ediyorlar bazen görüyoruz ama bunları da aynı Otokar Dorukları Zonguldağa hibe ettiğimiz gibi bu trenleri en iyi hangi hatta ve şehre uyacak şekilde hibe de edilebilir. Bir iki tane set de yedek parça olarak dursa aynı parça bulunması zor olabilir belki diye veya şu da olabilir alıp elektronik aksamları falan söküp B Kafe,Şehir Lokantası konseptinde bile kullanabiliriz. Raylı sistemler bölümü olan liselere örnek araç olarak da incelenmesi için vs. verliebilir.

Abi tamam 1-2 set dursun sağlam olanlardan (sağlam varsa eğer) fakat bu vagonları hangi belediye veya firma alacak ki kabul edilir mi muamma bu da ? Depo da hareket ediyorlar bazen görüyoruz ama bunları da aynı Otokar Dorukları Zonguldağa hibe ettiğimiz gibi bu trenleri en iyi hangi hatta ve şehre uyacak şekilde hibe de edilebilir. Bir iki tane set de yedek parça olarak dursa aynı parça bulunması zor olabilir belki diye veya şu da olabilir alıp elektronik aksamları falan söküp B Kafe,Şehir Lokantası konseptinde bile kullanabiliriz. Raylı sistemler bölümü olan liselere örnek araç olarak da incelenmesi için vs. verliebilir.
Elden çıkarsınlarda zamanla gelecek vagonlara yer açılsın bursaraya artık teknolojik ve yeni sinyalizasyon sistemine uyumlu vagonlar lazım.

Elden çıkarsınlarda zamanla gelecek vagonlara yer açılsın bursaraya artık teknolojik ve yeni sinyalizasyon sistemine uyumlu vagonlar lazım.
Siemensler de yıllara meydan okuyor ama onlar da gitmez diye düşünüyorum. Bursaray için en modern ve teknolojik vagonlar gelmesi artık şart oldu. Sinyalizasyon sistemini de artık tüm vagonlara uyumlu hale getirmek lazım.

Siemensler de yıllara meydan okuyor ama onlar da gitmez diye düşünüyorum. Bursaray için en modern ve teknolojik vagonlar gelmesi artık şart oldu. Sinyalizasyon sistemini de artık tüm vagonlara uyumlu hale getirmek lazım.

İyi bir bakımla raylı sistem vagonunu 80 yıl bile kullanırsın. Siemens'ler için emeklilik henüz çok erken.

Sanırım Haydarpaşa Garı’na bir tane raylı sistemlerle alakalı müze de açılacak. Bekleriz

Geri